Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 19°C
Az Bulutlu
Trabzon
19°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 17°C




















Teknokrat Hükümet Sistemi Çok Başarılı Oldu

Köşe Yazarı , 2019 seçimlerinde Kandıra Belediye Başkan Aday Adayı, Sivil Toplum Lideri, Siyasetçi ,İşletmeci, Satış Pazarlama uzmanı, Yaklaşık 50 farklı alanda eğitim ve sertifika sahibi,Eğitimci, Danışman, Genel Müdür, CEO
3 Aralık 2023 22:34
750
A+
A-

Yeni Cumhurbaşkanlığı sisteminde uygulanan teknokrat yönetim sistemi, ülkemizde birçok kolaylıkları ve birçok başarıları beraberinde getirdi. Özellikle devlet kademelerinde ve devlet yönetiminde. Bunun son örneğini yeni Cumhurbaşkanlığı sisteminde gördük ve yaşadık. Yeni Cumhurbaşkanlığı sisteminde uygulanan teknokrat yönetim sistemi çok başarılı bir sistem oldu.

Teknokrat, özellikle yönetimde oldukça uzman olan, ayrıca ekonomik anlamda da oldukça tecrübeleri olan ve bu uzmanlığı nedeniyle devlet bünyesinde, devlet kademelerinde yetkili olan, söz sahibi olan üst düzeyde görev yapan devlet görevlisidir. Ayrıca bu özelliklerin yanında teknik bilgilerini bilimsel yöntemlerle birleştiren, bununla birlikte insanların yeteneklerinden faydalanması hususunda üstün özellikleri bünyesinde taşıyan üst düzeyde devlet görevlisidir.

Teknokratlar karar vermeden önce teknik uzmanlarla fikir alışverişinde bulunur, konu hakkında analiz yaparak, bilgi ve becerilerini, ayrıca tecrübelerini birleştirip, ondan sonra karar verirler.

Siyasette teknokratların rolü ve önemi çok büyüktür; Özellikle de kurumların yönetilmesi, süreçlerin bilimsel yöntemlerle değerlendirilmesi ve uzmanlardan oluşan bir kurul kurulması ve bu kurulun karar verme süreçlerinde olumlu sonuçlar doğurması ülkemizde büyük başarıya imza attı.

Teknokrat Hükümeti, Çok Büyük Başarılara İmza Attı;

Ülkemizde ilk defa 1971-1972 yılları arasında Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak görev yapan Kocaeli-Kandıra İlçesinde doğan, kıymetli hemşehrilerimiz rahmetli İsmail Nihat Erim önderliğinde iki defa partiler üstü “Teknokrat Hükümeti” kurulmuştur. Bu hükümet sisteminde siyasi kurumların idare edilmesi ve yönetimsel alınacak kararlar teknokratlardan oluşan, alanında uzman olan uzmanlar kurulu tarafından yürütülür. Uzmanlar kurulu tarafından alınacak kararlar siyasi olarak, bilimsel olarak ekonomik olarak ele alınır. Daha sonra da gerçeklik ve uygunluk derecesi araştırılıp, ondan sonra karar mekanizması uygulanır.

“Hükümetimizin başarıları olma sebebi, Teknokrat Hükümeti olmasındandır”

Hükümetimizin bakanları teknokratlardan oluşmaktadır. Belediye başkanları da teknokratlardan oluşması gerekiyor. Dünyanın en zor sektörlerinden eğitim sektöründe uzun yıllar üst düzeyde yöneticilik yapan, eğitim başkanlığı yapan, özel bir üniversitede yüksek lisans öğrencisilerine dersler veren, çok yakın bir zamanda Profesör unvanını alacak olan, Doçent Doktor Harun Öztaş, teknokrat olarak, eğitimci olarak, ayrıca tecrübeli olarak Kandıra Belediye Başkanı olarak çok büyük bir başarılara imza atacaktır.

Uzun yıllar boyunca edindiği tecrübelerini ve hazırladığı projelerini hayata geçirmek için, ayrıca Kandıra’mıza eserler bırakmak için siyasete giren ve Kocaeli’nin şirin mi şirin, en güzel ilçelerinden birisi olan Kandıra ilçesine Belediye Başkan Aday Adayı olan Doçent Doktor sn; HarunÖztaş, teknokrat olması sebebiyle daha kolay ve daha bilimsel yöntemlerle, rasyonal kararlar alacak, ekibiyle birlikte özveriyle çalışarak, hem ülkemize,hem de Kandıra’mıza büyük eserler bırakacaktır.

Siyasete atılmadan önce de, aktif siyaset sürecinde de halkla bütünleşen ve halkın teveccühünü kazanan, hatta ve hatta halkın sevgilisi olan Kandıra Belediye Başkan Aday Adayı Doçent Doktor sn; Harun Öztaş, Kandıra’mıza hizmet etmek için büyük bir özveriyle çalışmalar yapmaktadır. Kandıra’mıza yeni eserler kazandırma noktasında çalışmalar yapan, hizmette sınır tanımayan, gecesini gündüzüne katan Doçent Doktor sn; Harun Öztaş ve ekibi, çok büyük başarıya imza atacaktır. Bundan hiçbir endişemiz ve şüphemiz yoktur.

Aktif, dinamik bir fizik yapısına sahip, yönetim konusunda engin deneyimleri olan Doçent Doktor sn; Harun Öztaş, uzman bir ekiple sahalarda vatandaşlarımızla bütünleşerek, Kandıra ilçesinin sorunları üzerine vatandaşlarımızla istişareler yapıyor ve çözümler konusunda projelerini sunuyor. Bununla birlikte yepyeni bir Kandıra inşa etmek istiyor.

Bizler de Doçent Doktor sn; Harun Öztaş ve ekibine başarılar ve kolaylıklar diliyoruz.

Saygılarımla!

Ayhan Yalçın

Gazeteci, Yazar, Köşe Yazarı , Yorumcu, 2019 seçimlerinde Kandıra Belediye Başkan Aday Adayı, Sivil Toplum Lideri, Siyasetçi , İşletmeci, Satış Pazarlama uzmanı, Yaklaşık 50 farklı alanda eğitim ve sertifika sahibi, Eğitimci, Danışman, Genel Müdür, CEO

 

( Ben Yalnızca Haddimi Bilirim )

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.