Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
18°C
Hafif Yağmurlu
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 24°C
Çar 26°C




















“BİZLERE KALAN GÜNAHLARIMIZ…ADALETİN BU MU DÜNYA “

Köşe Yazarı , 2019 seçimlerinde Kandıra Belediye Başkan Aday Adayı, Sivil Toplum Lideri, Siyasetçi ,İşletmeci, Satış Pazarlama uzmanı, Yaklaşık 50 farklı alanda eğitim ve sertifika sahibi,Eğitimci, Danışman, Genel Müdür, CEO
30 Haziran 2021 14:55
1.070
A+
A-

Günümüzde çocuklara yönelik şiddetin ve istismarın bir türlü önüne geçilemiyor. Hemen hemen her gün çocuk istismarı ve çocuklara yapılan şiddet haberleriyle karşılaşıyoruz. Bu duruma çok üzülüyor ve kahroluyoruz.

Bu konuda en büyük görev devletimizin ve mahkemelerindir. Çünkü, sosyal devlet ilkesinin etkin olması gerekmektedir. Ayrıca devletimizin görevlilerinin etkin mücadelesi ve görev bilincinin geliştirilmesi, toplumsal duyarlılığın artırılması ve toplumsal birliktelikler mücadele sağlandığı takdirde, çocuklara şiddet ve istismarın mücadelede başarılı olunabilir ve olayların önüne geçilebilir. Yoksa bu tip üzücü olayları daha çok okumak zorunda kalırız.

Ne yazık ki, cinsel istismar vakalarının çok azı adli mercilere intikal ediyor. Gizleniyor ve üstü kapatılıyor ve bir şekilde görmezden geliniyor.Yaşanan bu acılar maalesef çocuklarda büyük travmalara sebebiyet veriyor.

Son zamanlar dünya üzerinde çocuklara yönelik taciz veya şiddet olaylarında büyük bir artış var. Hemen hemen yılda ortalama 10 bin çocuk cinsel istismara uğruyor.Türkiye genelinde çocuklara yönelik cinsel istismar ve çocuklara yönelik şiddetin artış göstermesi, ülkemizin müslüman kimliği açısından büyük bir utanç verici bir durumdur. Bu bizler için düşündürücü ve çok vahim bir felakettir.

Çocukların yaşadığı bu üzücü olaylar hem çocuklar için,hemde de aileler için başa çıkılması kolay bir durum değildir. Çocuklarımıza mutlaka kendilerini korumayı öğretmeliyiz. Şiddete ve İstismara uğramak çocukların suçu değildir. Çocuklarımıza inanmalıyız ve onları dinlemeliyiz.Bizler sustukça bu suçların üstü örtülecek ve diğer çocuklar da zarar görecektir. Böyle bir durumla karşılaştığınızda susmayalım.Toplum olarak mücadele etmekten vazgeçmeyelim.

Çocuklar bizim geleceğimiz, onlara hep birlikte sahip çıkalımmm.

Antalya’da ki korkunç olay, çocukların babaannesinin savcılığa ihbarıyla ortaya çıktı.

Koruma altına alınan iki çocuk, üvey babası ile iki kişinin kendilerine istismarda bulunduğunu anlattı.Çocukların cinsel istismara uğradığı Adli Tıp raporuyla kanıtlandı.Küçük kız ve ağabeyi, istismarı deftere yaptıkları çizimlerle anlattı. Bu resimler de soruşturma dosyasına girdi.

Soruşturma kapsamında anne Merve A. ile üvey baba Rahmi A. tutuklandı, diğer 2 şüpheli serbest bırakıldı. El insaf yahu. Bu ne biçim adalet…Bu ne biçim mahkeme…Bu ne biçim hakim…Bu ne biçim savcı…Yazıklar olsun sizlere….

Bizler Türk adaletine güveniyoruz. Adalet Bakanlığı bu konuda gerekeni yapacaktır. Bundan hiç bir şüphemiz yok. Ama, bizlerde toplum olarak bu konularda duyarlı olmak ve üzerimize düşen görevi yerine getirmek zorunda olduğumuzu unutmayalım. Bu gibi olayları anında adli mercilere intikal ettirmek zorundayız.

Adaletin bu mu dünya…

Güvenemem servetime, malıma
Ümidim yok bugün ile yarına
Toprak beni de basacak bağrına,oyyy
Adaletin bu mu dünya…

Adaletin bu mu dünya?
Ne yar verdin, ne mal, dünya
Kötülerinsin sen dünya
İyileri öldüren dünya

Ne insanlar gelip geçti kapından
Memnun gelip giden var mı yolundan?
Kimi fakir, kimi ayrılmış yarinden

Hepinize selamlarımı sunuyorum inşallah.
Ayhan Yalçın

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.