Dolar 32,5762
Euro 34,9963
Altın 2.463,44
BİST 9.886,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 17°C




















AYHAN YALÇIN ; “PARANIN AÇAMAYACAĞI KAPI YOKTUR “DEDİM.AMA,SINIFTA KALDIM ;)

Köşe Yazarı , 2019 seçimlerinde Kandıra Belediye Başkan Aday Adayı, Sivil Toplum Lideri, Siyasetçi ,İşletmeci, Satış Pazarlama uzmanı, Yaklaşık 50 farklı alanda eğitim ve sertifika sahibi,Eğitimci, Danışman, Genel Müdür, CEO
18 Nisan 2021 02:13
409
A+
A-

Bizler gibi; Devletimize,,milletimize yalnızca hizmet etmek için siyasete girip, görev için çırpınanlar ve bu uğurda büyük bedeller ödeyenler veeee siyaseti menfaat için hizmet etme görevi bilenler dışarıda, makam mevkii peşinde koşan ve rant peşinde olanlar görev başında. Siyaset bu değil ama;
Siyaseti hizmet etmek amacıyla değil de, rant peşinde koşan siyasetçiler, o yüzden toplum tarafından dışlanmış olarak tarihe karışıyorlar. Sokaklarda binlerce çöp olmuş siyasetçiler var. Hatta, yüzlerine bakıp , selam bile vermiyorlar. Peki, bu mudur siyaset ? Bu mudur siyasetçilik?

Bir de siyasete girip, çok kısa zamanda Karun gibi zengin olanlar var… ( Lütfen, temiz siyasetçiler üzerine alınmasın).Bu da madalyonun diğer tarafı. Ayrıca, benim gibi yüzbinlerce para harcayıp, hizmet etmek için siyasete girip, kaybedenler var.

Yapılacak bir şey; Hayat herkese farklı roller çiziyor. Ama,önemli olan Allah’ın bizlere verdiği rollerdir. Çünkü, dünya o kadar kısa ki ,günler, aylar ve yıllar su gibi akıp gidiyor….

Hesap günü geldiğinde herkes oynadığı rolün karşılığını,ödülünü yada cezasını alacaktır. Bundan hiç bir kimse asla kaçamayacaktır.
O yüzden bizler,bu dünyanın haramından, yalanından, sahte makam mevkisinden uzak, yalnızca Yüce Allah (CC) ‘ın razı olduğu kullarından olmak için çalıyor ve bu amaçla yaşıyoruz. Bizlere bu duyguları bahşeden Yüce Allah (CC)’a sonsuz şükürler olsun.

Varsın olsun, siyasette makam mevkii peşinde koşup, Karun gibi zengin olanlar kazansın. Bizler her halimize şükrederiz.Çünkü,Yüce Allah (CC) sevdiği kuluna zarar gelmesini,harama bulaşıp,günahlar olmasını istemez. Onun içinde bazı isteklerim yerine gelmemiş olabilir. Çünkü, hayatta isteyipte elde edemediğim hiç bir görev yok.
Lakin, siyaset yapıp ,siyasetçi olmak için uğraştığım çabayı saymazsak;)

Ne demişler dünya imtihan dünyası. Bizler gibi siyasetçiler kaybedecek ki, makam mevkii ve rant peşinde koşanlar kazanacak. (Lütfen, temiz ve ahlaki değerlere sahip siyasetçiler üzerine alınmasın).

Dünya terazisi böyle dengeleniyor ;

“KAZANANLAR VE KAYBEDENLER”

Aslında, ben hayatımda hep kaybettim!!! 1985 yılında Edebiyat dersinde bir kompozisyon ödevi vardı. Konu paraydı; Benim hazırladığım kompozisyon çok ses getirmişti. Hem de ne ses!!! Sanırım gazeteci olacağım o yıllardan belliymiş…Yazdığım yazının son paragrafını bu şekilde sonlandırmıştım;”PARANIN AÇAMAYACAĞI KAPI YOKTUR “.

Eğer yaşıyorsa uzun ömürler diliyorum. Eğer ölmüşse rahmet diliyorum hocam Gülşen Velet. Bu kompozisyon üzerine hocam benim notumu zayıf vererek, bütünlemeye bıraktı. Gerçi bütünleme sınavında çok yüksek not alıp, sınıfımı geçmiştim.

Demek ki günümüzde cereyan eden ve edecek ahlaksızlığı uzun yıllar önce hissetmiştim.

Para, makam mevkii ve sahte ilişkiler, sahte dünya…

İyi pazarlar diliyorum…

Saygılarımla!!!
Ayhan Yalçın

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.