Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Az Bulutlu
Trabzon
17°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 24°C




















“BU İNSANLAR NİÇİN İNTİHAR EDİYOR?”

Köşe Yazarı , 2019 seçimlerinde Kandıra Belediye Başkan Aday Adayı, Sivil Toplum Lideri, Siyasetçi ,İşletmeci, Satış Pazarlama uzmanı, Yaklaşık 50 farklı alanda eğitim ve sertifika sahibi,Eğitimci, Danışman, Genel Müdür, CEO
15 Şubat 2021 22:46
945
A+
A-

İnsanların, farklı biçimde intihar etme davranış şekli vardır.Bazen ilgi çekmek ve insanlardan yardım istemek amaçlı ve gerçek ölüm arzusu ile yapılan intiharlardır.İnsanların İlgisini çekmek amaçlı yapılan intihar davranışının altında korkutmak, ilgi ve yardım sağlamak, sevgi kazanmak, mesaj vermek ihtiyaçlarını barındırmak amacı vardır. Nitekim,her ne olursa olsun,her türlü intihar söylemini ciddi olarak algılamak gerekmektedir. Çünkü, ölme isteği olmasada,insanların intihara yeltenmesi, kişilerin ölümüne sebebiyet verebilir. Onun içinde bu tür intihar eğitimlerinin, toplumsal olarak dikkate alınması çok önemlidir.İntihar etme potansiyele sahip kişilerin psikolojik ve toplumsal etkilerin derinlemesine araştırmak gerekir.Çünkü intihar eylemi gerçek olmasada bu girişim , bir yardım isteği ve tutunacak bir el araması olarak algılamak gerekir.
İntihar etmekten söz eden insanların intihar etmeyeceği düşüncesi yanlış bir düşüncedir. Aksine intiharı dile getiren kişi,önceden bunu iç dünyasında daha önce kurgulamış olabilir. Her intihar eden kişi öncesinden muhakkak bir işaret, uyarı vermiştir. İntihar etmek isteyen kişilerin çoğu belli bir zaman içinde bir istek içindedir.Eğer’ki krizden çıkabilirlerse kurtulmaları mümkündür. Çünkü, bu kişilerin çoğu yaşamla ölüm arasında kesin bir seçim yapamamışlardır.Ayrıca kararsızlardır. İntiharı düşünen insanların kesinlikle ölmek isteyişi yanlış bir düşüncedir. Bu insanların intihar etme arzusu içinde kurtarılma isteğinde vardır. Çünkü, bu kişiler ruhsal bunalıma girmiş insanlardır. Ve,mutlaka tedaviye ihtiyaçları vardır.

Özellikle, genç kesimde intihar vakaları artmaya başladı. Üniversitesiyi bitirip, iş aramaya başlayan gençler,hayallerinde kurduğu bir yaşama kavuşamayan ve idealindeki işi bulamayan ve babasından harçlık istemeye utanan gençler çareyi intiharda buluyor.Yıllarca bir siyasi partinin peşinden koşup,iş vaadiyle umutlandırılan ve sonunda tüm kapılar üzerine kapanan gençler bunalıma girip, çareyi ölümde buluyor. Yada,mutsuz bir evliliği olanlar,ayrıca ekonomik olarak zorluk çekenler,borçlarından ötürü bunalıma girmiş olan yüzlerce insan intihar ederek,hayatına son veriyor.

Son günlerde ülkemizde intihar olaylarıyla ilgili bir çok haber okuyoruz.
Özellikle birkaç haftadır sürekli, haber gündeminde yer alan intihar vakaları karşısında derin üzüntü duymaktayız. Ayrıca, bu vakaların kamuoyuyla paylaşılması da durumun daha hassas olduğu yönündedir.
İntiharları ve intihara iten olayları araştırmak için hem Valilik,hemde Belediye nezdinde bir araştırma komisyonu kurulması çok önem arzediyor. Ayrıca, bu araştırmanın sonuçlarını kamuoyuyla detaylı bir rapor hâlinde paylaşılması gerekmektedir.
Yaşanan bu üzücü olaylara ilişkin görüntüler, mağdur aileleri olduğu kadar toplumu da sürekli yaralamaktadır. Bu nedenle intihar görüntülerinin sürekli paylaşılmaması konusunda tüm vatandaşlarımızın duyarlılı olması gerekmektedir.
Bu konuda toplum olarak biraz daha duyarlı olmak ve üzerimize düşen görev neyse onu yapmak zorundayız.
İntihara meyilli insanları topluma kazandırmak adına,onların dertlerine bir nebze çare olmak adına,toplum olarak elbirliği ile çözüm odaklı bir şeyler yapabiliriz. Yeter ki, yardım etmek isteyelim.
Çünkü, insanların hayatları o kadar ucuz değil!!! Hiçbir insan intihar etmek için doğmuyor. Ölüm hak, ama ecelimiz geldiğinde.
Lütfen, kendimizi tüm sıkıntılardan ve tüm dertlerden kurtaralım. Her derdin muhakkak bir çözümü vardır. Yeter ki, o sorunu çözmek için çare arayalım.
Saygılarımla!!!
Ayhan Yalçın

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.