Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 19°C
Az Bulutlu
Trabzon
19°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 18°C
Çar 17°C




















Belediye Başkan Adayı Olacak Siyasetçilerde Bazı Kriterler Aranmalıdır

Köşe Yazarı , 2019 seçimlerinde Kandıra Belediye Başkan Aday Adayı, Sivil Toplum Lideri, Siyasetçi ,İşletmeci, Satış Pazarlama uzmanı, Yaklaşık 50 farklı alanda eğitim ve sertifika sahibi,Eğitimci, Danışman, Genel Müdür, CEO
25 Eylül 2023 01:12
256
A+
A-

Önümüzde yerel seçimler var. Belediye Başkanı olmak için başkan adayları şimdiden nabız yoklamaya ve alttan alttan çalışmalara başladılar bile. Bazı adaylar ilçe başkanlığından istifa etti. Bazı adaylar nabız yoklamaya başladı. Bazı adaylar da Ankara’da ki tanıdıkları siyasetçilere göz kırpıyor ve siyasetçilerden yardım talep ediyor. Bakalım kimler Belediye Başkanı koltuğuna oturacak.

Herkes Belediye Başkanı olmak ve o koltuğa oturmak istiyor. Bu herkesin doğal bir hakkıdır. Buna bir sözümüz ve bir itirazımız yok. Ayrıca Belediye Başkanı olmak gibi bir isteğimiz ve düşüncemiz de yok. Ayhan Yalçın olarak tüm adaylara başarılar diliyoruz.

Belediye Başkanı olmak bazıları için bir şanstır. Bazıları için de bir lütuftur. Ama Belediye Başkanı olmak ve o koltuğa oturmak için bazı meziyetler, bazı özellikler, bazı kriterler gerekiyor. Ayrıca tecrübe, kültür, eğitim, çevre gibi özellikler gerekiyor. Bununla birlikte güzel ahlak, temiz ve güçlü bir CV gerekiyor. Toplumda sevilen ve sayılan bir kişi olmak gerekiyor. Aslında daha bir çok özellikler gerekiyor. En önemlisi de sağlam bir karaktere sahip olmak gerekiyor.

Yazımızın başında ifade ettiğimiz gibi yerel seçimler yaklaşıyor. Belediye Başkan adayı olacak siyasetçilerin dikkat etmesi gereken bir çok husus ve bir çok konu var.

Adayların içten ve samimi bir şekilde davranış sergilemesi gerekiyor. Halkın gönlünde yer etmeye yönelik çalışmalar yapması ve halka dokunması gerekiyor. Özellikle iletişimi güçlü olması gerekiyor. Halkın anlayacağı bir dilde ve tarzda konuşmak gerekiyor. Tabi ki üslup ve ifade etme yeteneklerine sahip olmak gerekiyor.

Siyasette görsel iletişim de önemlidir. Bazen görüntü her şeyin önüne geçer. Bir resim binlerce kelimeden daha etkili olabilir. Kullanılan cümleler, duruş, hitap şekli, üslup ve ifade etme yetenekleri siyasetçilerin ön plana çıkmasını sağlar. Ayrıca siyasetçilerin halk tarafından seçilmesini sağlar.

Siyasetçilerin en büyük silahı kültürel bilgileri ve kültürel değerleri, ayrıca itibarlarıdır. Bunun yanında özellikle siyaset başta olmak üzere, bir çok alanda uzman olması gerekiyor. En önemlisi de siyasetçilerin gönülleri fethetmesi yetmez. Siyasetçilerin gönüllülerin yanında zihinleri de fethetmesi gerekiyor. Bu çok önemli bir husustur.

Belediye Başkanı olacakların düşüncelerini eyleme geçirilmesi için çaba sarf etmesi gerekiyor. Herkes düşüncelerini ifade edebilir. Fakat herkes düşüncelerini eyleme geçiremez.

Özel sektörde olduğu gibi, siyasette de ağızdan ağıza pazarlama teknikleri kullanılabilir. Tüm dünyanın satış ve pazarlama konusunda uyguladığı ağızdan ağıza tekniği siyasette de kullanılabilir. Bu teknik özel sektörde olduğu gibi, siyasette de başarılı getirebilir.

Belediye Başkanının zamanı çok iyi kullanması gerekiyor. Boş ve gereksiz işlerle uğraşmaması ve halka hizmet etmekten başka hiç bir şey yapmaması gerekiyor. Ayrıca Belediye Başkanının yanında işinde uzman bir kişinin olması gerekiyor. Yani iyi bir danışman olması gerekiyor.

Belediye Başkan adaylarının cesur olması ve istekli olması gerekiyor. Bununla birlikte halka güven veren bir yapıya sahip olması gerekiyor. Siyaset sanat gibidir. İyi bir siyasetçinin giremeyeceği bir gönül yoktur. Siyasetçilerin halktan biri olması gerekiyor. Halkla birlikte ve halkla kol kola olması gerekiyor.

Siyasetçilerin iletişimi güçlü olmalı ve halkla hitap etme yeteneklerine sahip olması gerekiyor. Belediye Başkanı olacakların iyi bir ekip kurması ve iyi takım ruhu ile çalışaması gerekiyor.

Siyasetçilerin en çok dikkat etmesi gereken şeylerden biri de söylediklerine dikkat etmesi ve gerekiyorsa söylediklerinin arkasında durması gerekiyor.

Yıllar önce Ayhan Yalçın olarak belediye başkanı aday adayı olmuştum. Lakin Yüce Allah siyasette olmamı istemedi. Ve şahsıma belediye başkanlığını nasip etmedi. Bunda da bir hayır vardır dedim ve siyaseti bıraktım. Bundan sonra yapılacak iş belediye başkanı adayı olacaklara başarılar dilemektir.

Kıymetli okuyucularım,

Bu konuda bir çok şey yazılabilir. Hatta bir kitap bile yazılabilir. Ama maalesef yazınızı kısa tutmak zorundayız. Çünkü köşe yazısı olduğu için uzun uzun yazmak mümkün değildir. Bu anlamda bizleri anlayışla karşıladığınız için siz kıymetli okuyucularımıza şükranlarımızı sunuyoruz.

Saygılarımla!

Ayhan Yalçın

Gazeteci, Köşe Yazarı , 2019 seçimlerinde Kandıra Belediye Başkan Aday Adayı, Sivil Toplum Lideri, Siyasetçi , İşletmeci, Satış Pazarlama uzmanı, Yaklaşık 50 farklı alanda eğitim ve sertifika sahibi, Eğitimci, Danışman, Genel Müdür, CEO

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.