Dolar 32,4994
Euro 34,8692
Altın 2.481,56
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C




















“ADI GİBİ MARKET; ŞOK…MAĞAZADA FARKLI FİYAT, CEPTE ŞOKTA “…

Köşe Yazarı , 2019 seçimlerinde Kandıra Belediye Başkan Aday Adayı, Sivil Toplum Lideri, Siyasetçi ,İşletmeci, Satış Pazarlama uzmanı, Yaklaşık 50 farklı alanda eğitim ve sertifika sahibi,Eğitimci, Danışman, Genel Müdür, CEO
15 Temmuz 2021 13:45
434
A+
A-

Son yıllarda pandemi süreci ile başlayan, hala da yükselen market fiyatları tüketicinin, yani bizlerin belini oldukça büktü. Kıymetli okuyucularım, bir ülkede her gün zam olmaz ki yahu!!!

Marketlerden aldığımız ürünü, bir sonraki gün aynı fiyata alamıyoruz. Hatta fiyatlar o kadar hızlı değişiyor ki, elemanlar fiyat etiketlerini bile değiştirmeye zaman bulamıyor…

Allah aşkına bu marketleri denetleyen ve kontrol eden bir mekanizma, yadaaa yetkili bir mercii yok mu?…

14.07.2021 tarihinde ŞOK MARKETLER A.Ş 11062 Ümraniye-Dudullu merkez A.Dudullu mh. Cami cd. No;4/10 Ümraniye
Adresinde ticari faaliyette bulunan ŞOK marketten Beyaz Güvercin Tuv.kagıdı aldım.
Büyük bir gondol halinde tuvalet kağıdı teşhiri yapıp, fiyatınıda büyük bir kartona yazmışlar; 30,50 TL üzerine büyük bir çarpı atarak, 24,90 TL fiyat yazmışlar. Sözde üründe indirim yapmışlar.

Akşam eve gelip, satış fişini kontrol ettiğimde, ürün fiyatının 24,90 TL değil, 30,50 TL yazıldığını gördüm. Bunun üzerine bugün ilgili mağazaya gittim. Kasa elemanına durumu izah ettim. Kasa elemanı fiyat değişikliği yapıldığını ve ürüne zam geldiğini söyledi. Bunun üzerine müdürle görüşün dedim. Kasada ki eleman müdürü ile konuştu.Sözde müdürde aynı şeyi söyledi;Üründe fiyat değişikliği oldu?

Ne elemanda, nede müdürde” Müşteri Memnuniyeti “anlayışı vardı. Zaten elemanlar müşteriden mi bıkmış, işten mi bıkmış anlamadım. Suratsız mı suratsız.Bu marketleri denetleyen bir yetkili, yada bölge müdürü yok mu? Eğer, varsa bu yetkili, yada bölge müdürleri ne iş yapar?

Kısacası;”Saldım çayıra ,mevlam kayıra”…

Yazık ki, ne yazık…Koskoca ŞOK MARKETLER ‘i ne hale gelmiş. Küçücük marketi idare eden bir elemanınız,mağazayı yönetecek bir müdürünüz yok mu???

Yada, elemanlar,müdürler sabah işe başlamadan önce, liste kontrolü,raf etiket kontrolü,mağaza kontrolü,depo kontrolü, stok kontrolü, elemanların üst baş kontrolü yapılmaz mı? Bu mağazalar köylerde ki köy bakkalı değil ki!!! Ama, ne yazık ki mağazaları köy bakkalına döndürmeyi başardılar.

Toplumu kazıklamayı, sürekli zam yaparak haksız kazanç elde etmek isteyen, tüm marketler!!! Bu toplum insana öyle bir ders verir ki, marketlerinize giren bile olmaz.

Bu işler “Vurun Abalıya ” mantığı ile olmaz bilesiniz.

Bu millete nasıl ucuz ürün satarız, bu topluma nasıl faydalı oluruz düşüncesi içinde olmayan o kadar çok şirket,o kadar çok insan var ki…

Para doyursun gözünüzü…Toprak doyursun gözünüzü…

Artık bu millet uyanmak zorundadır. Kendilerini kazıklayan firmaları boykot etmek zorundadır. Türk insanı yolunacak tavuk değildir.

Gelen kazıklıyor, giden kazıklıyor…

Gelen vuruyor, giden vuruyor…

Kazıklayan kazıklasın, vuran vursun bakalım…

Merak etmeyin, bizleri kazıklayanları ve bizlere vuranları sanki Allah(CC) görmüyor mu?

Ahiret var, hesap günü var, mizan var…

Kıymetli okuyucularım; Alışveriş sonrası mutlaka ve mutlaka kasa fişlerini kontrol ediniz. Ben bu tür olayları çok yaşadım.Bir çok defa raf etiketi ile kasa fiyatının farklı olduğunu gördüm. Her defasında aynı şeyi gördüm;Raf fiyatı ucuz, kasada ki fiyat pahalı.

Kıymetli Devlet büyüklerimiz;
İlgili Bakanlıklarımız;
Lütfen, bu konularda gerekli kontrollerde ve gerekli incelemelerde bulunuruz. Bu kadar vurdumduymazlık ve bu kadar insanları kandırmak olmaz. Zaten insanlar zar zor,kıt kanaat geçiniyor. Birde insanlar kazıklanıyor.

Almak zorunda olduğumuzu biliyorlar ya,zam üstüne zam yapıyorlar.Yapın bakalım yapın.

Saygılarımla!!!

Ayhan Yalçın

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.