Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 16°C




















Hiç Kimsenin Elinde Sihirli Değnek Yok

Köşe Yazarı , 2019 seçimlerinde Kandıra Belediye Başkan Aday Adayı, Sivil Toplum Lideri, Siyasetçi ,İşletmeci, Satış Pazarlama uzmanı, Yaklaşık 50 farklı alanda eğitim ve sertifika sahibi,Eğitimci, Danışman, Genel Müdür, CEO
11 Haziran 2023 00:27
753
A+
A-

Ekonomiyi düzeltmek ve düzlüğe çıkarabilmek hiç de kolay olmayacaktır.

2001 yılında yaşadığımız kriz ile bugün yaşadığımız kriz birbirinden çok farklıdır. Hatta ve hatta her iki kriz arasında dağlar kadar fark var. Maalesef kasamız döviz rezervleri yönünden oldukça sıkıntılı. Bu arada cari açık sürekli olarak artıyor. Bunun anlamı da bizleri çok zor günler bekliyor demektir. Ama ümitsizliğe kapılmamak gerekiyor.

2023’te yapılan genel seçimlerde AK PARTİ halkın güvenini alarak tekrar iktidara geldi. İki bakan hariç tüm bakanlar değişti. Değişen bakanlıktan birisi de Hazine ve Maliye Bakanlığı. Hazine ve Maliye Bakanı sn; Mehmet Şimşek oldu. Hazine ve Maliye Bakanı sn; Mehmet Şimşek yönetiminde yeni bir dönem başladı. Sn; Mehmet Şimşek, uzun zamandır gündemde olan ve Cumhurbaşkanı sn; Recep Tayyip Erdoğan’ın ısrarla Hazine ve Maliye Bakanlığı’na getirmek istediği bir isimdi. Ve sonunda Cumhurbaşkanınımız sn; Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanlığı’ na sn; Mehmet Şimşek’i getirerek, bu anlamda en doğru kararı vermiş oldu.

Şimdi bu yükün ve sorumluluğun yeni sahibi sn; Mehmet Şimşek ve yönetimidir

Bundan sonra ki süreçte Hazine ve Maliye Bakanlığı sn; Mehmet Şimşek ve ekibinin yönetiminde ve kontrolünde olacaktır. Yalnız ekonomik anlamda, karar anlamında ve zaman kavramında sn; Mehmet Şimşek ve ekibinin işi oldukça zor. Yalnız sn; Mehmet Şimşek değil, ekonominin başına kim gelirse gelsin işi zaten  çok zordu. Ama sn; Mehmet Şimşek bu zoru başarmak için ekonominin başına geçti.

Devletimizin ve milletimizin Hazine ve Maliye Bakanı sn; Mehmet Şimşek’e olan güveni ve inancı tamdır. Çünkü yalnızca güçlü ve başarılı insanlar zoru başarır. Ama önce başarıyı istemek, inanmak ve çok çalışmak gerekiyor. Bu özelliklerin hepsi sn; Mehmet Şimşek’te var.

Çok kolay düzelecek bir ekonomik yapımız yok

Çok kolay yoluna girecek bir piyasamız yok

Çok kolay düşecek bir enflasyon oranımız yok

Çok kolay düşecek işsizlik oranımız yok

Ama inancımız var

Ama çabamız var

Ama isteğimiz var

Ama sabrımız var

Ama hükümetimize olan güvenimiz var

O yüzden de sabredeceğiz. O yüzden de biraz daha bekleyeceğiz. O yüzden de Hazine ve Maliye Bakanı sn; Mehmet Şimşek ve ekibine güveneceğiz. Bu işler boya kutusu değil. Hani bir deyim vardır; “Boyacı küpü değil ki (hemen daldırıp çıkarasın)”

Hiç kimsenin elinde sihirli değnek yok. Ekonominin yükü ağır

Muhalefet kanalında ve piyasada şöyle bir algı var; “Eğer ekonomi düzelmez ise, ekonominin başında ki kişi bu yükün altında kalacak. Ayrıca ekonomi düzelmediği için de, sorumlusu sn; Mehmet Şimşek olacaktır. Türk ekonomisini asla düzelmeyecek ve daha da kötüye gidecektir “. Bunların yaptığı felaket tellallığı başka bir şey değil.

Türk ekonomisinin tekrar düzlüğe çıkmasını istemeyen dış güçler ve hainler, özellikle son yıllarda Türkiye’nin gelişmesinden oldukça rahatsız oldular. O yüzden sürekli ülkemize saldırıyorlar. İş te bu yüzden Mehmet Şimşek’in ekonominin başında olmasını istemiyorlardı.

Hiç kimse bu zorlu süreçte ve bu ekonomik anlamda büyük krizlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı’nı ve TCMB Bakanlığı’nı günah keçisi ilan etmesin. Çünkü yalnızca Türkiye Cumhuriyeti Devleti ekonomik anlamda büyük krizler yaşamıyor. Tüm dünyada büyük bir ekonomik krizler var.

Ekonominin başına geçen Hazine ve Maliye Bakanı sn; Mehmet Şimşek, döviz kurlarında ki dalgalanmaları ve faiz planları üzerine çalışmalar yapmaya başladı. Bu konu ile yoğun mesaiye başladı bile. Ayrıca muhtemelen de faiz oranını hızlı bir şekilde yükselmeye yönelik çalışmalar yapacaktır.

Bununla birlikte TCMB Başkanlığı’na yeni atanan sn; Hafize Gaye Erkan, dünyanın tanıdığı ve dünyanın kabul gördüğü, iyi bir kariyere sahip, işinin ehli bir isim. Sn; Hafize Gaye Erkan, Türkiye için büyük bir şanstır.

TCMB’nin enflasyonla mücadelede daha sıkı bir duruş sergileyeceği ve fiyat istikrarını sağlamak amacıyla faiz artırımlarına devam edeceği kanaatindeyiz. Ayrıca TCMB’nin politika faizinde kademeli bir normalleşme sürecine girecektir.

Son günlerde Türk lirası dolar karşısında değer kaybediyor. Ayrıca finansal koşullarda sıkılaşma var. Ama bunlar çözülemeyecek sorunlar değil. Evelallah hükümetimiz bu ekonomik sorunların da üstesinden gelecektir.

Hükümetimiz nelerin üstesinden gelmedi ki; 15 Temmuz hain darbe girişimi, FETÖ örgütü, terör saldırıları, ekonomik saldırılar, dış güçler …

Çok şükür hükümetimiz hala ayakta ve hala güçlü. Bizler de hükümetimizin dimdik ayakta kalması için ve çok güçlü olması için elimizden geleni fazlasıyla yapacağız. Ve hükümetimize sonsuz destek vereceğiz.

Çünkü ” Konu Vatansa Gerisi Teferruattır”…

Saygılarımla!

Ayhan Yalçın

Köşe Yazarı , 2019 seçimlerinde Kandıra Belediye Başkan Aday Adayı, Sivil Toplum Lideri, Siyasetçi ,İşletmeci, Satış Pazarlama uzmanı, Yaklaşık 50 farklı alanda eğitim ve sertifika sahibi,Eğitimci, Danışman, Genel Müdür, CEO

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.