Dolar 32,5201
Euro 34,8225
Altın 2.445,21
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 16°C
Per 17°C




















Depremi Anmak Yetmez. Önlemler Almak Gerekir. Hem De Çokkk Acilen!!!

Köşe Yazarı , 2019 seçimlerinde Kandıra Belediye Başkan Aday Adayı, Sivil Toplum Lideri, Siyasetçi ,İşletmeci, Satış Pazarlama uzmanı, Yaklaşık 50 farklı alanda eğitim ve sertifika sahibi,Eğitimci, Danışman, Genel Müdür, CEO
7 Aralık 2023 23:45
247
A+
A-

Depremi Anmak Yetmez. Önlemler Almak Gerekir !!!

Daha neyi bekliyorsunuz ?

Daha çok insanın ölmesini mi bekliyorsunuz ?

Koca bir ülke risk altında. Koca bir bölge risk altında. Koca bir şehir risk altında. Kısacası milyonlarca insan risk altında. Milyonlarca insan diken üstünde oturuyor. Aslında insanlar oturmuyor. Hop oturup, hop kalkıyor. İşin üzücü ve garip yönü de, hiç kimse ve hiçbir kurum bunu umursamıyor. Herkes çok rahat bir şekilde hayat yaşıyor !

Büyük Marmara Depremi geliyorum diyor. Resmen bangır bangır bağırıyor. Lakin kimsenin umurunda bile değil. Özellikle İstanbul en riskli ve en tehlikeli illerden birisi. Ama gelgelelim ne bir önlem alınıyor, ne de bir çalışma yapılıyor. Tüm kurumlar ve kurum yetkilileri rahatını bozmadan, rahat rahat oturuyor. Bu ne rahatlık beyler?

Gelişi güzel ve boş olan arazilere sürekli olarak büyük büyük binalar, koca koca siteler, devasa apartmanlar dikiliyor. Koskoca İstanbul’da boş arazi kalmadı. Ne boş bir arazi kaldı, ne de yeşil alan kaldı. Yani kısacası İstanbul’u beton yığınına çevirdiler. Yazıktır günahtır beyler!

Bir yandan denizleri doldurup, beton döküyorlar. Bir yandan kentsel dönüşüm projesi adı altında sürekli olarak binalar inşa ediyorlar. İstanbul resmen şantiye alanına döndü. Her yerde inşaat var. İstanbul tam bir rant şehri oldu. Zaten İstanbul sürekli olarak göç alıyor. İstanbul nüfusu günden güne artıyor. Unutmayalım ki, “Tabiat kendinden alınanları geri alır”… İstanbul öyle bir hale geldi ki, yaşamak nefes almak, adım atmak, trafikte araç kullanmak, yeşil alan bulmak mümkün değil.

Yetkililere Soruyoruz! (Tabi ki Duyan Olursa! )

Olası Bir Büyük Marmara Depreminde Bu İnsanlar Ne Yapacak?

Olası Bir Büyük Marmara Depreminde Bu İnsanlar Nereye Gidecek?

Olası Bir Büyük Marmara Depreminde Kaç Bina Yerle Bir Olacak?

Olası Bir Büyük Marmara Depreminde İstanbul’da Kaç Milyon İnsan Ölmesi Bekleniyor?

Olası Bir Marmara Depreminde İstanbul’da Tsunami Olduğu Zaman İnsanlar Nasıl Önlem Alacak?

Olası Bir Marmara Depreminde İstanbul’a Yardımlar Nereden ve Nasıl Gelecek?

Olası Bir Marmara Depreminde İnsanlar Göçük Altından Nasıl Kurtarılacak?

Olası Bir Marmara Depreminde Şehir İçinde Ulaşım Nasıl Sağlanacak?

Olası Bir Marmara Depreminde İnsanlar Nerede Ve Nasıl Tedavi Edilecek?

Olası Bir Marmara Depreminde İnsanlara Yiyecek, Giyecek Ve İçecek , Ayrıca Tedavi Gereçleri, Yardımlar Nereden Ve Nasıl Yapılacak?

Olası Bir Marmara Depreminde İstanbul’a Ulaşım Sağlayan Yolların, Köprülerin Ve Alt Geçitlerin Durumu Ne Olacak?

Deprem uzmanları tarafından uyarılar geliyor. Hatta deprem uzmanları bas bas bağırarak hem devleti, hem kurumları, hem de halkı uyarıyor. Ayrıca acilen önlemler alınması ve çözümler üretmesi konusunda yetkililere sesleniyor.

Uzun yıllardır Kocaeli Milletvekili olarak görevini layıkıyla yerine getiren, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyon Üyesi, ayrıca Çocuk Hakları Alt Komisyon Başkanı olarak görev yapan Kocaeli Milletvekili sn;Radiye Sezer Katırcıoğlu, olası bir Marmara Depremi için ve halkı bilinçlendirmek için bir çok alanda uzman ekibi ile çalışmalar yapıyor.

Depreme dayanıklı binalar inşa edilmesi hususunda, alt geçit ve üst geçit projelerini hayata geçirmek için, sürekli olarak uzmanlarla fikir alışverişinde bulunan AK PARTİ Kocaeli Milletvekili sn;Radiye Sezer deprem konusunda oldukça kararlı.

11 ilde meydana gelen büyük depremle büyük acılar yaşayan, evsiz ve barksız kalan vatandaşlarımızı ziyaret ederek, onların acılarını yerinde dinleyen ve özellikle çocukların bir tebessüm etmesi için onlara çeşitli hediyeler sunan, vatandaşlarımızın sıkıntılarını yerinde inceleyen sn; Radiye Sezer Katırcıoğlu, devletimizin tüm imkanlarını seferber ediyor.

Bir süredir deprem bölgelerinde incelemeler yapan sn; Radiye Sezer Katırcıoğlu ve komisyon üyeleri, Down Sendromlu çocuklarla bir araya gelerek, devletimizin onların yanında olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. Adıyaman, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Hatay’ da depremzedelerle bir araya gelerek, yeni binalar inşa edilmesi ve konteyner kentler kurulması hususunda devletimizin vatandaşlarımızın yanında olduğunu ifade etti.

Deprem Geliyorum Diyor!!!

Dikkate alan var mı?

Kaile alan var mı?

Önlem alan var mı?

Çözüm üreten var mı?

Deprem bangır bangır bağırıyor ve geliyorum diyor. Belki de bir gün, belki de bir gece aniden gelecek ! Allah korusun inşallah.

Kıymetli okuyucularım,

Amacımız insanları korkutmak ve felaket tellallığı yapmak değildir. Amacımız yetkilileri ve halkı uyarmak, ayrıca önlemler alınması ve çözümler üretmesi konusunda çalışmalar yapılması gerektiğini ifade etmektir.

Saygılarımla!

Ayhan Yalçın

Gazeteci, Yazar, Köşe Yazarı , Yorumcu, 2019 seçimlerinde Kandıra Belediye Başkan Aday Adayı, Sivil Toplum Lideri, Siyasetçi , İşletmeci, Satış Pazarlama uzmanı, Eğitimci, Danışman, Genel Müdür, CEO

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.