Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Az Bulutlu
Trabzon
17°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 24°C




















“BALIKÇI BARINAĞINDA YANGIN ÇIKTI “

Köşe Yazarı , 2019 seçimlerinde Kandıra Belediye Başkan Aday Adayı, Sivil Toplum Lideri, Siyasetçi ,İşletmeci, Satış Pazarlama uzmanı, Yaklaşık 50 farklı alanda eğitim ve sertifika sahibi,Eğitimci, Danışman, Genel Müdür, CEO
29 Temmuz 2021 23:31
617
A+
A-

Kandıra/Kocaeli’ye bağlı Bağırganlı köyü limanında bir soğuk hava deposunda çıkan elektrik kaçağı sonucu, alevler tüm hava depolarına sıçramış ve tüm soğuk hava depoları çıkan yangında kül olmuştur.
Bereket can kaybı yok. Çok şükür. Ama, ciddi anlamda maddi kayıp var.
Çok geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum inşallah.

Bağırganlı’da bulunan balıkçı barınağında iki soğuk hava deposunun tamamen yanmasından dolayı, balıkçılar büyük bir mağduriyet yaşadı. Soğuk hava depoları Bağırganlı köyü su ürünleri kooperatifi için çok önemliydi.

Bağırganlı köyü limanında yaklaşık 150 adet balıkçı teknesine hem buz temin eden, hemde balıkların konulduğu buzhane olarak kullanılan bu soğuk hava depolarının yanmasından ötürü balıkçılar büyük sorun yaşayacak. Çünkü, hem buz temininde sorun olacak, hemde balıkçıların yakaladığı balıklar soğuk bir ortamda muhafaza edilemeyecek.

Bağırganlı Köyü balıkçı tekneleri ve başka yerlerden gelen diğer balıkçı teknelerinin yakaladığı balıklar Bağırganlı limanına getiriliyor ve buradan Kocaeli ve İstanbul’a sevk ediliyordu.Balıkların bir kısmıda yanan bu soğuk hava depolarında muhafaza ediliyordu. Ama, artık böyle olmayacak. Çünkü,ne yazık ki artık soğuk hava depolarımız yok…

Yangından ötürü büyük bir sıkıntı yaşayacak olan Bağırganlı Köyü su ürünleri kooperatifine,devletimizin ve yetkili mercilerin gerekli yardımların yapacağından eminiz. Çünkü, devletimiz her zaman halkın yanında ve vatandaşların derdine koşan bir “Devlettir”. Bunun örneklerini çok gördük. Hala da görüyoruz. Yangında büyük zarar gören kardeşlerimizin dertlerine de çare ve çözüm bulacağı hususunda “Devletimize” güvenimiz tamdır.

Kooperatiflerin bu gibi yangın ve afetlerde aldığı yaralar,büyük zararlar gibi konularda mevzuatlara dair uzman bir bilgi birikimine ve kültürel yapıya sahip değilim. Eğer, bu kanunlar nezdinde ve mevzuatlara yönelik eksiklik varsa, devletimizin bu konularda gerekli düzeltmeleri ve değişikliği yapması gerekebilir. Çünkü, bu ve bu gibi olaylar her zaman başımıza gelebilir. Bugün bizlerin, yarın başkaların başına gelebilir.

Başta, Kandıra-Bağırganlı Köyü Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı; Sn;Mustafa Altıntaş dostum, sn;Emre Turan ve sn;Güven Öztürk kardeşlerime ve Bağırganlı köyü halkına veee balıkçı kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Saygılarımla!!!
Ayhan Yalçın

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.