Dolar 32,2820
Euro 34,5734
Altın 2.413,10
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Yağmurlu
Trabzon
16°C
Yağmurlu
Per 16°C
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 16°C




















Kupaya Devam Ya Lige ?

21 Aralık 2022 21:58
424
A+
A-

Kupaya Devam Ya Lige ?

Trabzonspor, ligdeki kırılma maçı öncesi hazırlık tadında bir maç oynadı ve önemli eksikleri olan bir alt kategorideki rakibine karşı kolay bir maç çıkardı.

Dünya kupası arasında yeni bir hazırlık dönemi şansı daha bulan Trabzonspor oyun kurgusuna pozitif anlamda yaptığı en önemli katkı topu kaybettiğinde ve özellikle ön alanda pres seçeneğini kullanarak topu erken kontrol altına almaya çalışması olduğunu net olarak söyleyebilirim. Ancak bugünkü rakip bunları uygulamaya oldukça elverişli idi, ciddi rakiplere ve top kontrolünü daha fazla elinde bulunduran takımlara karşı nasıl bir sonuç alınacağını maçlar oynandıkça göreceğiz.

 

Son 16’ya kalınmasına en çok Naci,Hüseyin gibi az süre bulan oyuncular değer vermeli ve bu fırsatı iyi değerlendirmeliler. Özellikle Naci ortaya koyduğu performans ve attığı gollerle yıldızlaştı. Naci’nin bu performansı Visca’nın yokluğunda çok önemli idi. Şayet Fenerbahçe maçında şans bulur ve bunu iyi bir şekilde değerlendirirse sezonun devamında yeni transfer etkisi yaratabilir.

Hazırlık maçları ile başlayan ve bu maç ile devam eden süreçte gördük ki hızlı hücumlar karşısında Trabzonspor orta sahası agresiflik ortaya koymakta hem eksik hem de biraz yumuşak kalıyor. Topu hızlıca çizgiye taşıyan her rakibe karşı boşluklar veriyor. Bu sorun bireysel performans ile değil sistem üzerinde gerekli değişiklikler yapılarak düzeltilebilir. En basit çözüm ise hatları birbirine yaklaştırmak, ofansı ve defansı beraber yapmak olabilir.

Trabzonspor açısından baktığımızda bu tip maçlarda önemli olan kazanmaktır ve Trabzonspor da kazanarak son 16’ya adını yazdırmıştır. Fenerbahçe maçı da iyi oyundan ziyade galibiyet elde edilmesi gereken bir maç olarak öne çıkıyor. Ligde en önemli kırılma maçlarından birini oynayacak olan Trabzonspor’un Fenerbahçe maçı ile kazanacakları da kaybedecekleri de 3 puandan fazla olacak.

Selametle kalın, hörmetlerle

Futbol Uleması

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.