Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 17°C




















“EĞER PARAN VE MAKAMIN VARSA HERKES DOSTUNDUR “

Köşe Yazarı , 2019 seçimlerinde Kandıra Belediye Başkan Aday Adayı, Sivil Toplum Lideri, Siyasetçi ,İşletmeci, Satış Pazarlama uzmanı, Yaklaşık 50 farklı alanda eğitim ve sertifika sahibi,Eğitimci, Danışman, Genel Müdür, CEO
2 Haziran 2022 02:45
869
A+
A-

Hayatta o kadar çok acılar çektim ve kadar çok zorluklar yaşadım ve insanlar tarafından o kadar ihanet gördüm ki,anlatsam roman olur. Ama, her zaman her halime şükrettim. Çünkü bu yaşadığım her şey benim bu dünyada ki imtihanındır. Tecrübe dedikleri bu işte. Hepsini bir yerde saklıyorum. Gün gelecek lazım olacak.

Bu hayatta hiç kimse elimden tutmadı. Hiç kimsenin sayesinde bir makama gelmedim. Hatta bir çok şirkette insanlar bana cephe aldı. Hırsızlarla savaştım ahlaksızlarla savaştım, yalakalarla savaştım. Ama çok şükür Allah’a her savaştan zaferle çıktım.Atalarımızın dediği gibi;”Meyve veren ağaç taşlanır “…

En zor günlerimde hiç kimse yanımda olmadı.
Hatta en güvendiğim insanlar bile sırtını döndü. Bırakın insanları öz akrabalarım bile.
Hayatta bir kaç defa sendeledim.Bu sendelememin sebeplerinden biri dürüstlüğüm,diğeri siyaset hayatım oldu. Her ikisinde de kaybettim. Hem manevi olarak, hem de maddi olarak kaybettim. Ayrıca çok büyük paralar kaybettim.Olsun,sağlık olsun.Para her zaman geriye gelir. Ama yaşanan onca acılar asla unutmazlar Bu acılar bana iyi bir ders oldu.

Belediye Başkanlığı aday sürecinde sabahtan geceye kadar telefonlarım hiç susmuyordu.
Menfaat beklentisi olanlar, işe alacak diye yanımda olanlar,ileride ihale almak için hayal kuranlar,çıkar peşinde koşanlar hepsi sözde bana destek veriyormuş gibi davrandılar.Seçimler bitti,o sözde yanımda olanlar hepsi kayboldu.Tak sepeti koluna herkes kendi yoluna misali.Aslında çok iyi oldu. Hayat bir sınavdır.

Ben siyasete insanlara imtiyaz sağlamak için,ihale vermek için, birine çıkar sağlamak için, ihaleye fesat karıştırmak için,haram lokma yemek için,usulsüzlük yapmak için, adam kayırmak için, sahte fatura düzenlemek için,yolsuzluk yapmak için,makamı kötüye kullanmak için,yan gelip yatmak için,devletin malı deniz yemeyen keriz demek içingirmedim.
Bunlar benim ahlakıma ve karakterime sığmaz.

Ben siyasete önce Yüce Allah’a, sonra devletimize ve sonra da aziz Türk Milletine,ayrıca güzel memleketimize fayda sağlamak amacıyla girdim. Ama maalesef Yüce Allah( CC) benim siyasette olmama müsaade etmedi. Her şey nasip kısmetten ibarettir.

Bir çok defa bu toplumdan ve bu tip insanlardan kaçıp,beni kimsenin tanımadığı bir yerde yaşamak istedim.En azından huzurlu olurdum. Lakin evlatlarım için bazı şeylere katlanmak zorundayım.Benim hiç bir beklentim yok.Yalnız çocuklarımın geleceği için bu piyasada olmak zorundayım. Çünkü bu piyasada Ayhan Yalçın olarak iyi bir isim yaptım.Bu ismi çocuklarım için kullanmak zorundayım.Ayrıca İstanbul’da iyi bir çevre edindim.Hemen hemen her yerde ve her alanda iyi ve gerçek dostlarım var. Hem de bir alo kadar yakın. Hayatta benim elimden hiç bir kimse tutmadı.Ama ben çocuklarım elinden tutmak zorundayım. Hem de hiç bırakmadan. Tamam ki ölene kadar. Allah’ım izin verdiği sürece.

Kötü ve zor günlerimde yanımda olmayan şempanze kılıklı insanlar şimdi yanıma sokulmaya çalışıyor. Yok öyle yağma artık.Çünkü önce insanlar sonra da hayat beni değiştirdi artık. O eski Ayhan yok artık.

Bunu niçin yazdım bilmiyorum ama,hayat hiç te kolay kazanılmıyor.Yazdıklarımı anlamak için,bu duyguları yaşamak lazım.Yaşamayan nerden bilecek ki!

Son söz olarak;”Dostlarını tanımak mı istiyorsun, o zaman zor zamanlarda etrafına bak.İyi günde dost çok olur, zor zamanlarda sağın solun boş kalır.İyi güne aldanıp dostlarım var sanırsın. Unutma gerçek dostu, kötü günde tanırsın.
Dostun iyisi güzel günde değil zor zamanda belli olur”
Zor günlerini tek başına atlatmış bir insanın hiç kimseye eyvallah’ı olmaz.Çünkü Yüce Allah ((CC) kulunu yalnız ve çaresiz bırakmaz. Yeter ki iyi günde de, kötü günde de sabredip,şükredelim.
Yarınlarımızın kime ne getireceği belli olmaz.Ben hayatta yaşanması gereken her şeyi yaşadım.Ve her şeyi de gördüm.Bir tek ölüm hariç. Zaten hem ruhumu ve bedenimi Yüce Allah’a adamışım.
Kıymetli dostlarım hepinize selamlarımı sunuyorum inşallah.
Saygılarımla!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.