Dolar 32,4745
Euro 34,7570
Altın 2.441,46
BİST 9.936,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C




















“KARADENİZ CAN ALMAYA DOYMUYOR “

Köşe Yazarı , 2019 seçimlerinde Kandıra Belediye Başkan Aday Adayı, Sivil Toplum Lideri, Siyasetçi ,İşletmeci, Satış Pazarlama uzmanı, Yaklaşık 50 farklı alanda eğitim ve sertifika sahibi,Eğitimci, Danışman, Genel Müdür, CEO
23 Temmuz 2021 00:00
455
A+
A-

Kocaeli’nin Kandıra ilçesine bağlı Bağırganlı köyü plajında dalgalı denizde, denize serinlemek için giren üç arkadaştan biri akıntıya kapılarak kayboldu.

Boğulan genci bulmak amacıyla, çok geniş çaplı arama yapıldı; Sahil Güvenlik kaptanı yeğenim Sezgin Öztürk yönetiminde ve cankurtaran ekipleri denizden, ayrıca havadan helikopterle aramalar yapıldı. Yoğun aramalar ve çalışmalarından henüz sonuç alınamadı.Hava karardığı için aramalara ara verilmek zorunda kalındı.

Eskiden bu tarz kurtarma operasyonlarını Amerikan filmlerinde görüyorduk.Çok şükür bugün devletimizin gücü her şeye yetecek güçtedir. Allah’ım devletimize ve hükümetimize zeval vermesin inşallah. Bizler boşuna sn;Recep Tayyip Erdoğan’a dünya lideri demiyoruz.

İstanbul’a çok yakın olması ve temiz bir denize sahip olması nedeniyle,Marmara Bölgesi’ndeki diğer ilçelere göre daha çok tercih edilen ve tatilcilerin gözdesi olan, Kandıra sahillerinin tümünde denize girmek yasaklandı. Be mübarek insan Kaymakam’lık uyarıyor, Kandıra Belediye Başkanlığı uyarıyor. Daha niye denize giriyorsun… Devletimiz tüm imkanlarını seferber etti. Denizden, havadan saatlerce süren arama çalışmalarına devam edildi. Lakin, deniz bir türlü boğulan genci teslim etmedi.

Bir kaç günden beri Kandıra sahillerinde çok sayıda boğulma olaylarının meydana gelmesine neden olan, olumsuz hava koşulları ve denizin dalgalı olması sebebiyle Kandıra Kaymakam’lığı denize girme yasağı kararı almak zorunda kaldı.

Ayrıca, Kandıra-Babalı Mahallesi Dikili mevkisinde, rüzgara rağmen denize giren iki kardeşte tüm müdahalelere rağmen boğularak can verdi.

Özellikle Karadeniz’de meydana gelen çok büyük tehlike ,deniz altında meydana gelen ve akıntı sonrası oluşan çekme tehlikelisi, yaz aylarında yüzlerce insanın boğularak hayatlarını kaybetmesine neden oluyor… Sanırım, bu böyle devam edecek.

Bırakın amatör yüzücüleri ,profesyonel anlamda yüzücüler dahi bu akıntıya karşı koyamaz.Çünkü,böyle bir güçte olan rip akıntısı, ülkemizin Karadeniz sahillerinde denize girmekte olan yüzücüleri tehdit ediyor. Yada bu akıntı yüzlerce insanın canına mal oluyor. Yazık, hem de çok yazık…

Profesyonel yüzücü olmama rağmen,ben bile akıntıya karşı koyamadım. Dalga ve akıntı beni sürüklüyor,vücudumu tersine çeviriyordu.Ayağımdan destek alarak kendimi korudum.Atletik bir fiziğe sahip olmama ve sporcu olmamama rağmen kendimi koruyamadım.Ve ayağım ters döndü,dizim burkuldu.Çok şükür ben ucuz kurtuldum.

Kandıra sahillerinde cankurtaran ekipleri sürekli olarak halkımızı uyarıyor ve önlem almaları konusunda sürekli ikazlarda bulunuyor. Ama, halkımız bu uyarıları dikkate almıyor.

Eğer, bu uyarılar insanlar tarafından dikkate alınmış olsa,boğulmalar bu kadar fazla olmaz.

Lütfen ve lütfenn!!! Bu konuda gerekli uyarıları dikkate alalım.

Boğularak can veren kardeşlerimize rahmet diliyorum. Kederli ailelerine sabırlar diliyorum inşallah.

Saygılarımla!!!
Ayhan Yalçın

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.