Dolar 32,4560
Euro 34,7804
Altın 2.479,86
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 19°C




















” OLASI BİR YUNANİSTAN DEPREMİ TÜRKİYE’DE Kİ DEPREMİ TETİKLER Mİ?”

Köşe Yazarı , 2019 seçimlerinde Kandıra Belediye Başkan Aday Adayı, Sivil Toplum Lideri, Siyasetçi ,İşletmeci, Satış Pazarlama uzmanı, Yaklaşık 50 farklı alanda eğitim ve sertifika sahibi,Eğitimci, Danışman, Genel Müdür, CEO
21 Ocak 2022 00:33
483
A+
A-

Son bir aydır Yunanistan’ın Selanik kentinde toprağın derinliklerinden çok korkutucu ve endişe verici,ürkütücü, ayrıca sebebi anlaşılamayan sesler ve uğultular duyulmaya başlandı. Tüm halkın bizzat işittiği bu ürkütücü ve korkutucu seslerin sebebi hala anlaşılamadı. Uzmanların yaptığı tüm araştırmalar ve incelemeler sonucunda, bu seslerin sebebinin neden ve nereden kaynaklandığını ortaya çıkaramadı.Yani gizemli seslerin niçin olduğu sırrı çözülemedi.

Yerin altından gelen sesler yüzünden insanlar yaklaşık bir aydan fazla zamandır uyku uyuyamaz oldu.Halk korku ve endişe halinde beklemeye başladı.

Bu büyük depremin habercisi olabilir mi acaba? Ya da olası bir deprem Türkiye ‘yi etkiler mi? Peki Türkiye olası bir depreme hazır mı?

Yunanistan’da yaşanacak bir deprem felaketi ülkemizi nasıl etkiler tam olarak kestirmek mümkün değildir. Etkileme olasılığı var.

Yunanistan ‘dan bahsettikten sonra, biraz da Türkiye ‘den söz edelim;

Ülkemiz, toprak bütünlüğü ve coğrafi yapı açısından deprem ülkesidir. Onun içinde deprem bilincinin geliştirilmesi ve bu konuda neler yapılabilir konusuna bakmak gerekiyor.

Özellikle son zamanlar bir çok bölgede küçük şiddetli depremler yaşadık.Onun için olası bir deprem için bir çok önlemler alınması şarttır. Özellikle mevcut binalar sorgulanmalı ve depreme dayanıklı olup olmadığı kontrol edilmelidir.

Evet hepimiz biliyoruz.Ülkemiz bir deprem ülkesidir.Tüm ülke olarak depremlere karşı hazırlıklı olmamız gerekiyor.Ülkemizde bu durumlar için AFAD kurumu kurulmuştur. AFAD böyle durumda, yani depremler ve afetlerde yetkili bir kurumdur.

Yalnız, bir felaket veya bir afet olduğu zaman, AFAD tek başına yeterli olmayabilir. Olası bir depremde her şeyin üstesinden gelmekte zorlanabilir ve altından kalkamayabilir.

AFAD’ın yaptığı bu çalışmalarda yalnız bırakılması yanlış olur.Tüm ülke olarak deprem ve afetleri önlemek ve olası felaketlerin üstesinden gelmek, felaketleri önlemek elbirliği ile mümkündür.Toplum olarak deprem bilinci ve depremlere, felaketlere hazırlıklı olmalı, ayrıca gerekli tedbirler alınmalıdır.

Deprem konusunda,kamu spotu olarak hem televizyonlarda, hem radyolarda, hem de yazılı basında uzun süre program ve uyarılar yapıldı. Artık bu anlamda toplum olarak bilinçlendirildik. Toplum olarak depremlerle yaşamayı öğrendik.

Deprem öldürmez binalar öldürür. Ayrıca deprem öldürmez tedbirsizlik öldürür.

Aslında bu konuda yazılacak o kadar çok şey var ki. Ama köşe yazısı olduğu için kısa tutmak gerekiyor.

Depremsiz uzun yıllar diliyorum Türkiye’m.

Saygılarımla!!!
Ayhan Yalçın

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.