Dolar 32,3848
Euro 35,0513
Altın 2.326,23
BİST 9.102,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Parçalı Bulutlu
Trabzon
16°C
Parçalı Bulutlu
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 20°C




















FINDIK FİYATLARI NİÇİN DÜŞÜYOR?…

Köşe Yazarı , 2019 seçimlerinde Kandıra Belediye Başkan Aday Adayı, Sivil Toplum Lideri, Siyasetçi ,İşletmeci, Satış Pazarlama uzmanı, Yaklaşık 50 farklı alanda eğitim ve sertifika sahibi,Eğitimci, Danışman, Genel Müdür, CEO
1 Eylül 2021 19:39
489
A+
A-

Hükümetimiz fındık alım fiyatlarını % 50 sağlam iç esasına göre, Giresun kalite fındık için kilogram başına 27 lira, Levant kalite fındık için ise kilogram başına 26,5 TL olarak belirlemişti.

Bu yıl ki fındık sezonunu büyük umutlarla bekleyen fındık üreticileri büyük bir hayal kırıklığına uğradı.

Yıl içerisinde fındıkların tüm bakımlarını yapan,gübre ve ilaçlarını veren,çapasını yapan,ayrıca toplamak için binlerce para harcayıp,fındık hasatını yapan çiftçilerimiz maalesef büyük bir hüsran yaşıyor.

Fındık alım sezonuna 24 TL ile başlangıç fiyatla başlayan tüccarlar,daha sonra fındık fiyatlarını 24,50 TL ye çıkarmıştır.

Fakat,bugün itibariyle fındık fiyatları 23,50 TL üzerinden alım yapılıyor.

Okullar açıldığı için, ihtiyaçları olduğu için fındıklarını satmak zorunda olan çiftçilerimiz , düşen fındık fiyatları karşısında şok oldu !

Benim anlamadığım bir şey var; Koskoca Devlet bir fiyat belirliyor. Ve alım fiyatlarını açıklıyor.Peki o zaman niye Devletimizin verdiği fiyatlardan fındık alımı yapılmıyor?
Madem fiyatları tüccarlar belirliyor, o zaman Devletimizin verdiği fiyatlar niye veriliyor?

Öyle şey olur mu? Böyle mantık mı olur?

Bir ülkede Devletin üstünde başka bir güç mü olur? Öyle bir şey asla olamaz.

Devlet esastır. Ayrıca,hükümetimizin aldığı kararlar önem arzediyor. Ayrıca,hükümetimizin aldığı kararlara hepimizin uyması gerekiyor.

Çiftçilerimizin mağdur olmaması için ve çiftçilerimizi tüccarların eline bırakmamak için hükümetimizin bu konuya el atması gerekiyor.

Yıllardan beri üreticinin yanında olan ve çiftçilerimizin her derdine çare olan,sürekli teşvikler veren hükümetimizin ve Cumhurbaşkanımız Sn;Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuda da çiftçilerimizin yanında olacağını biliyoruz.

Aksi takdirde çiftçilerimizin bu sezonda fındıktan yüzü gülmeyecektir.

Geçimini topraktan kazanan,alın teriyle para kazanan tüm çiftçilerimizin nasırlı ellerinden öpüyor,hepsine saygılarımızı sunuyoruz.

Saygılarımla!!!

Ayhan Yalçın

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.