Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 17°C




















“BİZDEKİ RAHATLIK KİMSEDE YOK!!!”

Köşe Yazarı , 2019 seçimlerinde Kandıra Belediye Başkan Aday Adayı, Sivil Toplum Lideri, Siyasetçi ,İşletmeci, Satış Pazarlama uzmanı, Yaklaşık 50 farklı alanda eğitim ve sertifika sahibi,Eğitimci, Danışman, Genel Müdür, CEO
11 Mart 2021 13:08
1.099
A+
A-

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge, yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınının 2022 yılının başlarında biteceğini söyledi.Lakin,böyle davranmaya devam edersek biraz zor bitecek gibi görünüyor.
Son günlerde herkes pandeminin ne zaman biteceğini soruyor.Bu lanet olası salgının ne zaman biteceği,aşı şirketlerinin ne kadar hızda aşı üreteceği ile ilgilidir. Yani pandeminin bitişi aşı şirketlerinin elinde. Artık pandemi dediğimizde “küresel sorun” akla geliyor.Yani kısaca pandemi salgınının tüm dünyada kontrol altına alınmadığı sürece,tüm dünyada “Haydi Maskeler Havayaaaa!!!”demek aptalca olur.
Küresel bir problem olarak,pandeminin sadece ülkesel olarak çözümünü düşünmek çok büyük bir hatadır.Çok daha aşıya, yeni aşılara veeee çok daha aşılanmanya ihtiyacımız var.Bunu asla unutmayalım….
Çok şükür; Türkiye aşılamada çok büyük başarı örneği sergiliyor. Bir çok ülkede aşı krizi yaşanırken,Türkiye’nin aşı takvimini oluşturarak hızlı bir biçimde,risk grubuna göre aşılama yapması bir çok ülkede örnek olarak alınacak bir başarı grafiği çizmiştir. Ülkemizi ayakta alkışlıyoruz.
Mevcut durumumuz ve aşı takvimi göz önünde bulundurulursa,Sağlık Bakanlığı’mızın öngördüğü aşı takvimine göre mayıs ayında 100 milyon insana aşılama yapıldığı taktirde, bir yıl öncesine göre daha rahat bir yaz geçireceğimiz kanaatindeyiz.
Mevcut durumda maskesiz bir yaşam sürmek imkansızdır.Hatta çok erken bir süreçtir. Toplumsal olarak bağışıklığımızı aşılama yapılmak kaydıyla sağlayabiliriz.Ayrıca maskeleri çıkarmadığımız taktirde önümüzdeki yıllarda,eskiden olduğu gibi yine normal bir yaşam sürebiliriz. Yoksa uzun yıllar yüzümüzde maske ile dolaşırız.
Hiçbir hastalık yada hiç salgın yıllarca sürmez.Yapmamız gereken ve uyamamız gereken kurallara dikkat edersek,pandemininde üstesinden geleceğimizden hiç kuşkumuz olmasın. Ama, maalesef çok rahat davranıyor ve çok rahat yaşıyoruz. Hala maske takmayan insanları görüyoruz. Hala insanlar iç içe alış veriş yapıyor. Otobüsler,minibüsler tıklım tıklım insanlarla dolu.Çarşı pazar insan seli.Peki,bizler pandemiyi nasıl yeneceğiz? …
Toplum olarak biraz daha duyarlı olmak ve üzerimize düşen görev neyse onu yapmak zorundayız.
Hepinize sağlıklı günler diliyorum.
Saygılarımla!!!
Ayhan Yalçın

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.