Dolar 32,5560
Euro 34,8671
Altın 2.427,11
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 26°C
Açık
Trabzon
26°C
Açık
Çar 29°C
Per 23°C
Cum 17°C
Cts 18°C




















“BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU “

Köşe Yazarı , 2019 seçimlerinde Kandıra Belediye Başkan Aday Adayı, Sivil Toplum Lideri, Siyasetçi ,İşletmeci, Satış Pazarlama uzmanı, Yaklaşık 50 farklı alanda eğitim ve sertifika sahibi,Eğitimci, Danışman, Genel Müdür, CEO
26 Mayıs 2022 01:26
1.195
A+
A-

Bu işte bir gariplik var ama, ben çözemedim! Ekonomik anlamda büyük sıkıntılar yaşadığımız ve insanların geçinmekte oldukça zorlandığı şu günlerde bir taraftan bolluk içinde hayat süren insanları gördükçe ve duydukça hayretler içinde kalıyorum.

Yıllarca uluslararası bir çok şirkette üst düzey yöneticilik yaptım. Uzun yıllardır mobilya sektöründe faaliyet gösteren şirketlerde üst düzeyde yöneticilik yapıyorum. Ve üstelik piyasadaki diğer markalara göre oldukça pahalı olan markaların pazarlamasını ve satışını yapıyoruz. Gel görelim ki ürünlerimiz çok pahalı olmasına rağmen nefes alamıyor ve mobilya satıyoruz. Resmen ürün teslimatında zorlanıyor ve müşterilere yetişemiyoruz.

Ev fiyatları çok ama çok yüksek olmasına rağmen tapu dairesinden sıra numarası almak haftalar buluyormuş! Müteahhit arkadaşlarım bizzat söylüyor.En ucuz ev fiyatı bir milyon TL den başlıyor.

Altın fiyatları sürekli artmasına rağmen,kuyumcular tıklım tıklım dolu. İğne atsan yere düşmez. Bazen kuyumcu arkadaşlarımı ziyaret ediyorum.Bizzat kendim şahit oluyorum.

Alış veriş merkezleri resmen insan seli. Özellikle restoranlar ve cafeler üst üste insan yığını.

Akaryakıt fiyatlarından şikayet ediyor ve dert yanıyoruz. Ama, gelgelelim yollar arabalardan geçilmiyor. Trafik sabahın köründen akşam karanlığına kadar sürekli olarak yoğun. Araçlar yollarda adım adım ilerliyor.10 dakikalık yol bir saatten uzun sürüyor. Her arabada bir kişi var. Ve insanların bir çoğu toplu taşıma araçlarını kullanmıyor. Ama sürekli akaryakıt fiyatlarını şikayet ediyoruz. Bu ne biçim iştir anlamadım. Kısacası bu ne perhiz bu ne lahana turşusu…

Bir de ülkemizde giyim kuşam hastalığı var.Yetinmeyi bilmeyen ve hep daha fazlasını isteyen bir kesim var.Lüks semtlerde ve alış veriş merkezlerinde bulunan ünlü markaların satıldığı mağazalar müşteriden geçilmiyor.İnsanlar çılgınca alış veriş yapıyor.Hemde ne alış veriş. Çanta çanta kıyafetler.

Bir de madalyonun diğer tarafı var; Lüks içinde yaşayan insanların yanında, bir de üç kuruşa geçinmeye çalışan,kirasını ödemekte zorlanan,faturaları ödemekte zorlanan ve çocuklarına harçlık dahi veremeyen bir kesim var. Allah’ım bu insanların yardımcısı olsun inşallah.

Hayat herkese farklı bir yaşam sunuyor.Kimileri şanslı doğuyor, ya da bir şekilde zengin oluyor. Kimileri de karın doyurmak için binbir takla atıyor.
Ne diyelim herkes kendi kaderini yaşıyor.

Yüce Allah ( CC) devletimize ve milletimize yardım etsin inşallah. Dört tarafı hainlerle ve düşmanlarla dolu ülkemizi korusun inşallah.

Saygılarımla!
Ayhan Yalçın

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.