Dolar 32,4621
Euro 34,7707
Altın 2.440,78
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 19°C
Az Bulutlu
Trabzon
19°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C




















“BOŞANMALARDA ARTIŞ VAR “

Köşe Yazarı , 2019 seçimlerinde Kandıra Belediye Başkan Aday Adayı, Sivil Toplum Lideri, Siyasetçi ,İşletmeci, Satış Pazarlama uzmanı, Yaklaşık 50 farklı alanda eğitim ve sertifika sahibi,Eğitimci, Danışman, Genel Müdür, CEO
23 Şubat 2021 14:43
1.250
A+
A-

Evlilik, iki veya daha fazla kişinin, dini, hukuki veya toplumsal kanun veya törelerin uygun gördüğü şekilde bir araya gelmesidir. Ülke veya toplum kanunları belli kısıtlamalarla eşlere birbirleri üzerinde cinsiyet monopolü, birbirinin emeği, geliri ve mal varlığı üzerinde sahiplik, birbirinin çocukları üzerinde velayet gibi haklar ve sorumluluklar verir.
Bir başka ifadeyle; iki karşı cinsin farklı değerlerden ve ortamlardan gererek ortak bir hayat oluşturmak amacıyla meydana getirdikleri yapıdır.
Aile olmak için,aile temelini oluşturmak amacıyla, kişiler birbirine karşılıklı sözler vererek ve bu evlilik akdine imza atarlar.
Kadın ve erkeğin birliktelik oluşturduğu aile yapısında,hayatlarını birlikte geçirmek, ortak bir yola girerek,ortak amaç ve bu ortak yapıdan meydana gelecek çocuklar ile uzun ilişkiler oluşturmak amaçlanır.
Şimdi gelelim asıl konuya;
Son yıllarda boşanmalar da korkunç bir artış var. Mahkemelerdeki davaların bir çoğu boşanma davalarından oluşmaktadır.Peki,bu insanlar neden boşanıyor? İnsanları boşanmaya iten sebepler nelerdir?
İnsanlar,boşanmak için mi evleniyorlar ?
İnsanlar, hayallerinde yaşattığı bir evlilik düşüncesini hayata geçirmek için,bin bir ümitle ve bin bir zahmetle çalışarak evleniyorlar.
Günümüzde evlilik daha da zor hale geldi. Özellikle evlenmek için,maddi anlamda korkunç rakamlar gerekiyor. Borç harç ile evlenen gençler, ileride ödemelerde zorluk çekiyorlar. Bir de hayatın zorlukları ve hayat pahalılığı eklendiğinde,insanlar çıkmaza süreklenmeye başlıyor. Çünkü, yaşamak günden güne daha da zorlaşıyor. Ekonomik anlamda hayat pahalılığı tüm aileleri zor duruma düşürdü. Geçinmek çok daha zor hale geldi.
Ekonomik anlamda çöküş yaşayan ailelerde zaman içinde kavgaya dönüşen,bir aile yapısı oluşmaya başlıyor.
Bir de olayın sosyolojik ve psikolojik nedenleri var.
Pandemi döneminde insanlar uzun süre bir arada ve aynı çatı altında yaşamak zorunda kaldılar. Birde, insanlar sokağa ve dışarıya çıkamayınca hepten bunalıma girdiler.En ufak bir şey olduğunda başlıyorlar kavgaya. Çünkü, tahammülsüzlük var.
Bu konuda çok şey yazılabilir. Ama, köşe yazısı için bu kadar yazabiliyorum.
Hepinize selamlarımı sunuyorum.
Ayhan Yalçın

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.