Dolar 32,3608
Euro 34,6619
Altın 2.395,18
BİST 10.190,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C




















Cumhurbaşkanı Ve AK PARTİ Genel Başkanı sn; Recep Tayyip Erdoğan Gereğini Yerine Getirecektir.

Köşe Yazarı , 2019 seçimlerinde Kandıra Belediye Başkan Aday Adayı, Sivil Toplum Lideri, Siyasetçi ,İşletmeci, Satış Pazarlama uzmanı, Yaklaşık 50 farklı alanda eğitim ve sertifika sahibi,Eğitimci, Danışman, Genel Müdür, CEO
19 Nisan 2024 23:34
240
A+
A-

Şimdi herkes birbirine sorguluyor ve herkes  yerel seçimlerde ki başarısızlığın sebeplerini araştırıyor. Aslında başarısızlığın tek bir sebebi yok. Başarısızlığın birçok sebebi var. Hem de çokkk. ..

Son yıllarda özellikle teşkilatlarda, siyasetçilerde , milletvekillerinde ve belediye başkanlarında bir kibir oluştu. Ayrıca vatandaşlarımıza tepeden bakan bir yapı oluştu. Mütevazilik bitti. Bununla birlikte kendini partinin ve siyasetin üstünde gören gibi bir insan kitlesi oluştu. Halkı azarlayan, halkı dinlemeyen, halktan kopuk bir şekilde yönetim oluştu. Cumhurbaşkanı ve AK PARTİ Genel Başkanı sn; Recep Tayyip Erdoğan, halktan kopuk bir yönetim oluşturmayın, halkın hizmetkarı olun dedikçe, siyasetçiler bunun tam tersini uyguladılar.

AK PARTİ sayesinde herhangi bir makama gelmiş, güç elde etmiş, zenginleşmiş siyasetçiler ve belediye başkanları, ahlaktan uzaklaştılar, rant peşinde koşmaya başladılar. AK PARTİ Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı sn; Recep Tayyip Erdoğan, siyasetçilere akçeli işlerden , şüpheli ve kirli işlerden uzak durun dedikçe, bunlar tam tersini yaptılar. İş de sonuç ortada. Bu ahlaksız siyasetçiler yüzünden koskoca AK PARTİ, kurulduğundan beri iktidar olan parti, halkın sevgilisi olan parti ilk defa ikinci parti oldu. Yazıklar olsun böyle siyasetçilere. Sıradan bir vatandaş olarak AK PARTİ Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı sn; Recep Tayyip Erdoğan’dan istirham ediyorum; ” AK PARTİ’ye zarar veren teşkilatları, siyasetçileri, belediye başkanlarını ivedilikle bir an önce partiden kovun lütfen. Yoksa bu asalaklar ve bu hainler AK PARTİ’ye daha çok zarar verecektir.

Başarısızlığın sebeplerinden birisi de, belediye başkanları ve teşkilatlar üyeleri, ayrıca halktan kopuk olan milletvekilleri nezaket ve incelik gösteren ifadeleri bir kenara bırakarak, halkı azarlayan bir davranış biçimi sergilediler. Külhan beyi gibi, elleri ceplerinde halkın karşısına çıktılar. Sergiledikleri bu tutumlar ve bu davranışlar halk tarafından tepki çekti. Seviyesiz ve saygısız siyasetçiler halkın iktidara olan sevgisini yok etmek için ellerinden geleni yaptılar. Ve bunu başardılar. Kurulduğundan bugüne kadar AK PARTİ ilk defa ikinci parti haline geldi.

Maalesef AK PARTİ, ilk defa bu kadar çok belediye kaybetti. Eğer teşkilatlarda, yönetimde, siyasetçilerde büyük bir değişim ve büyük bir revizyon olmazsa, bir sonraki seçimlerde AK PARTİ daha çok oy kaybedecektir. Bundan çok eminim. Çünkü yıllardır siyasetin içinde bulunuyorum. Türkiye’nin farklı illerinden insanlarla görüşüyor ve istişareler yapıyoruz. Gazeteci olarak sürekli olarak araştırmalar ve incelemeler yapıyoruz. Daha önce de ifade ettim. AK PARTİ’nin yerel seçimlerde oy kaybına neden olan etkenlerden ve faktörlerden birisinin emeklilerden kaynaklandığını tahmin etmiyoruz. Çünkü AK PARTİ’nin çok yüksek oy aldığı il ve ilçelerde emekliler yok mu sanki?

AK PARTİ’yi şımarıklık ve kibir oy kaybettirdi

Milletvekilleri ve belediye başkanları yaz sıcağında klimalı odalarda keyif çatarken, milletvekilleri ve belediye başkanları kışın kar keyfi yaparken, Kocaeli Milletvekili sn; Radiye Sezer Katırcıoğlu, yazın kavurucu sıcağında çiftçilerimizle birlikte hasat yapıyor, bir metre karda halkın dertlerini gidermek için ve halkın sorunlarını çözmek için sahalarda görev yapıyordu. Başarı, oturarak, yan gelip yatarak olmaz. Başarı, çalışarak, hizmet ederek olur.

Eğer Kocaeli Milletvekili sn;Radiye Sezer Katırcıoğlu, Kocaeli ve ilçelerinde çok yoğun çalışmalar yapmasaydı, özellikle de Kandıra ve Körfez ‘de halk ile temas halinde olmasaydı, hem Kandıra, hem de Körfez ilçeleri de CHP ‘nin belediye başkanlarının elinde olacaktı. Kocaeli Milletvekili sn; Radiye Sezer Katırcıoğlu, köy köy, ilçe ilçe, dağ taş demeden, halkın hizmetkarı olurken halkın sorunlarını çözmek için tüm gücüyle çalışmalar yaparken, partiye zarar verenler makam odalarında çay ve kahve keyfi yapıyorlardı. İş te sonuç ortada. Kocaeli ‘de kaybedilen üç ilçe. Eğer Kocaeli Milletvekili sn;Radiye Sezer Katırcıoğlu olmasaydı, Kandıra Belediyesi ve Körfez Belediyesi de kaybedilecekti. Yani kısacası Radiye Sezer Katırcıoğlu vekilimiz olmasaydı eğer, Kocaeli’de kaybedilen belediye sayısı üç değil, beş belediye olacaktı.

AK PARTİ Genel Başkan Yardımcısı, Profesör Doktor sn; Hasan Basri Yalçın, televizyon programlarında ve gazete yazılarında hükümetimizin yaptığı hizmetleri, bıraktığı eserleri halkımıza anlatırken, hainlere haddini ve yerini bildirirken, FETÖ terör örgütüne savaş açarken, partiye hiçbir şey katmayanlar ve partiye oy kaybettirenler yan gelip yatmayı tercih etti.

Enerji Bakan Yardımcısı sn; Ahmet Berat Çonkar, hükümetin vatandaşımıza daha iyi hizmet etmesi için, ülkemizin enerji konusunda ilerlemesi için, ülkemizin gelişmesi için, yatırımlarının artması için, gece gündüz çalışırken, ülkemizi temsilen ülke ülke gezerken, şantiye ve santralleri ziyaret ederken, partiye zarar verenler sıcacık koltuklarında kahve keyfi yapıyorlardı.

Cumhurbaşkanı sn; Recep Tayyip Erdoğan, halkın efendisi değil, halkın hizmetkarı olun dedikçe, belediye başkanları ayak ayak üstüne atarak, gününü gün ettiler. Cumhurbaşkanı ve AK PARTİ Genel Başkanı sn; Recep Tayyip Erdoğan, halkın dertlerini dert edinirken, ömrünü Türk Milleti’ne feda ederken, birileri keyfine keyf çatarak, halktan iyice kopuk bir şekilde yönetim sergilediler.

Şimdi sıra sizde sn; Cumhurbaşkanım!

Şimdi revizyon zamanı sn; Cumhurbaşkanım!

Şimdi temizlik zamanı sn; Cumhurbaşkanım!

Saygılarımla!

Ayhan Yalçın

Gazeteci, Yazar, Köşe Yazarı , Yorumcu, Şair, 2019 seçimlerinde Kandıra Belediye Başkan Aday Adayı, Sivil Toplum Lideri, Siyasetçi , İşletmeci, Satış Pazarlama uzmanı, Eğitimci, Danışman, Genel Müdür, CEO

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.