Dolar 32,5182
Euro 34,7440
Altın 2.489,73
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 19°C




















“TÜRKİYE İSTİKRARI YAKALAMAK ZORUNDADIR “

Köşe Yazarı , 2019 seçimlerinde Kandıra Belediye Başkan Aday Adayı, Sivil Toplum Lideri, Siyasetçi ,İşletmeci, Satış Pazarlama uzmanı, Yaklaşık 50 farklı alanda eğitim ve sertifika sahibi,Eğitimci, Danışman, Genel Müdür, CEO
1 Haziran 2021 22:08
473
A+
A-

Türkiye olarak,ülkemize sürekli olarak yapılan dış baskılar ve terör belası yüzünden dünyadaki yerimizi almakta oldukça zorlandık.İthalat, döviz kuru, faiz politikası,pandemi ve artan maliyetler derken, ülkemizin rekabet gücü ve ihracat gelirleri maalesef oldukça azaldı.Bununla birlikte sanayii,tarım, gıda,tekstil,turizm gibi sektörler büyük bir sıkıntı yaşadı. Hala da büyük bir sıkıntı yaşıyoruz.

Bu güzelim ülkeyi yıllar boyunca İMF denilen tefeci yönlendirdi. Yıllarca İMF ‘nin bizlere dayattığı ve emirler yağdırarak uyguladığı politalar yüzünden az çekmedi bu ülke.Bir karabasan gibi üzerimize çullanan bu tefeciden kurtulmak ve rahat solumak o kadar kolay olmadı. Çok şükür İMF belasından kurtulduk ve rahat nefes almaya başladık.

Son yıllarda yapılan yapısal reformlar, özelleştirme süreci hızlandırılmış, mali piyasalardan başlamak üzere sağlık, sosyal güvenlik, enerji ve iletişim,tarım sektörlerinde reformlar ön plana çıkmıştır.

Dünya üzerinde ticari anlamda büyük hedefleri olan ve 2023 yılında dünya ticaretinde büyük bir sükse yapmayı hedefleyen Türkiye,küresel ekonomideki bunca engellemelere ve bunca zorluklara rağmen, Dünya Ticaret Örgütü üyelerinden daha iyi performans sergilemek için tüm gücüyle çalışmaya devam etmektedir.

Türkiye, enerji ve savunma sanayi olmak üzere bu alanda hızla büyüyen bir ülkedir. Özelliklede savunma sistemi olarak üretimini yaptığımız İHA ve SİHA’ları yurtdışına satmaya başladık bile. İlerleyen zamanlarda ihracat gelirleri açısından büyük bir döviz gelirleri elde edeceğiz.

Dünya ticaretinde Türkiye’nin payını artırmak için ihracat teşviklerini artırmak oldukça önemlidir. Ayrıca küresel pazarlardaki fırsatları değerlendirmek, ticari işbirliklerini katlanarak büyüyen iş hacimlerine dönüştürmek isteyen KOBİ’lerin sermaye güçlerinin arttırılması ve yaşadıkları bürokratik sıkıntılarının kaldırılmasına yönelik çalışmaların hızlandırılması gerektiğini düşünüyoruz.

Ülkemizin ilerideki süreçte dünya ekonomisi listesinin üst sıralarda yer alması ve ihracat gelirleri açısından yapması gereken hamleler büyük bir önem taşımaktadır.

Bu hamleler şunlar;

Ülkemize yabancı sermaye girişimini kolaylaştırmak ve güvenli limanları oluşturmak .

Ulaşılabilir hedefler koymak,planlı bir şekilde çalışmak ve ülkeler arası rekabette avantajlı duruma geçebilmenin anahtarı olan enerji ve madenciliğe dönük faaliyetlere yönelmek.

Kararlı ve istikrarlı bir ekonomi yönetimi, küresel rekabete göre şekillenmiş bir sanayi yapısı, artan milli tasarruflar ve bundan giderek daha çok pay alan ulus alt yapısı oluşturmak.

Bürokratik önlemleri azaltarak, sadeleştirerek, ihracata yönelik özendirme önlemlerini devreye sokmak marifetiyle cari açığı düzeltmek.

Saygılarımla!!!

Ayhan Yalçın

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.