Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 16°C
Per 18°C




















Bazen Bu Vatanda Yaşamaktan Utanç Duyuyorum!!!

Köşe Yazarı , 2019 seçimlerinde Kandıra Belediye Başkan Aday Adayı, Sivil Toplum Lideri, Siyasetçi ,İşletmeci, Satış Pazarlama uzmanı, Yaklaşık 50 farklı alanda eğitim ve sertifika sahibi,Eğitimci, Danışman, Genel Müdür, CEO
10 Kasım 2023 12:02
319
A+
A-

Bazen Bu Vatanda Yaşamaktan Utanç Duyuyorum!!!

Vahh Türkiye’mmm Vahh…

Her karış toprağı kanla sulanmış, bu kutsal topraklarımızda yaşamayı hak etmeyen ve ülkede olmaması gereken o kadar çok insan var ki!

Milyonlarca şehit vermiş bu cennet vatanda, yaşamayı hak etmeyen o kadar çok insan var ki!

Bu vatan uğruna şehit olmuş, kefensiz yatan ecdadın bizlere emaneti Türkiye’mmm ‘de yaşamayı hak etmeyen o kadar çok insan var ki!

Vahh Türkiye’mmm Vahh…

Milyonlarca insanın bir umutla beklediği, fakat

hayatta hiçbir umudu kalmamış milyonlarca insanın açlık ve sefalet içinde yaşamaya mahkum edilen insanlar üzerinden geçinen, onların sürünmesine sebep olan, fakat kendileri kral gibi yaşayan o kadar çok insan var ki!

Din üzerinden siyaset yapan ve din istismarı yapan, ayrıca insanları dini kullanarak kandıran, kendileri lüks içinde yaşarken bizlere sabır ve şükretmeyi öğreten, küçük yaşlarda çocuklarla evlilik yapan o kadar sahte insanlar var ki!

Vahh Türkiye’mmm Vahh…

Binlerce insanın çaresizlik içinde kaldığı ve intiharı çözüm yolu olarak gördüğü için hayatına son veren o kadar çok insan var ki!

Çaresizlik içinde kaldığı için intihar eden insanlara aldırış bile etmeden yaşayan, acıma duygusunu yitirmiş o kadar çok insan var ki!

Hanımına mutfak masrafları için para bırakamayan, çocuklarına harçlık bile veremediği için hüngür hüngür ağlayan o kadar çok insan var ki! Evin ihtiyaçlarını karşılamak için kendini satan insanlar var bu ülkede

Vahh Türkiye’mmm Vahh…

Peki bu yukarıda ifade ettiğimiz sorunları kim takıyor ki?

Peki bu yukarıda ifade ettiğimiz sorunları kim düşünüyor ki?

Peki yukarıda ifade ettiğimiz sorunlar kimin umurunda ki?

Cevap veriyoruz; Bu sorunlar hiç kimsenin umurunda bile değil.

Öyle olsaydı eğer, bu cennet vatanda kimse aç ve sefalet içinde yaşamaya mahkum edilmezdi. Öyle olsaydı eğer, bu kutsal topraklarımızda hiç bir kimse intihar etmezdi.

Öyle olsaydı eğer, bu kutsal topraklarımızda kadınlar ev geçindirmek için bedenlerini satmazdı. Bir insan olarak, bir Müslüman olarak bunları yazmaya utanıyorum.

Vahh Türkiye’mmm Vahh…

Evet bu ülkede her şey yolunda!

Evet bu ülkede her şey tıkırında !

Evet bu ülkede herkes mutlu!

Evet bu ülkede herkes umutlu!

Evet bu ülkede herkes kral gibi yaşıyor!

Vahh Türkiye’mmm Vahh…

Herkes hava cıva peşinde. Herkes birbirine hava atma derdinde. Herkes birilerine bir şeyler gösterme ve bir şeyler ispatlama derdinde. Boy boy fotoğraflar…

İnsanlar kendilerini öyle bir satıyor ki, dersiniz dünyayı kurtardı. İnsanlar tribüne oynamak için, birilerine yaranmak için ve birilerinin dikkatini çekmek ve birilerinin gözüne girmek için resmen şempanzelik yapıyor.

İnsanlar kendilerini sempatik, çalışkan, çok başarılı ve halkın sevgilisi olduğunu göstermek için üç maymunu oynuyor.

Bu Yüce Vatan İçin Canlarını Feda Eden Ecdadımızın Kemikleri Sızlıyor…

Bu vatan bunun için mi kurtarıldı?

Bu vatan uğruna şehit olanlar bunun için mi canlarını feda etti?

Vahh Türkiye’mmm Vahh…

Bazen bu vatanda yaşamaktan utanç duyuyorum. Niye mi utanç duyuyorum; Ahlaksızlık bizde, namussuzluk bizde, zina bizde, sokaklarda hayvan gibi ilişki yaşamak bizde, aldatma bizde, hırsızlık ve düzenbazlık bizde, faizcilik bizde, yalan dolan bizde, üçkağıtçılık bizde , faizcilik bizde, fırsatçılık bizde, stokçuluk bizde, cinayetler bizde, kadınlara tecavüz ve kadınlara yönelik şiddet ve çocuk tacizleri bizde, intiharlar bizde, devleti soymak bizde, düzenbazlık bizde, fahiş fiyatlarla ürün satışı bizde, insan tacizleri bizde, yolsuzluk ve rüşvet verme bizde, kara para aklama bizde, uyuşturucu madde bizde, vahşet bizde… Yani ne ararsanız bizde. Daha ne kaldı geriye.

Vahh Türkiye’mmm Vahh…

Gerçekten bu toplumun çoğunluğu Müslüman mı? İslam Dinine gerçekten inanan ve Müslümanlıklığın gerektirdiği kuralları layıkıyla yerine getiren bir ülkede bu iğrençlikler olur mu? Onu bunu bilmem de, bildiğim tek şey Yüce Allah çok sabırlı. Ama nereye kadar sürecek onu Yüce Allah bilir.

Bu kadar pisliğin içinde temiz kalmak ne kadar da zor biliyor musunuz? Yüce Allah’a sonsuz şükürler olsun ki, bu kadar çok pisliğin içinde, bizleri koruyor. Yüce Allah’a sonsuz şükürler olsun ki, bizleri bu pisliğin içinden uzak tutuyor. Yüce Allah’a sonsuz şükürler olsun ki, kalbimizde ki Allah sevgisini ve güzel ahlakını kalbimizde tutuyor. Gerçekten bu ülkede ve bu toplumda temiz kalmak ve Müslümanlıklığı korumak hiç de kolay değildir.

Vahh Türkiye’mmm Vahh…

Aman Allah’ım yaz yaz bitmiyor. İşin üzücü ve garip yönü de bu ülke Müslüman olan bir ülke. Yazıklar olsun böyle düzene. Yazıklar olsun böyle kimselere… Gerçekten bizler Müslüman olan bir ülkede mi yaşıyoruz?

Müslüman olan bir ülkede bunların hiçbiri olmazdı beyler!

Müslüman olan bir ülkede insanlar bu kadar duyarsız kalmazdı beyler!

Müslüman olan ülkede insanlar bu kadar sessiz ve tepkisiz kalmazdı beyler!

Gerçekten ahir zamandayız. Peygamberimiz Hz. Muhammed’in ( S.A.V) buyurduğu gibi,” Öyle bir zaman gelecek ki! Doğru söyleyenler yalanlanacak, yalancılar ise doğrulanacak. Güvenilir insanlar hain sayılacak, hainlere güvenilecek ”

Ne diyelim Yüce Allah bu toplumu en kısa zamanda ıslah etsin inşallah.

Kıymetli okuyucularım, hepinize selamlıyorum sunuyoruz.

Ayhan Yalçın

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.