Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 16°C
Per 18°C




















İyi Bir Siyasetçi Ve İyi Bir Lider ; Harun Öztaş

Köşe Yazarı , 2019 seçimlerinde Kandıra Belediye Başkan Aday Adayı, Sivil Toplum Lideri, Siyasetçi ,İşletmeci, Satış Pazarlama uzmanı, Yaklaşık 50 farklı alanda eğitim ve sertifika sahibi,Eğitimci, Danışman, Genel Müdür, CEO
4 Haziran 2023 01:02
2.322
A+
A-

İller, ilçeler, ķöyler, mahalleler yalnızca insanların bir arada bulunduğu, hatta birlikte yaşadıkları alanlar ve mekanlar değildir

Bu alanlar ve bu mekanlar milyonlarca insanın birlikte yaşadığı, fakat farklı roller üstlendiği yaşam alanlarıdır. Herkes bir arada yaşar ama, herkesin yaşam alanı ve yaşam biçimi farklıdır; Etnik gruplar, sosyal gruplar ve kültürel gruplar. Bunların hepsi sürekli olarak hareket halindedir.

Devletler de, sehirler de insanlar gibi doğarlar, kurulurlar, büyütler ve gelişirler. Gün gelir devletler de, şehirler de insanlar gibi yıkılıp, ölürler. Yani kısacası sonunda yok olup giderler.

Binlerce insanın, hatta milyonlarca insanın bir arada yaşadığı bu şehirleri yöneten insanlar vardır. Günümüzde şehirlerin, ilçelerin yönetiminden sorumlu valiler, kaymakamlar ve belediye başkanları var. Yani kısacası şehirlerin hemen hemen her şeyinden valiler, kaymakamlar ve belediye başkanları sorumludur.

Bugün dünyada olduğu gibi , ülkemizde de valiler, kaymakamlar ve belediye başkanları merkezi yasalara bağlı ve merkezi yasalara uygun olarak şehirlerin kaderini belirlerler. Bu anlamda şehirlerin gidişatını belirlemede çok önemli kararlar almada tam yetkilidirler. Bu anlamda özellikle belediye başkanları şehirlerin liderleri gibidir.

Ama lider olmak, başkan olmak kolay değildir

Aslında lider olunmaz. Lider doğulur. O yüzden de liderde olması gereken özellikler vardır;

Lider, ya da başkan öncelikle adaletli, adil olmalı ve insanları seven ve sayan bir kişi olmalıdır. Lider, ya da başkan ahlaklı, namuslu, dürüst ve güvenilir bir kişi olmalıdır.

Lider, ya da başkan, yapılacak işlemler için kararlı, azimli, cesur olmalıdır. Verdiği karardan kesinlikle geri adım atmamalı ve net olmalıdır.

Lider, ya da başkan, kesinlikle şahsi çıkarları peşinde koşmamalı, mal ve mülk peşinde koşmamalı, zevki sefaya düşkün olmalıdır.

Lider, ya da başkan şehvetten uzak durmalı, yeme ve içme derdinde olmamalıdır. Özellikle içki ve kumardan uzak durmalıdır.

Lider, ya da başkan , şerefi için yaşayan, ruhu yüksek, eğitimli ve kültürel değerlere sahip bir kişi olmalıdır.

Bu örnekleri çoğaltılabiliriz…

Yukarıda liderlerde ve başkanlarda olması gereken özellikler saydık. Şimdi bu özellikleri bünyesinde taşıyan bir liderden bahsetmek istiyoruz;; Harun Öztaş;

Kocaeli, Kandıra’da faaliyet gösteren Özel Harun Öztaş Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin kurucusu, aynı zamanda Yönetim Kurulu Başkanı olan sn; Harun Öztaş, tam bir lider ve tam bir belediye başkanı olacak özelliklere sahip bir İşletmeci , ayrıca iyi bir eğitimcidir. Yani tüm bu sıfatlara sahip bir liderdir.

Harun Öztaş, çok Yüce bir görevi yerine getiriyor

Özel Harun Öztaş Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde  Eğitililebilir, Öğretilebilir, Zihinsel, Davranış Bozukluğu, Otistik ,Down Sendromu, Hiperaktivite ve Cerebral (Palsi) Öğrenme Güçlüğü (Disleksi) eğitimleri verilmektedir.

Yani sn; Harun Öztaş’ın çok ulvi bir görevimi var. Hem de çokkk zor bir görevi var. Bu anlamda sn; Harun Öztaş hocamıza Kandıra’lı olarak çok teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Görevi gereği Kandıra’mızın tüm köylerinde ve Sakarya’da eğitime muhtaç olan ve ihtiyaç duyan özel çocuklara eğitimler veren ve bu çocukları hayata kazanmak için ekibiyle birlikte özveriyle çalışarak, Yüce bir görevi yerine getiren sn; Harun Öztaş, hem Kandıra halkının, hem de Sakarya halkının gönlünde taht kurdu.

Kıymetli dostum Harun Öztaş, hem insanların gönlünde taht kuruyor, hem de insanların dualarını alıyor.

Hem lider, hem idareci, hem eğitimci, hem de İşletmeci kimliği ile ön plana çıkan sn; Harun Öztaş, gelecek dönemde yapılacak yerel seçimlerde Kandıra Belediye Başkanlığı  görevini layıkıyla yerine getirecektir. Çünkü belediye başkanı olmak için tüm sıfatlarını taşıyan bir liderdir.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı sn; Cevdet Yılmaz’ın yakın akrabası olan sn; Harun Öztaş’ın iyi bir belediye başkanı olacağından hiç bir şüphemiz yoktur. Bu anlamda sn; Harun Öztaş’ın başarılı olması için elimizden geleni yapmak bizim vazifemizdir. Tüm gücümle ve 35 yıllık uluslararası tecrübelerimizle Harun Öztaş’ın yanında olmaktan onur ve gurur duyacağız.

Sn; Harun Öztaş’a önümüzde ki seçimlerde üstün başarılar diliyoruz.

Saygılarımla!

Ayhan Yalçın

Köşe Yazarı , 2019 seçimlerinde Kandıra Belediye Başkan Aday Adayı, Sivil Toplum Lideri, Siyasetçi ,İşletmeci, Satış Pazarlama uzmanı, Yaklaşık 50 farklı alanda eğitim ve sertifika sahibi,Eğitimci, Danışman, Genel Müdür, CEO

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.