Dolar 32,3679
Euro 35,1021
Altın 2.325,03
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
17°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 21°C




















“DEVLETİMİZ GIDA KRİZİNE KARŞI STOK YAPMALIDIR “

Köşe Yazarı , 2019 seçimlerinde Kandıra Belediye Başkan Aday Adayı, Sivil Toplum Lideri, Siyasetçi ,İşletmeci, Satış Pazarlama uzmanı, Yaklaşık 50 farklı alanda eğitim ve sertifika sahibi,Eğitimci, Danışman, Genel Müdür, CEO
23 Mart 2022 23:38
528
A+
A-

Türkiye, özellikle tarım ürünleri sıkıntısı yaşanmaması için halkın en çok ihtiyacı olan ürünleri stok yapmak zorundadır.

Malumumuz üzerine tahıl ürünleri açısından Rusya ve Ukrayna’ya bağlı bir ülkeyiz. Çünkü ülkemizin ihtiyacı olan miktarı ülkemizde üretemiyoruz. O yüzden de tahıl ürünlerini ithal ediyoruz. Yarın bir problem yaşamamak için ciddi bir stok yapmak gerektiğini düşünüyoruz.

Aslında çiftçilerimizin üretim yapmasından ve Türkiye’nin tarımsal alanda tekrar kendi kendine yeten bir ülke olmasından yanayım. Lakin, şu anda ve mevcut şartlarda buna imkan veremiyoruz.
Kimse bunun farkında değil; Dünya’nın en büyük sorunlarından biri gıda alanında büyük sıkıntı ve büyük tehlikedir. İleride kıtlık yaşanacaktır.

Türkiye, bu bağlamda gerekli önlemleri almak zorundadır. Ayrıca Türkiye, tekrar tarım ülkesi olmak zorundadır. Bunun artık şakası yok. Ama, bu konularda ciddi bir çalışma ve gerekli tedbirleri alan da yok.

Vatandaşlarımız geçen hafta yağ kıtlığı olacak diye ve esnafın yağ fiyatlarında korkunç bir fiyat artışı yapmasına rağmen yağ stoğu yaptı.Yağ stoğu yaptı yapmasına ama, yağ fiyatlarını çok yüksek rakamlara satın aldı. Yağ fiyatları arttı artmasına,ama Rusya ‘dan ithal edilen yağ sonrasında yağ fiyatlarında bir indirim oldu mu? Hayırrr.

Şimdi sıra geldi şeker fiyatlarına. Şimdi de insanlar şeker stoğu yapmaya başladı. İnsanlar şeker fiyatlarına zam gelecek diye kilo kilo şeker satın alıyor.
Haftaya pirinç derken, un derken, makarna derken,mısır derken, et derken, yoğurt derken hangisi ile baş edeceklerini kestiremiyoruz.
Maalesef,böyle giderse yaşayacağımız durum aynen böyle.

Devletimiz,bu konuda tedbirler almalı ve stokçulara engel olmalıdır. Devletimiz stokçulara karşı halkı ezdirmemelidir. Yoksa bu halkın sonu perişanlık, sefillik ve fakirliktir.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti küllerinden doğan bir devlettir. Ve Yüce Türk Milleti yokluktan var eden bir millettir. Yapılacak tek şey;”Türkiye, küllerinden tekrar doğacak ve yoktan tekrar var edecektir “.Başka çaremiz yok çünkü.

Saygılarımla!
Ayhan Yalçın

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.