Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 16°C
Per 18°C




















Bir Çiçekle Bahar Gelmez

28 Aralık 2022 23:29
376
A+
A-

Bir Çiçekle Bahar Gelmez 

Fenerbahçe maçı sonrası yaptığım yorumla başlamak istiyorum yazıma:

Trabzonspor için hala geliştirilmesi gereken bir oyun var. Önemli bir galibiyet aldı Trabzonspor, taraftarına özgüven aşıladı; ancak bu galibiyet özeleştiri yapmak için gözleri kör etmemeli.

Maalesef Fenerbahçe galibiyeti ile bütün sorunların çözüldüğünü zannedildi ancak futbol o kadar basit bir oyun değil.

Gelelim maça, kadro konusunda bence özellikle orta sahada daha yaratıcı oyunculara yer verilebilirdi. Sürekli savunmada kalan bir takıma karşı mücadele gücü daha yüksek bir orta saha ile başlamak yerine daha kreatif bir orta saha üçlüsü tercih edebilirdi. Ayrıca kupada iyi bir performans ortaya koyan Naci ilk 11′ de tercih edilmemesini anlıyorum ancak Visca’nın sakatlanması sonrası formsuz Djaniny yerine tercih edilebilirdi. Yine formsuz Yusuf yerine aldığı şansları iyi değerlendiren Naci veya Lahtimi sahaya sürülebilirdi.

İkinci olarak sezon başında savunmayı bu kadar öne çıkarıp topa sahip olunan maçlarda Trabzonspor’un defans hattının ağır kaldığı ve iki kere de beşlik olunca daha dengeli bir oyuna dönerek kadro yapımıza uygun gerçekçi bir oyun ortaya koymuş ve kısmen durumu düzeltmişti. Ancak bu maç yine öne çıkınca Trabzonspor tekrar ağır bir mağlubiyet aldı.

Trabzonspor bu çıkmazdan nasıl çıkar?

İlk çözüm: Mevcut sistemi değiştirerek radikal kararlar almak ve sezonun geri kalan kısmını gerekirse bedel ödeyerek yeni bir oyun inşa etmek.

İkinci çözüm: Mevcut kadroya gerek içerden gerekse transfer ile eklemeler yaparak aynı sistemin içerisinde kalarak defolarını kapatmak.

Bugün hala ikinci yolu deniyor teknik ekip ancak durum iyiye gitmiyor. Bence artık teknik ekip mevcut sistemin yerine yeni bir sistem inşa edecek bilgiye ve tecrübeye sahiptir, artık bu sistemde ısrar etmeyi doğru bulmuyorum.

Selametle kalın hörmetlerle

Futbol Uleması

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.