Dolar 32,4660
Euro 34,8980
Altın 2.430,22
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 17°C
Per 17°C
Cum 18°C




















Sivasspor’u Yenme Rehberi

21 Ekim 2022 07:44
420
A+
A-

Sivasspor’u Yenme Rehberi

Trabzonspor geçtiğimiz hafta İstanbul’da Beşiktaş’a karşı kaybetmedi ve daha fazla dinlenme imkanı bularak Sivasspor maçına hazırlandı. Bunu önemli buluyorum çünkü yoğun ve zorlu bir maç trafiğinden en az hasarla çıkarak daha da önemlisi yarışın içinde kalarak yoluna devam etti.

Sivasspor ise uzun süre kötü sonuçlar aldıktan sonra ligde ve Avrupa’da galibiyetler alarak kendini buldu. Yani her iki tarafın da formda olduğu bir dönemde bu maç oynanacak.

Sivasspor’un ligde kazandığı Başakşehir ve Giresunspor maçlarına baktığımızda her iki maçta da merkezi iyi kapattıklarını ve yerleşik bir düzen ile savunma yaptıklarını ve sonrasında ise Gradel ve Diba ile kontra ataklar gerçekleştirerek sonuca gittiklerini gördüm. Yine her iki maçta da rakiplerine çok fazla uzaktan şut fırsatı verdiler. Bir başka zaafları ise ağır defans hatları arasında hızlı paslaşmalar gerçekleştirildiğinde kolay pozisyon vermeleri idi.

Sonuç olarak söylenebilir ki Sivasspor kaybettiği maçlar sonrası yerleşik savunma yaparak, hatlarını birbirine yaklaştırıp rakiplerine fazla alan bırakmayarak yani defolarını bu şekilde gizleyerek ve  özellikle hızlı geçiş oyunları oynayarak sonuca giden bir takım hüviyetinde.

Trabzonspor asla Süper Kupa’da oynadığı Sivasspor’u karşısında bulmayacak. Trabzonspor Sivasspor karşısında kazanmak istiyor ise yapması gereken en temel şeyler;

Hızlı oynayarak yerleşik ancak ağır savunma arasında pozisyona girebilmek.

– Yerleşik savunma yaparken fazlaca geriye yaslanan rakibinin vereceği uzaktan şut fırsatlarını iyi değerlendirmek.

– Rakiplerin kapandığı bu tip maçlarda duran toplar çok önem arzeder, o yüzden duran topları iyi kullanmak.

– Son olarak rakibi çözecek erken golü bulamadığında sabırlı oynayarak ve boşluk vermeyerek rakibin geçiş oyununa müsaade etmemek.

Trabzonspor son maçlarında Kasımpaşa ve özellikle Monaco gibi A klas geçiş oyununu oynayabilen takımlar karşısında neredeyse sıfır hata ile oynadığını düşünürsek Sivasspor karşısında oyun hakimiyetini  alacağını, erken gol gelmez ise tatsız tuzsuz bir maçın bizi beklediğini ve skoru almaya Trabzonspor’un daha yakın olduğu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Kadroda bence sakatlık vs. yoksa ısrar edilmesi gereken ikili Hamsik-Gbamin’dir. Trabzonspor bu ikiliden her ne kadar son maçta istediği verimi alamasa da geriden oyun kurma ve topu olumlu kullanma adına bu ikilinin Trabzonspor oyununu farklı bir seviyeye taşıyabiliceğini düşünüyorum.

Taraftarın bu maça yoğun bir ilgisi var. Yönetim, teknik heyet ve futbolcuların da istediği bu aslında. Trabzonspor’un kritik maçlar öncesi yeniden taraftarının desteğini arkasına alması çok çok önemli.

Selametle kalın, hörmetlerle.

Futbol Uleması 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.