Dolar 32,4127
Euro 34,7800
Altın 2.400,61
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 15°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
15°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 16°C




















YASALAR TARTIŞILAMAZ MI?

17 Ağustos 2022 19:36
358
A+
A-

Devlet halkını yönetmek için gerekli yasalar yapar ve uygular. Ancak çıkarılan yasalar, eleştirilemez değildir. Elbette uygulamalarda da bazı aksaklıklar olabilir. Yetkililer, aksaklıkları görüp aksayan yönlerini çözmek için çalışırlar. Bu çalışmalar halkın daha rahat yaşam ve dinlenmelerini yakından ilgilendirir.

Yaz aylarında ülkemizin özellikle kıyı kesimlerinde denizlerden faydalanmak için halkımız denize girme bir tarafa kumlarda güneşten yararlanması çok zor. önüne gelen sahilleri paylaşmışlar. Mevcut yasaya karşın ne uyan var ne de denetleyen.

Konu hakkında, Türkiye Cumhuriyeti Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2020 yılında yeni kurallar getirildi.

3621 sayılı Kıyı Kanunu gereği tüm sahiller halka açık. Tabii yasaya göre ama halk gasp etmiş durumda. Adı geçen yasaya göre, sahillerde yapılacak rekraatif amaçlı (güneşlenme ve denize girme amaçlı) iskelelere ilişkin 2020 yılında yeni düzenlemeler yapılmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Turizm Bakanlığı titiz bir çalışma yaparak  sahillerde güneşlenme iskelelerinin yer seçimi kurallarını belirlediler.

Yayınlanan rekraatif amaçlı iskele genelgesine göre şöyle diyor.

Rekreatif amaçlı iskeleler denize girilmesinin mümkün olduğu kumluk, çakıllık kıyı alanlarında yapılamayacak; sadece denize girmenin ve kıyıda güneşlenme imkanının bulunmadığı kıyının kayalık karakter gösterdiği alanlarda yapılabilecek.

Yasa böyle iken, kişiler ve kuruluşların yasa tanımaz tutumları karşısında yetkililerin denetimi de olmayınca  sahillerden halkımızın  yararlanması çok zor.

Peki yasalar ne için yapılır,

Halkımız neden uymaz ve denetim neden olmaz?

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.