Dolar 32,4443
Euro 34,7476
Altın 2.435,09
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C




















Sürdürülebilir Çay Tarımı projesi için kadın üreticilere eğitim verildi

11 Mayıs 2023 18:23
411
A+
A-

Sürdürülebilir Çay Tarımı projesi için kadın üreticilere eğitim verildi

Rainforest Alliance 1987 yılında kurulmuş olan; doğayı koruyan ve yerel geçim kaynaklarını destekleyen, arazi işletiminin teşvik edilmesi için çiftçiler ve orman toplulukları ile ortak çalışan etki alanları,ormanlar ve biyoçeşitlilik, iklim, geçim kaynakları, insan hakları konusunda çalışma yapan bir kurumdur. Ofçay Çamlı Fabrikası çayın geleceği, sağlıklı sürdürülebilir çay tarımı için “Sürdürülebilir Çay Tarımı” projesi geliştirdi. 4 yıl sürecek projede üreticilerin bilgilendirilmesi ve bilinçli ve çevreci tarım uygulamaları için seminerler düzenliyor. Proje kapsamında 4 yıl içerisinde Ofçay tüm üreticilerine ulaşıp, üreticilerini bu konuda eğitmeyi hedefliyor.

Bu kapsamda Ofçay Çamlı Fabrikasında ilk olarak Çay Eksperlerine seiner verilerek proje tanıtıldı. Ardından aynı seminer kadın üreticilere verilerek “Sürdürülebilir Tarım Projesinin” önemi anlatıllarak, çayın geleği ve üreticilerin yapması gerekenler konusuna geniş sunum ve bilgilendirme yapıldı. Of Liman Düğün Salonunda yapılan 110 kadın üreticinin katıldığı seminer Rainforest Alliance kuruluşu temsilcileri Ceren Sağıroğlu, Tülay Güleç tarafından verildi.

Ceren Sağıroğlu: “Ülkemizin çeşitli bölgelerinde sürdürülebilir tarım konusunda bilgiler veriyoruz. Sahadan edindiğimiz tecrube bu işin büyük oranda çalışanı kadınlardır. Biz de dedik ki kadın üreticilerimizle buluşup sorunları konuşup çözümlerini birlikte geliştirelim. Çay önemli bir tarım. Ancak bu zamana kadar yapılan uygulamalarla devam edilirse geleceği hiç de parlak görünmüyor. Budanmasından, gübrelenmesine, toplanmasından satılmasına oradan fabrikada işlenmesine ve oradan bardağımıza kadar geçen süreçte hepimize sorumluluklar düşüyor. Hijyen, biyolojik varlıkların korunması, çay toplanmasındaki yanlış uygulamalar çayın geleceğini tehdit etmektedir. Sizlerin fikirleri bizler için dolayısıyla çay tarımı için çok önemlidir. Katılımlarınız ve verdiğiniz katkılardan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Çay sezonunuzun bol ve bereketli geçmesini diliyorum.”dedi.

Rainforest Alliance kuruluşu diğer temsilcisi Tülay Güleç de işçi çalışma saatleri, kadın hakları, çocuk işçiliği gibi sosyal konularda bilgilendirme yaptı. Programda öğlen yemeğinin ardından öğleden sonraki oturum soru- cevap şeklinde devam etti. Yöresel Sanatçı Ali Çelik tarafından müzik sunumu yapıldı. Programın sonunda üreticilere projeyi tanıtıcı broşürler dağıtıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.