Dolar 32,5293
Euro 34,9386
Altın 2.440,48
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 23°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
23°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 17°C




















PUTİNİN ŞİFRESİ

4 Mayıs 2022 15:35
603
A+
A-

Rusya Ukrayna savaşı ile dünyada eşi görülmemiş bir vahşet yaşanmakta, sivil katliamları ile beraber çocuklarda büyük ölçüde, bu katliamlara malzeme olmaktadır.
Bir asra yakın zamandır terör şiddet ve savaşlarda Müslümanlar, bazen iki tarafın bazende tek tarafın piyonu olmakta iken, aksine Rusya Ukrayna savaşında, bu insanlık dışı trajedinin parçası olmadı.
Rusya devlet başkanı Vladimir Putin, bu kana susamış tavrıyla terör, şiddet ve savaşların sadece Müslümanların muhatap olmadığını ve bir insanlık dramı olduğunu kanıtladı.
İsrail’in 70 yıldır Filistin’de uyguladığı soykırım, Myanmar da Müslümanlara uygulanan soykırım, Çin’in Doğu Türkistan’da uyguladığı soykırım ve daha niceleri. Bir asır öncesi İngiliz, Fransız ve Rusların yaptığı soykırımlara gitmiyorum bile. Hele ki 1977-87 yılları arasında İran ve Irak arasında süren savaş ise iki Müslüman ülke arasında olması ile, Dünyada Müslüman, terör, savaş kelimelerinin aynı cümle içerisinde kullanılmasına sebep olmuştu. Hollywood filmlerinde Müslümanlar, hep terörist ve kan döken kompozisyonu ile büyük algı yönetimlerine mahkum ediliyordu.
Ancak 20 Şubat 2022 de Rusya’nın Ukrayna’ya savaş açması ile durum farklı bir hal almıştır. Savaş tüm insanlığın trajedisidir. Yurtta ve dünyada barışın sağlanması ve savaşın tarafı olunmaması doğru olandır.
Ülkelerin yönetimlerinde demokrasi ve sosyal devlet anlayışı hakim olmalıdır. Rusya yönetim şekli ile tek adam hakimiyetine sahiptir. Konsey sadece Putin’in kararlarını imzalayan bir konu mankenidir. Yönetimleri tek adama dayanan bütün ülkelerin savaş durumuna kolayca geçmesi muhtemeldir. Çünkü bu ülkelerde diyalog, istişare gibi kavramlara yer olmadığı için tek adamın egolarına mahkumdurlar.
Gelişmiş batı medeniyetleri bu duruma VATANDAŞI esas alan demokrasi ile ulaşabilmiştir.

 

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
30 Mart 2021 11:41
4 Nisan 2021 14:41
21 Mart 2021 14:30
30 Mayıs 2021 13:52
19 Ağustos 2021 11:29
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.