Dolar 32,3948
Euro 34,6218
Altın 2.392,54
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
17°C
Hafif Yağmurlu
Çar 16°C
Per 15°C
Cum 18°C
Cts 18°C




















“BİZİM HALİMİZDEN KİM ANLAYACAK?”

Köşe Yazarı , 2019 seçimlerinde Kandıra Belediye Başkan Aday Adayı, Sivil Toplum Lideri, Siyasetçi ,İşletmeci, Satış Pazarlama uzmanı, Yaklaşık 50 farklı alanda eğitim ve sertifika sahibi,Eğitimci, Danışman, Genel Müdür, CEO
22 Nisan 2021 17:02
383
A+
A-

Oruç,belli zaman dilimi içersinde yiyecek ve içecek yada her ikisinden de kaçınma eylemidir.

Dinimizde ise,sağlıklı her müslümanın tutması farz olan ibadettir. Her yıl bir ay boyunca oruç tutarız.Oruç tutarken açın halinden anlamamız için,kötü nefsimizden ve tüm kötü düşüncelerden arınmak için,gün boyu ağzımıza ve kalbimize kilit vururuz.Ve yalnızca Allah(CC) şükür ve tövbe istiğfar ederiz.Hele akşam ezanı okunduğunda,iftarımızı açarken duyduğumuz o mutluluk tarif bile edilemez.

Birde kalabalık sofraların verdiği coşku ve yemeklerde ki lezzet bambaşka bir duygunun tarifidir.Anlatmak zordur.O duyguyu tatmak ve yaşamak lazımdır.

Akşam toplu olarak kılınan teravih namazı da ayrı bir güzellik yaşatır bizlere.

Ramazan ayı,ruhun ve bedenin arınma ayıdır.Günahlarımızdan kurtulma ve şükür ayıdır.
Hele bir de ramazan sonrası…Tertemiz kıyafetlerimizi giyer,bayram namazımızı şuhu içinde kılarız.Ramazan bayramında büyüklerimizi ziyaret eder,dualarını alırız.Kabristanlığa giderek,aramızdan göçüp,ahirete intikal edenlerimize bol bol dua ederiz.Eş dost ziyaretleri derken bayram mutlu bir biçimde sona erer.

Ama gelgelelim ramazan ayına mutlu ve keyifli giremiyoruz.İğneden ipliğe kadar herşeye büyük bir zam geldi.Ortalama zam oranı % 30 ile, % 50 arasında.Ayrıca,zam gelmeye devam ediyor…

Müslüman bir ülkede yaşıyoruz.Ama her ramazan ayı geldiğinde büyük zamla karşılaşıyoruz.Özellikle gıdada korkunç bir fiyat artışı var.Ramazan ayına mı giriyoruz,zam ayına mı giriyoruz anlamadık.

Yazık ya kardeşim.Ne zam mı?Halbu ki indirim yapılması gerekiyor.Müslüman kardeşlerimizin ekonomisine katkıda bulunmak gerekmiyor mu?Sizler de bu sevaptan fayda sağlasanız fena mı olur? Amaaa nerdeee?Bizde her zaman her şey tam tersi olur.

Hatta ata sözümüz bile var;Herkes gider Mersin’e bizler gideriz tersine.

Aslında akaryakıt fiyatlarında büyük indirimler yapıldı.Maliyetler büyük ölçüde düştü.Ama yine de zamlar bütçemize yansıdı.Allah(CC) yar ve yardımcımız olsun dostlar.
Zaten, gelen zamlarla beraber maaşlar eridi gitti…

Bu zamlar sonrası konu ile ilgili bakanlıkların kontrol mekanızmasını ve denetleme mekanizmasını devreye sokması gerekmektedir.Yoksa bizler daha çokkk zamlar görürüz.

Daha mutlu ve daha yaşanabilir ve zamsız ramazanlar yaşamamız dileği ile . Hoşçakalın…

Hayırlı iftarlar.

Ayhan Yalçın

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.