Dolar 32,5470
Euro 34,7468
Altın 2.495,43
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 19°C




















“CESUR GAZETECİ SUSTURULDU.PEKİ NİÇİN ÖLDÜRÜLDÜ?”

Köşe Yazarı , 2019 seçimlerinde Kandıra Belediye Başkan Aday Adayı, Sivil Toplum Lideri, Siyasetçi ,İşletmeci, Satış Pazarlama uzmanı, Yaklaşık 50 farklı alanda eğitim ve sertifika sahibi,Eğitimci, Danışman, Genel Müdür, CEO
20 Şubat 2022 00:46
690
A+
A-

 

CESUR GAZETECİ SUSTURULDU

Kocaeli ‘de uzun yıllar gazetecilik yapan SES KOCAELİ internet sitesi imtiyaz sahibi Güngör Arslan, bugün öğle saatlerinde gazetenin bürosunda silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetti.

Kocaeli’nin merkezi ve ilçelerinde, ayrıca köylerinde her olayı titizlikle araştırıp, gündeme dair haberler yapan ve özellikle şaibeli işleri aydınlığa kavuşturmak için uğraş veren, kamu dairelerine torpille adam alınması konusunda derin araştırma yapan, bir çok konuda yazılar yazan Güngör Arslan, maalesef bugün cinayete kurban gitti.

Son yıllarda özellikle kamu ihaleleri , Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ne eleman alınması konusunda eleştiriler yapan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri başkanları hakkında bilgiler aktaran ve eleştiriler yapan, Kocaeli siyasetçileri ve Kocaeli siyaseti hakkında yazılar yazan Güngör Arslan ne yazık ki öldürüldü.

Cezur bir gazetecilik yaptığını ve görevinin doğruları yazmak olduğunu ve ölümden korkmadığını yazardı. Hatta bir kaç defa saldırıya uğradığını yazardı gazetesinde.

Güngör Arslan’ı sevenler olabilir, sevmeyenler de olabilir. Bu insanların kendi tercihi. Ama, bir insanı öldürmek o kadar kolay olmamalıdır.
Güngör Arslan, hangi konuya değindi ve kime dokundu onu bilemiyoruz. Ama, ne olursa olsun öldürmek çözüm değildir.Gazeteci bir konuda yazı yazmışsa ve aslı astarı yoksa şikayet edilebilir. Mahkeme kararı ile birlikte gereken yapılır. Sonuçta hukuk var, adalet var. Mahkemeler bunun için kurulmuştur.

SES KOCAELİ GAZETESİ İmtiyaz sahibi Güngör Arslan, hem Kandıra Belediye Başkanlığı aday adayı olduğumuz zaman, hem de daha sonraları hakkımda bir kaç defa olumlu olumsuz haberler ve yazılar yazdı. Ayrıca hakkımda yorumlar yaptı.Hem beni savundu, hem de beni ağır eleştirdi. Ama, gazeteci Güngör Arslan ‘a hiç bir zaman kızmadım. Hatta kendisine telefon açıp hakkımda olumsuz haberler yazmışsın demedim.
Rahmetli Güngör Arslan ile bir kaç defa telefonda konuştuk. Hal hatır sorduk birbirimize.Çünkü Güngör Arslan, bizim Kandıra aşağı olduğumuzu iyi bilirdi. Onunla konuştuğumuzda benim hakkımda olumsuz yazılar yazma bile etmedim. O gazetecidir, demek ki beni öyle görmüş,öyle tanımış ve öyle takdir etmiş diye düşündüm. Kendi takdiridir dedim ve saygı duydum.

Ramazan Ö. tarafından saldırıya uğrayan Güngör Arslan,hem göğsüne, hem de bacağına 3 kurşun isabet etti.Güngör Arslan olay yerinde kanlar içinde kalarak yere yığıldı.

Yapılan İhbar sonucu SES KOCAELİ GAZETESİ bürosuna gelen sağlık ekipleri Güngör Arslan’ı Kocaeli Devlet Hastanesine kaldırılıp, ameliyata aldılar. Tüm müdahalelere rağmen Güngör Arslan kurtarılamadı.
Güngör Arslan’a silahla ateş eden Ramazan Ö. polise teslim olduğu bildirildi.

Gazetecilik zor bir meslektir. Ya doğruluk üzerine, ya da birilerinin isteği üzerine yazılar yazılıyor. Bizler doğruları ve bildiklerimizi yazıyor ve yorumlar yapılıyoruz. Çünkü her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır.

Ölüm soğuk geliyor insana. Her canlı ölümü tadacaktır. Ama vakiti ve ölüm şeklini Yüce Allah belirliyor. Ama yine söylüyorum insana kıymak o kadar kolay olmamalıdır. Sonuçta canı verende,canı alanda Yüce Allah ‘tır.

Bu vesile ile önce Güngör Arslan’ı rahmetle anıyoruz. Mekanı cennet olsun. Kederli ailesine ve SES KOCAELİ GAZETESİ çalışanlarına ve tüm basın camiasına başsağlığı diliyoruz.

Hiç kimse düşünceleri ve yazıları yüzünden öldürülmemelidir. Herkes düşüncelerini özgürce ifade edebilir. Ama doğruları yazmak ve ahlaklı olmak kaydıyla. Ayrıca hukuk çerçevesinde ve insanlara saygı duymak koşuluyla.

Aslında bu tip yazılar ve gibi acı haberler yazmak çok zor oluyor. Ama zorda olsa yazmak zorunda olduğumuzu hissettim.Çünkü gazeteci Güngör Arslan’ı tanıyordum.

Saygılarımla!!!

Ayhan Yalçın

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.