Dolar 32,5247
Euro 34,8564
Altın 2.442,85
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 16°C
Per 17°C




















Kastamonulu kadınlar ürettikleri mumlarla aile bütçesine katkı sağlıyor

Kastamonulu kadınlar ürettikleri mumlarla aile bütçesine katkı sağlıyor
22 Şubat 2024 12:10
59
A+
A-

KASTAMONU (AA) – Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Aile Destek Merkezi (ADEM) kursiyerleri, ürettiği kokulu mumları satarak gelir elde ediyor.

Taşköprü Kaymakamlığı tarafından desteklenen proje ile ADEM bünyesindeki kursiyerlerin ürettiği çeşitli mumlar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla satılıyor.

Elde edilen gelirin masrafları düşürüldükten sonra kalan kısım, 56 kursiyere eşit olarak dağıtılıyor.

Ürünlerini yaparken kursiyerlerin çocukları da oluşturulan oyun alanında oyun oynuyor.

Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfında usta öğretici olarak görev yapan Hülya Özkan, AA muhabirine, yaptıkları ürünleri alışveriş merkezlerine sattıklarını söyledi.

Özkan, ürünlerin gelirlerini eşit şekilde kursiyerlere dağıtmanın yanında 3 ayda bir teşvik ücreti de verdiklerini belirtti.

Kursiyerlerden Fatma Görgülü ise ADEM'in ailelere büyük katkı sağladığını anlatarak, "Yapılan ürünlerimizi Vakıf öncülüğünde satarak gelir elde etmenin yanı sıra çocuklarımız da oyun alanında eğlenme imkanı buluyor. Hem gelir kapısı oluyor, hem de el becerilerimizi geliştiriyoruz. Bizlere destelerini esirgemeyen Taşköprü Kaymakamımız Bekir Özen'e, Vakıf Müdürümüz Halil Çelik'e ve usta öğretici Hülya Özkan'a ev hanımlarının umut ışığı oldukları için çok teşekkür ederim." dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.