Dolar 32,3712
Euro 34,7821
Altın 2.439,61
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 17°C
Az Bulutlu
Trabzon
17°C
Az Bulutlu
Sal 17°C
Çar 16°C
Per 17°C
Cum 19°C




















Kızılyıldız’ı Yenme Rehberi

27 Ekim 2022 18:51
391
A+
A-

Kızılyıldız’ı Yenme Rehberi

Trabzonspor kötü başladığı Avrupa macerasına Kızılyıldız ve Monaco maçı galibiyetleri ile olabilecek en iyi şekilde devam etmiş, 6 puana ulaşarak  grupta iddialı duruma gelmişti, bugün ise alacağı sonuç gruptaki yeri açısından  belirleyici olacaktır.

Kızılyıldız’a karşı Trabzon’da oynanan ilk maçı hatırlarsak Trabzonspor bu maç öncesi hem lige hem de Avrupa maçlarına göre daha farklı bir oyun yapısı sergileyerek 3 puana ulaşmıştı. Peki neydi bu değişiklikler?

– Trabzonspor çok önde oynuyor ancak rakibine geride büyük boşluklar bırakıyordu.

– Oyun içerisindeki hareketlilik istenilen seviyede olmadığı için hantal bir görünüm sergileniyor ve bu da büyük tepki çekiyordu.

– Oyun içerisinde bazı oyuncuların insiyatif almanın ötesinde bencillik sergilemesi Trabzonspor’un oyun üretkenliğini çok aşağılara çekiyordu.

Trabzon’da oynanan Kızılyıldız maçında daha önceki maçlara nazaran rakibini bekleyen, oyunda hareketliliğini artırmış yani ayağına top bekleyen oyuncular ile değil doğru pozisyon alarak topla buluşan bir oyun yapısı benimseyen aynı zamanda özelikle Trezeguet başta olmak üzere bir çok oyuncusunun bencillikten uzak ve takım oyununa sadık kalarak oynaması Trabzonspor’un oyununu her anlamda yukarı taşımış ve ilerisi için umut dolu bir performans sergilenmişti. Trabzonspor bu maçtan sonra bu oyun yapısı ile maç başında 10 kişi kaldığı Monaco maçı harici de maç kaybetmemişti.

Bugün Trabzonspor kazanmak istiyorsa Kızılyıldız’ın en iyi yaptığı şey olan geçiş oyununa müsaade etmemesi gerekir. Dengeli kalarak ilk maça benzer bir oyun yapısı ile sonuca gidilmelidir.

Kızılyıldız için bence öne çıkacak oyuncu Kanga, oyun kurucu olarak atakları şekillendiren çok önemli bir oyuncu, aynı zamanda uzaktan şutları ile de tehdit oluşturabiliyor. Trabzonspor için ise hızlı oyuncuların özellikle Trezeguet’in öne çıkabileceği bir maç olabilir.

Son olarak belirtmem gerekirse bu maç gruptan çıkılması açısından kaybedilmemesi gereken maçlardan biri. 

 

Selametle kalın, hörmetlerle

Futbol Uleması 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.