Dolar 32,2462
Euro 34,7402
Altın 2.378,46
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 14°C
Az Bulutlu
Trabzon
14°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C
Per 19°C




















“BUĞDAY İÇİN, HZ YUSUF’UN DÖNEMİ ÖRNEK ALINMALIDIR”

Köşe Yazarı , 2019 seçimlerinde Kandıra Belediye Başkan Aday Adayı, Sivil Toplum Lideri, Siyasetçi ,İşletmeci, Satış Pazarlama uzmanı, Yaklaşık 50 farklı alanda eğitim ve sertifika sahibi,Eğitimci, Danışman, Genel Müdür, CEO
27 Mayıs 2022 01:13
995
A+
A-

Buğday,insanoğlunun ilk yaratıldığından bugüne kadar geçen zamanda besin kaynağı olarak kullanılan bir maddedir.Ayrıca tüm dünyada üretilen ve bilinen buğdayın besin değeri yüksektir. Başta karbonhidrat olmak üzere, mineraller açısından da oldukça zengindir.İnsanların ve hatta hayvanlar için de önemli bir gıda maddesidir.

Buğday, Türkiye’nin hemen hemen her bölgesinde yetiştirilebilen tahıl ürünüdür.Bununla birlikte bölgelere göre verimlilik değişebilir. Ülkemizde buğday ekiminin en çok olduğu iller arasında Ankara,Adana,Çorum,Diyarbakır,Konya, Mardin, Sivas, Şanlıurfa,Tekirdağ, Yozgat gelmektedir.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de gıda alanında büyük bir sıkıntı var. Özellikle tahıl ürünlerinde sıkıntı çok büyük. Buğday üretiminin arttırılması ve stoklanması için artık kolları sıvama zamanı geldi ve geçti bile. Tek çözüm ve tek çare HZ Yusuf zamanında Mısır ‘da yaşanan kuraklık ve kıtlık dönemi örnek alınmalıdır.

HZ Yusuf Peygamber’in yaptığı gibi ülkemizde
buğday stoğu yapmaya mecburdur.Başka hiç bir çaremiz yok. Memleketimizin bir karış toprağı boş kalmayacak şekilde tahıl ürünlerini ekelim ve biçelim. Hem de çokkk geç olmadan.

Dünyanın kaç ülkesinde bu kadar geniş ekilebilir ve biçilebilir arazisi var? Dünyanın kaç ülkesinde bu çok su kaynakları var?…
O zaman ne bekliyoruz? Ya da neyi bekliyoruz?
Devletimizin uyguladığı tarım politikasının biraz daha genişletilmesi ve çiftçimize desteğin devam etmesi ülkemizin menfaatleri için çok önem taşımaktadır.

Özellikle çiftçimize sağlanan düşük kredinin artırılması,mazot desteğinin ve gübre desteğinin aynı şekilde devam etmesi ve hatta hibe desteğin artırılması tarımsal alanda üretimin güçlenmesini sağlayacaktır.

Ayrıca tarım ürünlerinin ithalatını tamamen bitiremezsekte ,en azından azalmasına fayda sağlayabiliriz. Onun için de bol bol ekelim ve biçelim. Hiç olmazsa ülkemizin geleceğine katkıda bulunalım.En azından da dövizimiz ülkemizde kalacaktır.Bu bizim vatandaşlık görevimizdir.

Saygılarımla!
Ayhan Yalçın

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.