Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 16°C




















ÖDÜLLÜ YAZAR BETÜL FIRAT’TAN BİR ESER DAHA MÜJDESİ

ÖDÜLLÜ YAZAR BETÜL FIRAT’TAN BİR ESER DAHA MÜJDESİ
14 Şubat 2024 04:07
72
A+
A-

Ödüllü Yazar ve Şair Betül FIRAT’ın 8. eseri “Ay Işığında Hikâyeler” öykü kitabı okurlarıyla buluşuyor. Ay Işığında Hikâyeler, Yol Akademi tarafından seçkide seçilerek yayına girdi. Fırat’ın “Ay Işığında Hikâyeler” kitabı, web satış yapan yerlerden okurlar için ulaşılabilecek.

Ay Işığında Hikâyeler Kitabı arka kapak yazısının da Aşk Yazarı Mustafa ÇİFCİ tarafından kitabın değerlendirmesi olarak hazırlandığı öğrenildi.

Ay Işığında Hikâyeler Kitabında, yine yazar Fırat’ın tarzını görmek mümkün. Fantastik bir dünya, büyülü gerçeklik, polisiye ve dramatize hikâyeleri ile okurlarına yine farklı bir dünyanın kapılarını aralamış olmakta. “ Hikâye yazmak nedense diğer tarzlardan daha farklı bir haz veriyor insana. Hem daha kısa zamanda okurla buluşuyor hikâyeler hem de roman gibi uzun sürmediğinden daha kısa sürede okunabiliyor. Bazen aynı şeyi okumayı sevmez okur, çapraz okuma yapıyorum; ben de bu türdenim. O yüzden aynı kitap içinde de olsa farklı şeyler görmek ister okur.” dedi.

Betül Fırat 2020 yılında ilk kitabı “Mavinin Fecri” isimli kitabıyla çıkakken 2021 yılında ise “Mihrinin Hicranı” isimli şiir kitabı ile okuyucuların kısa sürede takdirini toplamayı başardı. Edebiyat alanında sürekli çalışan FIRAT aynı anda 2022 yılında “Heybemden Dökülen Öyküler” isimli öykü kitabı ve “Siyah Şapkalı Adam” isimli polisiye roman kitabı ile tekrar okuyucularıyla buluşmuştu. 2022’nin sonunda da “Derin Mevzu Konuşacaklarımız Var” ve çocuk romanı olan “Kayıp Lapis Lazuli” ile okuyucunun karşısına tekrar çıktı. 7. Kitabı olan “Öykü Muhiti” öykü kitabıyla okurlarının karşısına çıktı. Şimdi de 8. Kitabı olan “Ay Işığında Hikâyeler” adlı öykü kitabıyla okurunun karşısına çıktı. Ortaokuldan itibaren tüm öğrencilere, gençlere ve kitapseverlere hitap ediyor.

Fırat, “Fantastik, büyülü gerçeklik, polisiye ve dram türünde öykülerle tekrar okuyucu karşısında olmaktan mutluyum. Öyküler genelde okunması en rahat ve en zevkli kısım olarak bilinir. Okuyucu sürekli değişen öyküleri sürükleyici ve seri okunur olarak niteler. Çalışmalarıma devam ediyorum. Önümüzdeki zamanlarda farklı eserlerle çıkabilirim karşınıza.” dedi.

Kısa zamanda 8 kitaba birden imza atan Fırat, aynı zamanda köşe yazarlığına devam etmekte. Diğer yandan da güfte yazarlığı yaparak güftelerini besteletmekte ve kanalında yayınlamakta. Çok yönlü olan Ödüllü Yazar ve Şair Betül FIRAT’ın gerekse aldığı ödüller gerekse eserleri büyük ilgi topladı. Giderek büyük bir okuyucu kitlesine ulaşan Fırat, yeni projelerle edebiyata katkı sunmaya devam etmek istemekte.

Yazar ve Şair Betül FIRAT

 13 Ekim 1984 yılında Amasya İli Taşova İlçesi doğdu. Liseyi Diyarbakır İlinde Diyarbakır Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. 2010 yılında lisansını Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde, 2018 yılında da Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde yüksek lisansını tamamladı. 2012 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde Samsun’da başladığı ziraat mühendisliği görevine halen Ankara’da devam etmektedir. %40 bedensel engellidir.

Çeşitli basılı ve web gazeteleri ve de web edebiyat sayfalarında köşe/deneme/öykü yazarlığına devam etmektedir. Sosyal Medyada ‘Paradoks Okur Yazar’ olarak bilinen yazar çeşitli platformlarda kitap tanıtımları yapmaktadır. Aynı zamanda yazar, Yazar Betül Fırat youtube kanalında şiirleri seslendirilmekte ve güfteleri besteleterek yayınlamaktadır. ‘Edebiyat Sanat Meltemi’ Web sayfası Genel Yayın Yönetmenliğini ve yazarlığı da yapmaktadır. Ankara Kültür Sanat ve Edebiyat Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Avrasya Basın ve Yayın Birliği İç Anadolu Bölgesi Başkan Yardımcısı, Yazşader’in Yenimahalle Temsilcisi ve Yazarlar Birliği Ankara Şubesi Üyesidir. Bir Başarı Öyküsü olarak anılmaktadır.

Betül Fırat’ın Eserleri:

Mavinin Fecri (Deneme Kitabı, 2020)

Mihrinin Hicranı (Şiir Kitabı, 2021)

Heybemden Dökülen Öyküler (Öykü Kitabı, 2022)

Siyah Şapkalı Adam (Polisiye Roman, 2022)

Derin Mevzu Konuşacaklarımız Var (Deneme, 2022)

Kayıp Lapis Lazuli (Çocuk Romanı, 2023)

Öykü Muhiti (Öykü Kitabı, 2023)

Ay Işığında Hikâyeler (Öykü Kitabı, 2024)

Katıldığı Antolojiler:

Sisli Gece (Antoloji kitabı, 2022)

Yürekten Kaleme Öykü Senfonisi (Antoloji kitabında derleyen ve yazar, 2022)

Yürekten Kaleme Şiir Senfonisi (Antoloji Kitabında derleyen ve şair, 2022)

Şah-ı Şiirler 5 (Antoloji, 2022)

Edebiyat Yolculuğu (Antoloji, 2022)

Edebiyat Bahçesi (Antoloji, 2023

Yaşam Ezgileri (Antoloji, 2023)

Cumhuriyetin 100. Yılında İz Bırakan Kalemler Antolojisi (Antoloji kitabında derleyen ve yazar, 2023)

Hemera (Antoloji, 2023)

Bestelenen Şiiri:

Kimine Sevdadır, Kimine Cezadır. (Bestelenen Şiiri, 2021)

Yalan mı? (Bestelenen Şiiri, 2022)

Bendim Ben (Bestelenen Şiiri, 2023)

Gönlüm (Bestelenen Şiiri, 2023)

Alnımın Yazısı (Bestelenen Şiiri, 2023)

Gurbetimsin (Bestelenen Şiiri,2023)

Aşkımın İsyanında Ahım (Bestelenen Şiiri,2023)

Aldığı Ödüller:

2022 Altın Kalemler Mansiyon Ödülü (Şanlı Bayrağım)

Yılın En Başarılı Fark Yaratan Yazar Ödülü, 3. Kariyer Gümüş  Ödülleri, 2022 By Medya Protokol

Yılın En Başarılı Yazarı Ödülü, Kristal Çam Ödülleri, 2022 Kristal Çam Ödülleri Yönetim Gurubu

Bir Başarı Öyküsü, 4. Uluslararası Türkiye Şair Zihni Kariyer Ödülleri, 2023, Uluslararası Bayburtlu Sanatçılar Derneği

Oyuncu, Yönetmen Mehmet Ali Gündoğdu’nun 50. Yıl Onur Ödülü, 2023, Nupel Yapım

Yılın En Başarılı Yaratıcı Yazarı Ödülü, 1. Uluslararası Ödül Töreni, 2023, Mimoza Global Medya

Plaket:

2022 Ferhat ve Şirin Öykü Yarışması Jüri Başkanlığı

Genel Yayın Yönetmeni Olduğu Platform;

Edebiyat Sanat Meltemi

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.