Dolar 32,1829
Euro 34,7304
Altın 2.438,90
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 14°C
Az Bulutlu
Trabzon
14°C
Az Bulutlu
Sal 17°C
Çar 15°C
Per 17°C
Cum 18°C




















EYDK İş Dünyasında Dönüşümü SKA Etki Standartları ile Başlatıyor!

EYDK İş Dünyasında Dönüşümü SKA Etki Standartları ile Başlatıyor!
14 Şubat 2024 18:43
75
A+
A-

SKA Etki Standartları Eğitimi EYDK tarafından, EYDKüyeliğinin ön koşulu haline getiriliyor. Şubat ayı boyunca EYDK üyesikuruluşlar, EYDK’nın İstanbul ve Ankara’da düzenlediği ve akredite eğitmenlertarafından verilecek eğitimler sonunda sertifika almaya hak kazanacaklar.

Günümüz dünyası, iklim krizi, ekolojik sorunlar, sosyal veekonomik zorluklar gibi bir dizi çoklu krizle yüzleşiyor. Ancak, bu zorlusüreçleri tersine çevirmek ve sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek mümkün. İşdünyasının sorumluluk alarak kritik bir rol oynaması gerekiyor. Bu bağlamda,2015 yılında ilan edilen ve 2030’a kadar ulaşılması hedeflenen SürdürülebilirKalkınma Amaçları (SKA) gündemi, iş dünyasının önceliklerini yenidenbelirliyor.

İşletmelerin daha sürdürülebilir bir çalışma sistemine geçmesi vesosyal çevreye olan etkilerini belirlemesi artık sadece bir seçenek değil, birzorunluluk haline geldi. UNDP tarafından geliştirilen SKA Etki Standartları,işletmelerin ve yatırımcıların bu değişimde liderlik etmelerine yardımcıoluyor. Bu standartlar, işletmelerin sadece kâr odaklı değil, aynı zamandasosyal ve çevresel etkilerini de göz önünde bulundurarak hareket etmelerinisağlıyor.

The Global Steering Group for Impact Investment (GSG) TürkiyeUlusal Danışma Kurulu olarak çalışmalarını sürdüren EYDK, ekosistempaydaşlarını bir araya getirerek yenilikçi, kapsayıcı ve etki odaklı birekonomi ile ölçülebilir sosyal ve çevresel etkiyi iş dünyasının merkezindekonumlandırmayı hedeflemektedir. Bu çerçevede EYDK, üyeleri için SKA EtkiStandartları Eğitimi’ni zorunlu hale getirerek, tüm sektörlerin yatırımlarındasosyal ve çevresel etkiyi ölçme ve yönetme becerilerini geliştirmeyi ve kararalma mekanizmalarında “etki”yi odağa almalarını sağlamayı amaçlıyor.

EYDK Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Müderrisgil, “EYDK,Türkiye’de kuruluşların kurumsal sistemlerine ve karar alma mekanizmalarınasosyal ve çevresel etki yönetimini entegre etmek için ilk adımı attı! EYDK’nınnihai hedefi, kendi üye kuruluşlarına önceliktanıyarak, UNDP SDG Impact tarafından küresel olarak uygulanan SKA EtkiStandartları Eğitimi’nin isteyen tüm kuruluşlar için erişilebilir olmasınısağlamaktır.”

SDGImpact Direktörü Fabienne Michaux, “Sürdürülebilirliğin zorlukları ve fırsatlarıyla şekillenenbir dünyada, işletmelerin ve yatırımcıların sürdürülebilirlik, SürdürülebilirKalkınma Amaçları (SKA) ve etki yönetimi gibi kavramları karar alma süreçlerinebütüncül ve sistematik bir şekilde entegre etmelerine rehberlik edecek birçerçeve niteliğinde olan SKA Etki Standartları potansiyelinin EYDK tarafındanöne çıkarılmasından memnuniyet duyuyoruz.”

Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, “Dünyamıza çokdaha iyi bakmamız gereken bu dönemde yatırımlarımızı, gezegen ve insanlığaetkisini de göz önünde bulundurarak yapmamız gerekiyor. EYDK’nın bu anlamdasertifikasyonu zorunlu hale getiren girişimini çok değerli buluyorum. Etkiyatırımı odağının, önümüzdeki dönemde önemini daha da artıracağınıdüşünüyorum.”

EYDK bünyesinde çalışmalarına devam eden “SKA Etki StandartlarıPlatformu”, üyeleri için zorunlu kıldığı SKA Etki Standartları Eğitimleri’ni 2024 yılı itibarıyla hayata geçiriyor. Bu çerçevede ilk olarak, 13Şubat 2024 tarihinde EYDK üyesi kurumların üst düzey yöneticileri içindüzenlenen Bilgilendirme Oturumu Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep BodurOkyay ev sahipliğinde gerçekleşecek. Ardından Şubat ayı boyunca, üye kurumtemsilcilerine verilecek SKA Etki Standartları Eğitimleri15-17 Şubat 2024 tarihlerinde Sabancı ARF evsahipliğinde İstanbul’da, takiben 21-23 Şubat 2024tarihlerinde ise ODTÜ Teknokent ev sahipliğinde Ankara’da verilecek.

Daha fazla bilgi için ceren.toraman@eydk.org adresinebaşvurabilirsiniz.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.