Dolar 32,3595
Euro 34,6728
Altın 2.394,94
BİST 10.158,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C




















Gazete kupüründe keşfedilen Müfide Güzin Anadol'un romanı kitaplaştırılacak

Gazete kupüründe keşfedilen Müfide Güzin Anadol'un romanı kitaplaştırılacak
18 Ocak 2024 15:45
56
A+
A-

ZONGULDAK (AA) – Zonguldak'ın Devrek ilçesinde bir gazeteci tarafından keşfedilen şair-yazar Müfide Güzin Anadol'un 60 yıl önce gazetede yayımlanmış romanı, kitap olarak raflardaki yerini alacak.

İlçede yaşayan gazeteci, şair ve yazar İbrahim Tığ, gazete kupüründe fark ettiği ve 3 yıllık araştırma sonucu tamamına ulaştığı Anadol'un romanı, okurseverlerin beğenisine sunulacak.

Vatan gazetesinde 1964 yılında 87 gün boyunca yayımlanan "Adaşım" adlı roman, genç bir öğretmenin taşra kasabasındaki insani ilişkilerini konu ediniyor.

İbrahim Tığ, gazetecilere, eline geçen bir gazete kupüründe, "Biz daha önce de Müfide Güzin Anadol'un 'Adaşım' adlı romanını tefrika etmiştik." ifadesinin kendisini heyecanlandırarak araştırmaya ittiğini anlattı.

Kupürde gazetenin tarihinin bulunmadığını ancak işin zorluğuna rağmen araştırmasını devam ettirdiğini aktaran Tığ, "Bunun için Ankara'ya 7, İstanbul’a 3 kez gittim, gazetenin arşivine ulaştım. Ankara'da yapılan tefrikanın 53, İstanbul'da da 34 sayısına ulaşarak romanı ortaya çıkardım. Romana ulaşmam beni çocuklar gibi sevindirdi." ifadesini kullandı.

Anadol'un kitaplarına girmeyen 49 şiirine de ulaştığını belirten Tığ, bu şiirlerin de yer aldığı "Müfide Güzin Anadol/Bütün Şiirleri" adlı kitap hazırladığını ve en kısa sürede okurlara ulaştırmaya çalışacağını kaydetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.