Dolar 32,4796
Euro 34,6850
Altın 2.407,11
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 15°C
Yağmurlu
Trabzon
15°C
Yağmurlu
Per 16°C
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 16°C




















DR. CAHİT SOYSAL ÇAYKARA’YA ADAY

DR. CAHİT SOYSAL ÇAYKARA’YA ADAY
31 Ekim 2023 15:49
275
A+
A-

Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Cahit Soysal’a, Trabzon Çaykara Belediye Başkanlığı için aday olması konusunda yakın çevresi tarafından baskı yapıldığı iddia edildi. Dünyanın sayılı turizm merkezlerinden Uzungöl’ün bağlı olduğu ilçe Çaykara’da, 2005 yılında resmi olarak Meslek Yüksekokulu kurulmasına rağmen, yerel yönetim öncülüğünde Meslek Yüksekokulu kampüsü ve eğitim binasının ayarlanamaması, ilçe esnafı ve ilçe sakinleri tarafından en çok eleştirilen konuların başında gelmekte.

Trabzon Çaykara’lı Öğretim Üyesi Dr. Cahit Soysal, KTÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünden 2004 yılında mezun oldu. Aynı üniversitede Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini alan Dr. Cahit Soysal, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde Öğretim Elemanı olarak çalıştı. 2009 yılından beri Karadeniz Teknik Üniversitesinde Öğretim Elemanı olarak görev yapan Dr. Cahit Soysal, YO Yönetim Kurulu Üyeliği, Bölüm Başkanlığı ve Yüksekokul Müdür Yardımcılığı görevlerini de uzun yıllar sürdürdü. Halen KTÜ Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksekokulunda Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Çaykara ile ailevi ve sosyal bağlarını hiç koparmadığı öğrenilen Dr. Cahit Soysal, her hafta birkaç kez Çaykara’yı ve köyünü ziyaret etmekte ve hafta sonları da köyünde ikamet ettiği bilinmektedir.

Her ile üniversite kurulmasından sonra, çoğu ilçede Fakülte veya yüksekokul açılmasına rağmen, Türkiye’de en fazla bürokrat ve okumuş insanın yetiştiği Çaykara’da, resmen kurulu olan Yüksekokul’un faaliyete geçmesi ile ilgili bir adım atılmamasına Çaykara’lılar tepki göstermeye devam etmekte. Yurt içi ve yurt dışından senede 5 milyon insanın misafir olarak geldiği, dünyanın sayılı turizm merkezlerinden Uzungöl’ün bağlı bulunduğu Trabzon’un Çaykara ilçesinde, Turizm Yüksekokulu’nun bir an önce faaliyete geçip, Turizm Fakültesine dönüştürülmesi gerektiğine vurgu yapan Çaykara ve Uzungöl esnafı, gerekli eğitimi almış, yabancı dil bilen yetişmiş insan gücünün de bu şekilde karşılanabileceğini vurguladılar. Uzungöl’ün afet alanlarının ıslah edilmesi, alt yapı, üst yapı ve imar sorunlarının bir an önce çözülmesi gerektiğini vurgulayan Çaykara esnafı ve yöre halkı Uzungöl’de turizmin 2-3 aya sıkıştırılmasından da rahatsız. Bölgenin kış turizmine bir an önce açılması gerektiği ifade edilirken, turizmin çeşitlendirilmesi ve 12 aya yayılması ile ilgili başta yerel yönetim olmak üzere tüm yetkililerin birlikte çalışmalarının önemine vurgu yapıldı. Karadeniz Teknik Üniversitesinde uzun yıllar idarecilik yapan Öğretim Üyesi Dr. Cahit Soysal’a, yakın çevresinin, Çaykara ve Uzungöl’de esnaflık yapan akrabalarının Çaykara Belediye Başkanlığı adaylığı konusunda baskı yaptığı öğrenildi. Dr. Cahit Soysal’ın yakın çevresinin, Çaykara için parti isminin çok önemli olmadığı, önemli olan, bulunduğu bölgeye, Vatana ve Millete en iyi şekilde hizmet edecek kişinin aday olması, başkan olması gerektiğine vurgu yaptılar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.