Dolar 32,3352
Euro 34,7147
Altın 2.408,07
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Az Bulutlu
Trabzon
16°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 16°C
Pts 17°C




















Trabzonspor’da yabancı çıkmazı…

Trabzonspor’da yabancı çıkmazı…
10 Haziran 2022 23:57
309
A+
A-

Trabzonspor’da yabancı çıkmazı… Bütün planlar, yeni seçilecek başkan ve yönetim kurulunun kararına bağlı…

 Trabzonspor 2021 – 22 sezonunu şampiyon tamamlarken, Şampiyonalar Liginde mücadele edecek kadro için de tüm hazırlıklarını sürdürüyor. 

Ancak bordo – mavililerde TFF’nin yabancı kuralı ile yaşanan belirsizlik, bir dizi çıkmazı peşinde sürüklüyor. Yabancı kuralının seneye değişecek mi, değişmeyecek mi belirsizliği sürerken Trabzonspor’da kiralıkların dönmesiyle kadrosunda bulunacak yabancı sayısı 14’e çıkacak.

KADROSUNDA ŞU ANDA 12 YABANCI BULUNUYOR

Bordo – Mavililerin kadrosunda; Vitor Hugo, Bruno Peres, Trondsen, Siopis, Hamsik, Bakasetas, Kouassi, Gervinho, Visca, Cornelius, Dianniy ve Koita olmak üzere 12 yabancı futbolcu bulunuyor. 
Kiralık giden Flavio ve Diabate’nin de dönmesiyle bu rakam 14’e çıkacak. 
Trabzonspor geçen yıl kiralık olarak kadrosunda yer alan Denswil ve sözleşmesi biten Nwakaeme ile de sözleşme imzalamayı planlıyor. Bu isimlerle de sözleşme imzalanması durumunda sayı ise 16’ya çıkacak.

TRABZONSPOR’DA GÖNDERİLECEK İSİMLER…

Trabzonspor’un bu noktada kadroda bir çok ismi göndermesi gerekiyor.
Takımda yolların ayrılması düşünülen ilk isimler ise kiralık giden Flavio ve Diabate’nin yanı sıra, Koita ve Trondsen olması düşünülüyor.  Nwakaeme ve Denswil ile sözleşme imzalanamaması durumunda ise yabancı futbolcu sayısı 10’da düşecek.

YA 2 OYUNCU, YA DA GÖNDERECEKSİN… 

Bu noktada diğer kulüpler gibi Trabzonspor’u da büyük bir tehlike bekliyor. Çünkü 2022 – 23 sezonunda daha önce ilan edildiği gibi 7 +4 yabancı kuralı uygulanması durumunda Trabzonspor ya sadece 2 yabancı oyuncu transfer edebilecek ya da kadrosundan yine oyuncu göndermek veya satmak zorunda kalacak.

KADRODA 12 YABANCI İLE SINIRLANDIRILIYOR

Bunun nedeni de 7 + 4 yabancı kuralında kadrodaki yabancı sayısı 12 ile sınırlandırılması.  Sahadaki yabancı oyuncu sayısı ise 7 ile sınırlandırılırken yedek kulübesine de 4 isim yazılabilecek. 1 oyuncu ise kadroya alınmayacak.
Geçen yıl da kadrolardaki tescilli yabancı oyuncu sayısı 14 ile sınırlandırılmıştı. Bordo – Mavililer bu nedenle ara transferde Visca’yı transfer etmek için sakatlığı nedeniyle sezonu kapatan Edgar İe’nin sözleşmesini karşılıklı olarak feshetmek zorunda kalmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.