Dolar 32,3030
Euro 34,7091
Altın 2.410,92
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 16°C
Az Bulutlu
Trabzon
16°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 16°C
Pts 17°C




















İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan: “Siz şatafatlı yaşamlar sürebilirsiniz ancak bıçak kemiğe dayandı”

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan: “Siz şatafatlı yaşamlar sürebilirsiniz ancak bıçak kemiğe dayandı”
8 Temmuz 2023 01:34
292
A+
A-

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan, yapılan zamların ardından sert konuştu, zamlardan en çok Trabzonluların etkileneceğini vurguladı.

Türkiye bu sabah güne zam haberleri ile uyandı. KDV olarak bilenen Katma Değer Vergisi artırıldı. Harçlar ve yolcu beraberinde getirilen telefon kayıt bedelleri artırıldı. Temizlik ürünlerinde ciddi bir KDV artışı yapıldı. Zamların ardından ülke genelinde tepkiler gelmeye devam ediyor. Konuyla alakalı konuşan İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Fatma Başkan da sert açıklamalarda bulundu. Şehirdeki pahalılığa dikkat çekti ve Trabzonluların, iktidarın uyguladığı yanlış ekonomi politikasının bedelini en ağır şekilde ödeyenlerden olacağını vurguladı.

“ASIL HAİNLER KİM?”

Ekonomide uygulanan politikaların yanlış olduğu daha önce birçok kez dile getirdiklerini belirten Fatma Başkan, “Güne çok büyük zamlar ile uyandık. Türkiye ekonomisini uçuruma sürükleyen kararların ardından fatura yine halkımıza kesildi. Vergilere yapılan zamlar vatandaşımızın belini iyice büktü. Zammın ardından bütün ürün kalemlerinde fiyat geçişleri olacak. Memura, işçiye, emekliye yapılan iyileştirmeler, vatandaşın cebine girmeden erimiş oldu. Gidişat, durumun daha da kötü olacağını gösteriyor. Piyasalarda ciddi bir duraksama var. Kur Korumalı Mevduat sisteminden kaynaklı rahatsızlıklar da gündeme düşmeye başladı. Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek’in durumdan rahatsız olduğuna yönelik haberler dolaşıyor. Özellikle son 2 yılda ekonomi noktasından yapılan bütün hamlelerden vazgeçildi. ‘Faiz sebep enflasyon sonuç’ tezi rafa kalktı, Kur Korumalı Mevduat şu an muallak ancak kalkacağını ön görüyoruz. Kısacası uygulanan bütün ekonomik politikalarda 180 derecelik bir dönüş görüyoruz. Bu konularda hem Genel Başkanımız Meral Akşener hem de ekonomi kadrolarımız çok ciddi uyarılarda bulundu ve yanlıştan vazgeçilmesi konusu mücadele verdi. Ancak tek adam rejimi ve destekçileri bizleri hain olmakla suçladılar. Yaptıkları her şeyi alladılar, pulladılar ve milletin önüne sürdüler. Şimdiyse onlar bu politikalardan vazgeçiyorlar. Kendi trollerinden bile tepki almaya başladıklarını sosyal medya üzerinden görüyoruz. O zaman akla gelen bir tek soru kalıyor, biz bunları söylerken hain ilan edildik. Şimdi ise bizim söylediklerimize geldiler ve uyguluyorlar, o zaman asıl hain kimler?” şeklinde konuştu.

“EN AĞIR BEDELİ TRABZONLULAR ÖDEYECEK”

Trabzon’daki pahalılığa dikkat çeken Fatma Başkan “Trabzon özeline gelecek olursak artık şehrimizde geçinmek çok zor. Zaten son 2 haftalık dilimde ciddi zamlar ile karşılaştık. Dolmuş ücretlerinde, simit fiyatlarında artış yaşandı. Ekmek zammı uygulanmak üzere. Su desen her ay artıyor. Kira fiyatları ateş pahası. Yeni evlenecek çiftler oturacak ev bulamıyorlar. Bulsalar bile neredeyse asgari ücret seviyesi üzerinde bir kira yükünün altına girmek zorunda kalıyorlar. Zaten şehrimiz ürün ve hizmet fiyatlarında Türkiye’nin en pahalı şehirlerinden biri. Son zamlarla da birlikte bu seviye daha da yukarılara çıkacak. Kısacası Trabzonlu hemşehrilerimiz iktidarın yaptığı yanlış ekonomik hamlelerin bedelini en ağır ödeyenlerden olacaklar.” dedi.

“ZAMLARI GERİ ÇEKİN”

Son olarak zamların geri çekilmesi gerektiğini ifade eden Fatma Başkan, “Şunu özellikle dile getirmek istiyorum, vatandaşımızın evinde tencere kaynamıyor. Milletimizin büyük bölümü yoksulluk veya açlık sınırının altında yaşamını sürdürmeye devam ediyor. Vergilere yapılan bu zamların geri çekilmesini talep ediyoruz. En temel ihtiyaçlarını karşılayamaz hale gelen insanlar var. Özellikle temizlik ürünlerindeki KDV artışı akıl dışı bir uygulamadılar. Temizlik, en temel insani gereksinimlerin başında gelir. Temizlik ürünleri de bu gereksinimi karşılamayı destekleyici ürünlerdir. Bunlarda KDV bile olmaması gerekirken böyle bir zam insanlık dışıdır. Önceki uyarılarımız gibi tekrar bir uyarı yapıyoruz. Vergi zamlarından vazgeçin. Bıçak artık kemiğe dayandı. Siz şatafatlı yaşamlar sürebilirsiniz ancak milletimizin dayanacak maddi ve manevi gücü artık kalmamıştır. Yanlıştan dönün ve zamları geri çekin.” ifadelerini kulandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.