Dolar 32,2634
Euro 34,7783
Altın 2.400,09
BİST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Açık
Trabzon
18°C
Açık
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 19°C
Cts 16°C




















Düzce'nin il oluşunun 24. yılı

Düzce'nin il oluşunun 24. yılı
9 Aralık 2023 15:50
83
A+
A-

DÜZCE (AA) – Düzce Valisi Selçuk Aslan ile Belediye Başkanı Faruk Özlü Düzce'nin il oluşunun 24. yıl dönümü dolayısıyla birer mesaj yayımladı.

Vali Aslan, mesajında Düzce'nin, "Batı Karadeniz'in incisi" olduğunu belirterek, "Doğası, tarihi, renkli kültürü, turizm potansiyeli, güçlü tarımı ve yükselen sanayisi ile Batı Karadeniz'in incisi Düzce'mizin il oluşunun 24. yılını kutluyor, ilimizin gelişimine katkıda bulunan, emek veren herkese ve Düzceli hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü de mesajında, 1999 yılında yaşanan iki büyük depremden etkilenen Düzce'nin dönemin Bakanlar Kurulu tarafından alınan kararla Bolu'dan ayrılarak il olması ve süreç içindeki değişiminden bahsetti.

Düzce'nin iki büyük depremde hasar aldığını ve yeniden inşa edildiğini aktaran Özlü, şunları kaydetti:

"Bugün Düzce'ye baktığımızda deprem başta olmak üzere afetler konusunda çok tecrübeli, bilinçli, dirençli ve yepyeni yapılarla donatılmış bir il görüyoruz. Göç ile büyüyen, planlı şehirleşen, yaşam alanlarını dönüştürmüş ve neredeyse yapılarının yüzde 80'i yenilenmiş bir kent. Yıllar önce dönemin Bakanlar Kurulu kararı ile 81'inci ilimiz olan şehrimiz, artık çok merkezli, dört yönde büyüyen, yaşam alanı olarak tercih edilen bir şehirdir. Depremin izlerini silmek, Düzce deyince akıllara yaşanan acıların gelmediği bir şehrin inşası kolay olmuyor ancak bugüne kadar attığımız kararlı adımlar, deprem yönetmeliklerini tavizsiz uygulama ve yatay mimari anlayışımızla bugüne kadar büyük bir yol kat ettik. Bu konudaki hazırlık ve tecrübemizi de son yaşadığımız sarsıntılarda hiçbir zarara uğramayarak ispat ettik. Bu vesileyle iki büyük depremle yıkımlar yaşamış bu şehrin yeniden inşasına Düzce Belediye Başkanı olarak katkıda bulunmaktan duyduğum memnuniyeti dile getiriyor, Düzce'mizin il oluşunun yıl dönümünü kutluyorum. Allah şehrimizi, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza etsin."

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.