Dolar 32,5247
Euro 34,8564
Altın 2.442,85
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 16°C
Per 17°C




















BİR KİTAP DA BENDEN

BİR KİTAP DA BENDEN
14 Haziran 2023 16:38
494
A+
A-

Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat’ta yaşanan ve yüreklerimizi kavuran depremlerin üzerinden tam 4 ay geçti. Binlerce canımızı kaybettiğimiz, yüz binlerce insanımızın yaralanmasına neden olan deprem yüreklerimizi enkaza çevirdi. Milyonlarca kişinin evinden ayrılmasına neden olan felaketin izlerini silmek yılları alacaktır.

Ülke olarak o günden bu yana 11 ilimizle birlikte zor günler geçiriyoruz. Herkesin sıkıntılı olduğu bu dönemde bilhassa çocuklarımızın ve gençlerimizin bu zor dönemi en doğru ve verimli şekilde atlatması ülkemizin geleceği ve bölgenin selameti için son derece önemli. Bu hassasiyetle yola çıkan Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği bu iyileşme sürecine katkıda bulunmak adına “Bir Kitap da Benden Projesi”ni hazırladı ve hayata geçirdi.

Şu anda deprem bölgesinde çadır ve konteyner şehirlerde yaşayan çocuk ve gençlerin çok büyük bir kısmı evleriyle birlikte bütün kıymetlilerini de kaybetti. Bütün eşyalarıyla birlikte kitapları ve defterleri de enkaz altında kalan bu çocuklar için yeni bir başlangıcın olması gerekli. Yeni mekânlar gibi kitap okuma ve kütüphane alanları da önemli bir ihtiyaç. Bu amaçla Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği, deprem bölgesinde zarar gören çocukların ve gençlerin günlük hayatlarının normalleşmelerine yardımcı olmak için yola çıktı. Onlara ulaştıracağı okuma ve ders kitapları vasıtasıyla bir nebze olsun kesintiye uğrayan eğitim hayatlarını normale döndürmeyi, içinde bulundukları durumun onları umutsuzluk ve yoksunluk hissine sürüklemesini engellemeyi amaçlamaktadır.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü desteği ile oluşturulan bu projeye İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü öğrencilerden kitap toplama şekliyle destek olmuş ve yüz binlerce kitap bölgedeki çocuklara ulaştırılmak üzere toplanmıştır. İki adet gezici kütüphane ile depremden etkilenen 11 ilimizde çocuklara, gençlere ve bölge halkına bu kitaplar ulaştırılacaktır. Aynı zamanda destekçiler ve Derneğin öz kaynakları ile satın alınacak yeni kitaplar da aynı şekilde bölgedeki başta çocuklar olmak üzere herkese dağıtılacaktır. Kitapları bölgeye AFAD taşıyacak, Aile Bakanlığı lojistik destek sağlayacak ve kitap dağıtımında personelleri ile projeye destek verecektir. Otobüslerin durakladığı yerlerde kitaplar, hediye edilmek suretiyle öncelikli olarak çocuklara ve gençlere dağıtılacak, gezici kütüphaneler, ilerleyen süreçte önce konteyner-kütüphane, daha sonra kalıcı kütüphane olarak değerlendirilecektir.

Dil bilincinin toplumda yerleşmesi ve gelişmesini sağlayacak faaliyetlerde bulunmak ve bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek amacıyla ve “Dilimiz Kimliğimizdir” sloganıyla yola çıkan Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği depremden etkilenen genç nesillerimizin maneviyat ve düşünce dünyalarının ihyası ve inşası için önemli bir çalışmaya imza atmıştır.

Bir kitap da benden diyenlerin de maddi ve manevi katkılarının bölgedeki çocuk, genç ve yetişkinlere ulaştırılacağı, “Bir Kitap da Benden Projesi” yle yola çıkan Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği’ne teşekkür eder çalışmalarında başarılar dilerim. Kâmil Çakır

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.