Dolar 32,5174
Euro 34,9042
Altın 2.439,46
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 19°C
Az Bulutlu
Trabzon
19°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 17°C




















BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NDEN BAŞKAN ZORLUOĞLU’NA TEŞEKKÜR

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NDEN BAŞKAN ZORLUOĞLU’NA TEŞEKKÜR
8 Mart 2023 18:04
195
A+
A-

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NDEN BAŞKAN ZORLUOĞLU’NA TEŞEKKÜR
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi mart ayı ilk toplantısı Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman başkanlığında yapıldı. Büyükşehir Belediye Meclisi, toplantının ilk gününde Trabzon’dan yapılan yardımların yerine ulaşması ve bölgede yaptığı koordinasyon çalışmalarında ortaya koyduğu örnek uygulamalar nedeniyle bugün yeniden deprem bölgesine giden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na teşekkür ettiler.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi mart ayı toplantıları başladı. Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Atilla Ataman, salonda bulunan Meclis üyeleri, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ Genel Müdürlüğünün üst yöneticileri ve basın mensuplarını selamlayarak Meclis toplantısının açılışını gerçekleştirdi.

ZORLUOĞLU BAŞARI HİKAYESİ YAZDI
Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun Meclise gönderdiği selamı ileterek başlayan Başkan Vekili Ataman, “Büyükşehir Belediye Başkanımız bugün yine deprem bölgesindeki görevleri nedeniyle bölgeye intikal etti. Hepinize selamını iletti. Sayın Başkanımızın Trabzon’dan yapılan yardımların yerine ulaşması noktasında örnek uygulamaları oldu. Yine Büyükşehir Belediye Başkanımız, Çevre Bakanlığındaki Müsteşar Yardımcılığı görevi, Valiliği, Belediye Başkanlığı görevleri ve Kaymakamken Bingöl depreminde bölgede edindiği tecrübe ve organizasyon kabiliyeti ile hakikaten Trabzon’un yardımlarıyla örtüşür bir başarı hikayesi yazdı. Şu anda deprem bölgesinde bulunan Başkanımız Murat Zorluoğlu Bey’i şehrimiz adına tekrar tebrik ediyorum” dedi. Bu sözler üzerine Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri de “Çadırkent ve konteyner kentteki örnek uygulamalar, çocuk oyun alanları, yeşil alanlar, sokak numası ve ev numarasına kadar her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünenü, ilk günden itibaren bölgede gece gündüz demeden çalışan Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu’na teşekkür ederiz. Çalışmalarıyla hepimizi gururlandırıyor” dediler.

BU TOPRAKLARDA GÜNEŞİ DE KADINLAR DOĞURUR
Daha sonra tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak başlayan Başkan Vekili Ataman, “Bugün Dünya Kadınlar Günü. Bu işin edebiyatını yapan çok olur ama kadın cinayetinden tutun birçok noktada istismarı da oluyor. Fakat bu coğrafyanın, bu milletin kadına bakışı nasıldır diye düşündüğümde, bulduğum anlayışı sizlerle paylaşmak istiyorum. Anadolu’da önce kadınlar uyanır. Hepimiz, buna şahidiz. Şehirde annelerimiz, köyde analarımız, önce onlar uyanır. Sonra, güneş doğar. Bu topraklarda, güneşi de kadınlar doğurur. Onlar bizim baş tacımız. Dünya Kadınlar Günü’nü, Trabzon’daki kadınlarımızın, buradaki hanımefendilerinin şahsında kutluyorum. İnşallah bu noktalara gelmiş Türkiye’nin daha ileri noktalara gittiği günlerde dilerim emeğinizin, pozisyonunuzun, anneliğinizin karşılığını fazlasıyla almış olursunuz” dedi. Daha sonra salonda bulunan kadın siyasetçi, bürokrat, gazeteci ve çalışanlara Başkan Vekili Ataman, partilerin grup başkan vekilleri ve ilçe belediye başkanları tarafından çiçek takdim edildi. Sonrasında ise toplu hatıra fotoğrafı çektirildi. 8 Mart’ta Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi Daire Başkanı olarak göreve başlayan Esengül Kibar’ı da Meclis’e takdim eden Ataman, “Hayırlı uğurlu olsun. Ailemize hoş geldiniz” dedi.

DEPREMDE HAYATINI KAYBEDENLERE RAHMET DİLEDİ
Depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anan Başkan Vekili Ataman sözlerini şöyle sürdürdü; “Merkez üssü Kahramanmaraş olan Hatay, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Diyarbakır, Malatya, Kilis, Adıyaman, Elazığ ve Şanlıurfa olmak üzere birçok ilimizde hissedilen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Türkiye büyük bir felaket yaşadı. Trabzon olarak hem yardıÖRNEK ALINAN BİR UYGULAMA
“Biz bu uygulamayı yaptığımızda bölgedeki esnafımızdan ‘bu malzemenin içerisinde reçine var, dükkânı yıkayıp deterjanı bunun üzerine sızdırmayın’ ricasında bulunduk. Uygulamadan kaynaklanan tercih farklılıkları olduğu gibi ki onları gideriyorsunuz, kötü kullanımdan kaynaklanan sorunlar var. Bir yer çatlamışsa ayağıyla vuruyor çeviriyor tabanını üzerinde. Bu şehrin de güzel şeyleri kullanma alışkanlığını edineceğini düşünüyoruz. O yüzden inşallah bu uygulamadan sonuç alırız. Yapılan yerler düzelmiş olur. Şayet farklı durum ortaya çıkarsa hep beraber Meclis olarak değerlendirip değiştiririz. Ama çok güzel görüntüsü olan Türkiye’de de başka belediyeler tarafından örnek alınan bir uygulama” dedi.

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ
Ardından Meclis gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Meclis toplantısı, 30 gündem maddesinin görüşülüp ilgili komisyonlara havale edilmesinin ardından sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.