Dolar 32,2397
Euro 34,6664
Altın 2.398,06
BİST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 19°C
Açık
Trabzon
19°C
Açık
Per 18°C
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C




















14 MART TIP BAYRAMI VE SAĞLIK HAFTASI

14 MART TIP BAYRAMI VE SAĞLIK HAFTASI
14 Mart 2022 20:09
778
A+
A-

Tıbbiyeliler vatan, millet ve bayrak konusunda duyarlılıkta en önde giden mesleklerden biridir. Artık iyice anlaşılmalıdır ki; 14 Mart, vatan ve millet sevgisiyle donanmış Tıbbiyelilerin vatan ve millet için dirilişi başlattıkları anlamlı bir gündür. 14 Mart Tıp Bayramının değerini paha biçilmez yapan da vatan ve millet davası ile yoğrulmuş olmasıdır. Dolayısıyla; 14 Mart, tıp mesleği mensuplarının yurt savunma hareketi olarak yaktıkları bir meşaledir.

Bu kutlu dava için başkaldıran Tıbbiyeliler, bugün ise birçok sorunla karşı karşıyadır. Hekim ve diğer sağlık çalışanlarının sorunları her geçen yıl katlayarak artmıştır. Öncelikle ifade etmekteyiz ki; sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin artarak devam etmesi olmaktadır. TÜRKAV bu gün vesilesiyle de ifade etmektedir ki; daha çok caydırıcı önlemleri alınması ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin sonlandırılması gerekmektedir. Maaş zamlarının yeterliliğin yanında, liyakatsizlik olmamalıdır. Atamalardaki taraflılık ve liyakatsizlik terk edilmelidir. Yaklaşık iki yıldır devam eden Pandemi nedeniyle sağlık alanında çalışanların yaşadıkları zorluklar herkesin malumudur. Nitelikli bir sağlık hizmeti üretmenin de temel özelliklerinden en önemlisini insanca çalışma şartları oluşturur. Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının hem çalışırken hem de emeklilikte de insanca yaşamak için gerekli maddi gelir düzeyi sağlanmalıdır.

İnsanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı, insanlığa daha nitelikli ve sağlıklı bir yaşam sunmayı amaç edinen, kutsal olduğu kadar da saygın ve onurlu mesleği büyük özveriyle yerine getiren doktor ve tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun.

Dr. Hasan ERAYDIN

TÜRKAV Trabzon Şubesi Başkan Yard

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.