Dolar 32,5511
Euro 34,9436
Altın 2.423,38
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 28°C
Az Bulutlu
Trabzon
28°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 18°C
Cts 18°C
Paz 17°C




















‘Kadın haklarını savunmaya devam edeceğiz’

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden ayrılmasına ilişkin eleştirilere yanıt vererek, “Biz burada kadın haklarını, kadınlarımızın kazanımlarını korumaya ve arttırmaya güçlü bir şekilde devam edeceğiz” dedi.

‘Kadın haklarını savunmaya devam edeceğiz’
25 Mart 2021 18:04
636
A+
A-

Ömer Çelik, AK Parti MKYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada özetle şunları söyledi:

ELEŞTİRİYE AÇIĞIZ

“Bunun enstrümanı yasalar olur, uluslararası sözleşmeler olur; Türkiye’de bunun takdirini yapacak olan tabii ki Türkiye’yi yöneten hükümettir. Biz burada kadın haklarını güçlü bir şekilde savunmaya devam edeceğiz. Kadınlarımızın kazanımlarını korumaya ve arttırmaya güçlü bir şekilde devam edeceğiz. Aynı şekilde kadına karşı şiddetle mücadele konusunda bileşenlerle birlikte istişare etmeye, bununla ilgili olarak yapılması gerekenler konusunda üstümüze düşeni her zaman olduğu gibi yapmaya ve daha fazlası gerekiyorsa onu da yapmaya hazır olduğumuzu ifade edeceğiz. Her türlü yapıcı eleştiri ve fikre de açığız.

TAVİZSİZ MÜCADELE

Mücadele çok boyutlu. İçişleri Bakanlığı bünyesinde çalışmalar yapılıyor. Kadına karşı şiddetle sonuna kadar mücadele edeceğiz, tavizsiz bir şekilde mücadele edeceğiz, sıfır toleransla mücadele edeceğiz. Bu kararlılığımız için kültürel çalışma yapılması gerekiyorsa üstümüze düşeni yapmaya hazırız. Yasa çıkarılması gerekiyorsa daha fazla, onu da çıkarmaya hazırız. Başka kurumların başka şekilde harekete geçmesi gerekiyorsa onu da o şekilde değerlendirmeye hazırız. İlgili bakanlıklar tüm hassasiyetiyle bu konuları takip ediyor. Bu bir politik tercih değil, bizim politik olarak ‘böyle de olsa olur böyle de olsa olur’ dediğimiz bir tercih değil. Bu ahlaki ve insani bir zorunluluktur. Önce ahlaki ve insani zorunluluk gelir, politik tercih onun üzerine oturur.”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.