Dolar 32,3959
Euro 34,5675
Altın 2.376,25
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 15°C
Yağmurlu
Trabzon
15°C
Yağmurlu
Per 16°C
Cum 18°C
Cts 17°C
Paz 16°C




















NASA, İsteyen Herkesin İsmini Ay’a Götürüyor! İşte Yapmanız Gerekenler

İSTANBUL SORUMLUSU YURTHABER61 SPOR MUHABİRİ SPOR YAZARİ
8 Mart 2022 16:05
435
A+
A-

NASA, daha önce Perseverance ve Insight görevlerinde yapıldığı gibi Artemis I görevi için de adınızı Dünya dışına taşıyacak bir kampanya başlattı. Artemis I görevi için başlatılan kampanya, adınızı bu kez Ay’a taşıyacak!

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) daha önce başlattığı ve Türkiye’den yoğun ilgi gören uzaya isim gönderme kampanyası, bir yenisiyle daha önümüze geldi. NASA, bu kez uzun zaman sonra insanlığın Ay’ı ilk kez yeniden ziyaret edeceği Artemis I görevi için dünyanın her yerinden isimleri almaya başladı.

En sonunda astronotların yeniden Ay’a ayak basmasını hedefleyen Artemis programının ilk ayağı olacak olan Artemis I görevi, insansız bir şekilde gerçekleştirilecek. Orion roketinin Ay’a yollanacağı görev, aynı zamanda ismini NASA’ya gönderen herkesi de beraberinde Ay’a götürecek. İsminizi NASA ile Ay’a taşımak içinse yapmanız gerekenler çok basit.

NASA’nın Artemis I göreviyle isminizin Ay’a taşınmasını istiyorsanız, bu bağlantıya tıklayarak NASA’nın ilgili sayfasına ulaşın.

Ardından ‘Get Boarding Pass’ seçeneğine basın ve karşınıza çıkan forma isminizi ve soy isminizi yazın.

Son bölüm olan ‘PIN CODE’ kısmınaysa 4-7 rakamdan oluşan, sizin için uygun olan kendi kodunuzu oluşturun.

‘Generate’ seçeneğine bastıktan sonra belirlediğiniz değerlerle size özel biniş kartı oluşturulacak. Biniş kartının üzerine tıklayarak kartı cihazınıza indirebilirsiniz.

NASA’nın daha önce düzenlediği Mars’a İsmini Gönder projesi, bugün milyonlarca ismin Mars’a varmasını sağladı. 2020 yılında yapılan proje, dünyanın hiçbir ülkesinden görmediği düzeyde ilgiyi Türkiye’den görmüştü. NASA’nın günümüzde Mars yüzeyinde dolaşan Perseverance uzay aracının fırlatıldığı görev, toplamda 2,5 milyon Türk ismini Mars’a taşıdı.

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.