Dolar 32,4828
Euro 34,6975
Altın 2.405,05
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 15°C
Yağmurlu
Trabzon
15°C
Yağmurlu
Per 16°C
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 16°C




















Trabzonspor için çarpıcı ifadeler! “Bu sürecin arkasında bir Başkan var…”

Trabzonspor için çarpıcı ifadeler! “Bu sürecin arkasında bir Başkan var…”
30 Aralık 2021 13:20
321
A+
A-

Süper Lig’de Trabzonspor, 46 puan ve bir mağlubiyetle ilk yarıyı kapadı. En yakın rakibi Konyaspor’a 7 ve diğer 3 büyük takımlara karşı da çift haneli bir puan farkı elde etti. SABAH Spor yazarları, Trabzonspor’un ilk yarıdaki performansını analiz etti. Ali Gültiken, Ömer Üründül, İskender Günen, Levent Tüzemen ve Gürcan Bilgiç Trabzonspor’un kadro yapısı ve elde ettiği başarının arkasındaki detaylar hakkında çarpıcı ifadeler kullandılar.

Trabzonspor, Süper Lig’in ilk yarısını tek mağlubiyetle lider tamamladı. Oynadığı futbolla beğeni toplayan Abdullah Avcı’nın ekibi en yakın rakibi Konyaspor ile puan farkını korudu. SABAH Spor yazarları, Trabzonspor’un elde ettiği bu başarıyı analiz etti. Trabzonspor’un başarısının sırrı ne? Ara transfer döneminde takviye yapılacak mı? İşte çarpıcı analizler ve merak edilen soruların cevapları…

SORU: Trabzonspor ilk yarıyı en yakın rakibinin 7 puan, İstanbul’un 3 büyük ekibinin ise çift haneli farkla önünde lider bitirdi. Fırtına bunu nasıl başardı? Devre arasında hangi bölgeye transfer yapılmalı?

İSKENDER GÜNEN: Abdullah Avcı geçen yıl takımın başına geçtikten sonra önce kadro gerçeğini de göz önünde bulundurarak takım savunmasını öne çıkardı. Elinde kısıtlı bir kadro olmasına rağmen öyle maçlar var ki 90 artılarda puan kayıpları yaşandı. Başarılı bir yıla imza attı. Transfer sezonunda ise nokta isimler alındı. Alınan oyuncuların katılımıyla kadro zenginliği ortaya çıktı.

Gelinen noktada istikrarlı bir yapı, kazanma azmi çok, coşkulu, sorumluluk anlayışı yüksek bir takım olgusu ortaya çıktı. Bu da bugün alınan puanlar ve başarıyı beraberinde getirdi. Savunmada Edgar’ın sakatlanması ve sezonu kapatması sebebiyle mutlak transfer yapılması gereken mevki stoper. Hücumda kenar özelliklİ bir oyuncu ve sol bek transferi gerekiyor.

BU SÜRECİN ARKASINDA DURAN BİR BAŞKAN VAR”

ALİ GÜLTİKEN: Trabzonspor’un yalnızca bu seneki performansını değerlendirirsek kısır bir bakış açısı olur. Çünkü 3 yıldır devam eden bir yapılanma var. Trabzonspor, bu sürecin olgunlaştığı dönemi yaşıyor. Çok doğru adımlar attılar, çok başarılı oyuncu seçimleri var. Doğru teknik adamlarla çalıştılar. Bu sürecin de hep arkasında olan bir başkan var.

Futbolu çok güçlü, yetenekli oyuncuları var ve en önemli şeye de sahipler; kazanma iradesini sonuna kadar ortaya koyuyorlar. Edgar’ın sakatlanmasından sonra oraya bir transfer gelecek gibi görünüyor. Gervinho’nun yerine Kouassi’yi aldılar. Bir de sol bek arayışı var. Bu takviyeler eldeki oyuncu kadrosuna baktığımız zaman da yeterli olacak gibi görünüyor.

“BİR KANAT FORVETİ LAZIM”

ÖMER ÜRÜNDÜL: Trabzonspor’un aslında bol alternatifli, iyi bir kadrosu var. Avcı da geçen seneden göreve gelip takımda istediği düzeni oturttu. Trabzonspor’un en büyük artısı da hücum ağırlıklı oynayabiliyor olması ve maçların gidişatına göre iyi bir takım savunması yapabilmeleri. Kadroya baktığımız zaman çok iyi bir kaleci, birbirleriyle uyumlu iki stoperi var ancak Edgar sezonu kapattı. Orta sahada da bol alternatifli bir kadrosu var.

“SÜPER LİG’DEKİ EN FAYDALI SANTRFOR CORNELİUS”

Sezon başında ‘Trabzonspor’un en iyi transferlerinin başında Dorukhan geliyor’ demiştim. O da maç eksikliğini atlatıp eski formuna kavuşunca belgelendi. Siopis, Berat ve Dorukhan ile birlikte üç iyi ön libero var. Bakasetas ve Hamsik gibi de oyunu yönlendirecek ofansif aksiyonlarla ciddi katkılar verecek isimler var. Fizik açından iyi durumda olduğu için Süper Lig’deki en faydalı santrfor Cornelius. Nwakaeme ayrıcalıklı bir kanat forveti. Djaniny’yi de beğeniyorum. Trabzonspor’a bir tane kanat forveti, Edgar’ın sakatlığından dolayı bir stoper ve sol bek transferi yeter de artar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.