Dolar 32,4468
Euro 34,7861
Altın 2.441,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C




















“İNSANOĞLU BİZLERİ VEZİR DE EDER, REZİL DE “

Köşe Yazarı , 2019 seçimlerinde Kandıra Belediye Başkan Aday Adayı, Sivil Toplum Lideri, Siyasetçi ,İşletmeci, Satış Pazarlama uzmanı, Yaklaşık 50 farklı alanda eğitim ve sertifika sahibi,Eğitimci, Danışman, Genel Müdür, CEO
18 Aralık 2021 21:57
396
A+
A-

TBMM çatısı altında hiç hoş olmayan görüntüler.
Çok kıymetli Milletvekillerimiz;
Bulunduğunuz yer ring değil,TBMM ‘si dir. Bulunduğunuz yer Yüce Türk Milletini temsil ettiğiniz Yüce bir yerdir.

Bu yerde her şey demokratik bir şekilde tartışılabilir.Ama bu tartışmalar belli bir üslup dahilinde yapılmalıdır. Ve bu tartışmaların, çözüm odaklı sonuçları ortaya çıkaran atışmalardan meydana gelmesi gerekiyor.

Hiç bir sorunu kavga ile çözemeyiz. Çözüm; Ortak akıl, mantık, istişare , problem çözme, karşılıklı diyalog vb.yöntemlerle ve tekniklerle yapılabilir.

Bir çoğumuz dinliyor gibi yapıyoruz,ama dinlemiyoruz.Anlamıyoruz, ama anlıyor gibi yapıyoruz. Eğer, birbirimizi dinlesek ve birbirimizi anlasak hiç kavga edermiyiz …

Bu hayatımız her alanında böyle…Maalesef her şeyi, ama her şeyi bağırarak kavga ile çözemeye çalışıyoruz.

Eğer kavga edeceksek ; Devletimiz için milletimiz için, bayrağımız için, vatan bütünlüğümüz için, sınırlarımız için, ekonomik sıkıntılarımız için, tarımın ve sanayinin gelişmesi için, Yüce Türk Milletinin sorunlarını çözmek için, karşılıklı diyalog halinde, ama birbirimizi dinleyerek, birbirimizi severek ve sayarak,çözüm odaklı tartışalım. Çünkü ; “İnsan konuşa konuşa, hayvan koklaşa koklaşa anlaşır”..

Kıymetli Milletvekillerimiz;

Ülkemizin mevcut sorunlarını, halkımızın dertlerini tartışabilirsiniz.Hatta çözüm odaklı ve ortak bir noktada birleşebilirsiniz.Bu o kadar zor değil . Çünkü hepiniz belli bir kariyer sahibi ve kültürel yapıya sahip insanlarsınız. Ve bizler sizleri bu amaçla seçtik ve bizleri temsil etme yetkisi verdik. Lütfen buna göre hareket ediniz…

Siyasi görüş önemli, ama siyasi irade de çok önemli. Sizler vizyon ve misyon sahibi insanlarsınız. Ayrıca sizler bizler için çok değerlisiniz. Eğer sorunlar bağırarak ve kavga ederek çözebilmiş olsaydık, o zaman hiç konuşmadan ve TBMM çatısı altında olmadan birbirimizi yiyerek sorunları çözerdik. Allah aşkına bu mümkün mü?

Hükümetin bir bakanı,ya da bir vekilli kürsüde bir konuşma yapıyor. Aman Allah’ım o ne? Biri ordan bağırıyor, biri burdan bağırıyor,biri ordan laf atıyor, biri burdan laf atıyor. Birisi el hareketi çekiyor.Ne bakan konuşabiliyor, ne vekil konuşabiliyor.Tabi ne konuşan derdini anlatabiliyor, ne de dinleyen bir şey anlıyor. Kısacası bu davranışlar ve bu hareketler TBMM çatısı altında bulunan ve bizleri temsil eden milletvekillerine hiç yakışmıyor. İşin üzücü tarafı da, sizleri milyonlarca insan izliyor ve dinliyor. Çok rica ediyoruz yapmayın böyle.

Bu durum diğer partilerin vekilleri için de aynı. Maalesef üzülecek ifade ediyoruz ki, bizler birbirimize tahammül edemiyoruz. Farklı partilerin farklı milletvekilleri birbirini sevmeyebilir.Ama TBMM çatısı altında herkes birbirine saygı duymak zorundadır.

Türkiye Cumhuriyeti için, Türkiye’nin sorunları için ve bu sorunların üstesinden gelmek için siz vekillerimiz birbirinize katlanmak zorundasınız. Çünkü Yüce Türk Milleti sizlere onun için oy verdi. Sizler kendinizi değil, Yüce Türk Milletini temsil ediyorsunuz. Lütfen!!! Bu düşüncelerle hareket edip, ülkemizin menfaatleri için görev yapınız.

Kıymetli Milletvekillerimiz;
Sevsenizde sevmesenizde, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine saygı duymak zorundasınız. Çünkü mevcut hükümet bu milletin oyları ile seçilmiştir. Bu hükümeti sizler seçmediniz. O yüzden bizler de bu milletin iradesine saygı duymalıyız.

Unutmayalım!!! “Bu asil ve bu Yüce Türk Milleti insanı, yani bizleri vezir de eder, rezil de eder”…

Saygılarımla!!!

Ayhan Yalçın

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.