Dolar 32,5244
Euro 34,8858
Altın 2.437,54
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 23°C
Hafif Yağmurlu
Trabzon
23°C
Hafif Yağmurlu
Cum 19°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 17°C




















UCİM VE TEKNOKTA İSTANBUL’ DA EĞİTİM DÜZENLEDİ

UCİM VE TEKNOKTA İSTANBUL’ DA EĞİTİM DÜZENLEDİ
19 Ekim 2021 13:58
216
A+
A-

Dünya’da ve Türkiye’de ilk LEGO®️ Education çözümleri ile “Bedensel Söz Hakkım” eğitimi İstanbul TEV Abdullah Nezahat Erboz İlkokulu’nda, UCIM Derneği ve Teknokta işbirliğinde gerçekleştirildi.

T.C.Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından AB desteği ileuygulanan ve Sivil Toplum Destek Programı’nın III. Dönemi kapsamındaki “Güçlü UCİM, Güçlü Çocuklar” projesinde yer alan eğitim faaliyetlerinden biri olan etkinlikte; UCIM Derneği AB Proje Eğitim Koordinatörü Mehtap Gür, LEGO®️  Education eğitmeni Sera Yöndem, AB Proje Eğitmeni Çağatay Çakmak, UCIM İstanbul Psikoloji ve Rehabilitasyon Sorumlusu ve AB Proje Eğitmeni Burak Emre Kadak ve UCIM İstanbul Hukuk Koordinatörlerinden Avukat Emel Yıldırım katıldı.

Çocuklar, güvenli oyun, sır tutmak, çocuk hakları vb. başlıklarında, konusunda uzman psikolog ve eğitimciler tarafından projeye özel hazırlanan içeriklerin yer aldığı eğitimi oyun oynayarak deneyimlediler. Aynı anda anne babalar ise; farklı bir oturumda; UCIM İstanbul Hukuk Koordinatörü Avukat Emel Yıldırım’dan Çocuk Hakları ve Çocuk İstismarının Hukuksal Boyutunu, ; Psk.Buse Göçmen’den ise Psikolojik boyutunu dinleyerek,  İstismarın Psikolojik Boyutu ve Çocuk Mahremiyeti hakkında detaylı bilgi sahibi oldular. LEGO®️ Education çözümleri ile Beden Güvenliği Eğitimi, proje kapsamında dört farklı ilde daha gerçekleştirilecek.

@ucimorgtr  @teknoktaedu @abbaskanligi @siviltoplumsektoru @tevabdullahnezahaterbozilkokul @saadetozkanefe @yucelceylancom @mehtapkizilirmakgur @yboztunali  @serayondem @ydgnml @burakemrekadak @semihasact @cakmakcagatayy

Hülya Pekşen

hulyapekssen@hotmail.com

Yurt Haber Köşe Yazarı

basin@yurthaber.com

Ucim Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği

Trabzon İl Sorumlusu

bilgi@ucimorg.tr

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.