Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 17°C




















Fahrı Koc Yüce Yaradan’ın Resul’üne ilk emri “oku” fermanını düstur edinmiş,

17 Eylül 2021 02:15
505
A+
A-

Yüce Yaradan’ın Resul’üne ilk emri “oku” fermanını düstur edinmiş, o emir doğrultusunda hayatını düzenleyen, “Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?” ilahi sözüyle övülmüş, “Allah beni bir muallim olarak göndermiş bulunuyor.” diyerek kitap ve hikmeti öğreten peygamberlerin varisi, “Allah’tan kulları içinde en çok korkan” ve hayatları övülmüşler seviyesine çıkarmaya çalışan kişilerdir öğretmenler.

Hakkı hak bilip ona riayet etme, batılı da batıl bilip ondan sakınma melekesini kazandıran, toplumu geçmişle donatıp geleceğe taşıyan, çocuklara küçük adımlarla başlayan koskocaman bir hayatın ilk temellerini attıran ve kendisine teslim edilen tertemiz ruhlara, dimağlara şekil veren ruh sanatkârıdır öğretmenler.

Sadece harfleri, sayıları, yazı yazmayı ve okumayı değil, sayılarla ve harflerle bir hayat kurmayı öğretirler çocuklarımıza.

Çocuklarımızı kutsal bir emanet gibi alır, özenle büyütür ve işlenmiş kıymetli bir taş gibi, mücevher gibi sunarlar bize.

Çocuklarımızın içlerindeki gizli hazineleri keşfeder, onları meydana çıkarır, geliştirir ve çocuklarımızı o hazinelerin sultanı yaparlar.

Çocuklarımızın bağrında nehirler akıtır, çorak toprakları mümbit arazilere dönüştürür öğretmenler.

Geleceğe ait umutları çocuklarımızda gerçekleştirirler.

Küçük bir kalp veririz onlara, onlar ona dünyayı doldurup iade ederler bize.

Karanlığa lanet okumaz, karanlık göklerde kandil olur aydınlatırlar zifiri karanlıkları.

Fani dünyayı geçici bir âlem değil aksine ebedi hayatların beşiği bilir ve çocuklarımızın gönül dünyalarını ebedi âlemlere hazırlarlar.

Hayatın acımasız fırtınalarında savrulan çocuklarımızı oluşturduğu kitaplardan limanlarda emniyetli bir şekilde geleceğe yürütür öğretmenler.

Karanlıklarla çaresiz boğuşan çocuklarımızı bilginin fecrinde aydınlık yarınlara taşırlar.

Ülkemizin geleceğinin mimarıdır öğretmenler.

Mühendisini, doktorunu, avukatını, öğretmenini, askerini, polisini, şoförünü, kısacası toplumun her kesiminde hizmet veren insan gücünü yetiştirenler hep öğretmenlerdir.

Ülkemizin kaderinde çok önemli roller oynar öğretmenler. Ülkemizin kalkınmasında, toplumdaki huzur ve sosyal barışın sağlanmasında, nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinde, bireylerin sosyalleşmesi ve toplumsal hayata hazırlanmasında, toplumun kültür ve değerlerinin genç kuşaklara aktarılmasında başrol hep öğretmenlerindir.

İnsanın kişiliğini biçimlendiren sanatkârdır öğretmenler.

Hissederek yaşayan, kendisini adayan, öğrencisiyle bütünleşerek var olan, öğrencisinin kendisini onda bulduğu kutsal bir görevdir öğretmenlik.

Bir yaşam biçimidir öğretmenlik. Sanatkâr yönüyle öğrenciyi, arkadaş yönüyle veliyi, bilgi ve tecrübesiyle gençleri ve vatandaş yönüyle toplumu düzenler öğretmenler.

Medeniyetlerin kurucusu, kültürleri geleceğe aktaran, öncü ve yön veren kişidir öğretmen.

Her sabah ailelerini, çocuklarını, sevdiklerini geride bırakıp çocuklarımızı geleceğe hazırlamak için koşan tutkulu insanlardır onlar.

Nereye ve nasıl gideceğini bilen usta bir kaptan gibi ilmin açık denizlerinde yol alan, sevgi, şefkat ve gönül insanıdır öğretmenler.

Cahillik illetini eğitimle tedavi eder, karanlığa ışık, simalarda tebessüm, acılara merhem, hayatlara yön verir, gönüllerde iz bırakırlar. Yazar Kamıl Cakırdan Alıntı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.