Dolar 32,5553
Euro 34,9632
Altın 2.457,65
BİST 9.881,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 18°C
Az Bulutlu
Trabzon
18°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 17°C




















Fahrı Koc Türkiye’nin geleceğe yürümesinin önünde bu alçaklıklar engel olamayacak

26 Haziran 2021 09:08
476
A+
A-

Toplumla iletişimi sağlayan radyo, televizyon, gazete ve dergiler gibi basın yayın organlarının tümünü kapsayan kitle iletişim araçları medyayı oluşturur. Eğlence, bilgi ve eğitim gibi temel sorumluluğa sahip medya, toplumun bilgi edinme özgürlüğüne, düşünce ve (kanuni ve etik sınırlar içinde) ifade özgürlüğüne hizmet etmesi bakımından özel birtakım haklarla donatılmış, aynı zamanda işleyişi açısından da güvence altına alınmış bir kurumdur. Bu özelliği ile yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü kuvvet olarak değerlendirilir.

Kamu yararı esas alınan medya toplumu doğru, gerçek ve dürüst bir şekilde bilgilendirme görevini yerine getirirken asli vazifesinden uzaklaşıp propaganda ve algı yönetme aracı haline geldiğinde toplumda bozulma başlar. Ülkemizde bu yönüyle daha çok ön plana çıkan medya birilerinin elinde silah olarak kullanılmakta, birilerini etkileme aracı olarak iş görmektedir.

Kamera gerçekleri çeker ama gösterilenler yönetmenin istediği şeylerdir. Bu ülkede bunun örneğini defalarca gördük. Gerçekleri gizleyerek, algı operasyonları ile toplumu etkilemeye çalışan medya ve medya mensupları temiz ve ahlaklı yayıncılar tarafından deşifre edilmiş, gerçek yüzleri ortaya konulmuştur. İlk zamanlarda hemen hemen herkesin inandığı yalanlarla kendi fikirlerine alan açmaya çalışanların vatan haini ve millet düşmanı olduğu ortaya çıkmıştır.

Çok fazla geriye gitmeden, hemen hemen herkesin hatırladığı olaylar ve zamanla ortaya çıkan gerçekler kimin bu medya gücünü kendi hain emelleri için kullandığını da göstermiştir.

Batı medyası bunu her zaman yapıyor. Ülkemizdeki olayları çarpıtarak dünyaya duyurma şerefsizliğini hemen hemen her gün görmekteyiz. Adeta hiçbir gelişmeyi aslına uygun bir yansıtma ile duyurmamış olan batı medyasının bu tavrı bildiğimiz bir tavırdır. Tarihi, yalanlarla, iftiralarla, kumpaslarla, saldırılarla, soykırımlarla, sömürülerle dolu olan batının medyası da öyle olacak elbette. Doğuyu sömürü üzerine kendine müreffeh bir hayat kuran batıdan başka bir şey beklemek de yanlış olur elbette. Çünkü batı dünyası hayatını böyle kurgulamış, geleceğini böyle emniyet altına almıştır. Dünyanın mazlum ve bâkir bölgelerinde kurduğu sömürü sistemini de dünyaya demokratik bir tarz diye sunmakta ve bebek katili devletleri de masum göstermektedir. İnançları da bu yönde kendilerine yol çizen emperyalist zihniyete sahip batının bu yanlış algı operasyonlarını anlamak mümkün de bizdeki hainleri anlamak mümkün değil.

Milletin teveccühüne mazhar olmuş bir lider ve ekibini alaşağı edebilmek için sandıktan ümidini kesenlerin yargı eliyle hükümeti itibarsızlaştırma, kamu görevlilerinin görevi kötüye kullandığı ve rüşvet aldığı algısını yaratma, devleti zor duruma düşürmek ve hükümete birçok koldan darbe vurmak için karanlık ve kirli bir algı operasyonu planladılar, hükümetin ferasetiyle başarısız oldular.

Ülkenin ulusal menfaatleri doğrultusunda yürütülen faaliyetler sırasında durdurulan MİT tırlarından ele geçen malzemelere ilişkin bilgi ve belgelerin devlet sırrı niteliğinde olan ve gizlilik taşıyan bilgi ve belgeleri başka ülkelere peşkeş çeken ve bunu da haber yapıyorum anlayışı altında algı operasyonu yapan ve şimdilerde ajanlık yaptığı devletin kucağında yaşayan vatan ve millet düşmanı zevat yine hükümetin ferasetiyle başarısız oldular.

Ağaç bahanesiyle hükümeti devirme operasyonuyla nerdeyse bir ülkeyi savaş alanına çeviren ve bunu da algı operasyonları ile masum göstermeye çalışan hainlerin ihanetleri de hükümetin ferasetiyle boşa çıktı.

Daha onlarcasını, yüzlercesini sayabileceğimiz kirli algı operasyonları var bu ülkede. En son ABD Başkanı Biden’in NATO’daki oturum öncesi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanına gidip selam verdiği ve Cumhurbaşkanımızın nezaket gereği ayağa kalkarken çekilen ve dünyaya servis edilen algı yaratma fotoğrafı oldu. Biden’in elini öpüyormuşçasına gösterilen fotoğrafı yabancı basın servis etti ama asıl bizdeki ahlaksızların gazetelerinde kullanması ve haberlerinde servis etmesi dikkate alınacak konu. Bu alçaklar kime ve hangi düşünceye hizmet ediyor, anlamak zor olmasa gerek.

Ne olursa olsun Türkiye’nin geleceğe yürümesinin önünde bu alçaklıklar engel olamayacak Kmıl Cakır Dan Alıntıa

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.