Dolar 32,4445
Euro 34,7285
Altın 2.440,04
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon 19°C
Az Bulutlu
Trabzon
19°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C




















JOE BİDEN’IN TÜRK TARİHİ HAKKINDA BİLGİSİ VAR MI ACABA?

Köşe Yazarı , 2019 seçimlerinde Kandıra Belediye Başkan Aday Adayı, Sivil Toplum Lideri, Siyasetçi ,İşletmeci, Satış Pazarlama uzmanı, Yaklaşık 50 farklı alanda eğitim ve sertifika sahibi,Eğitimci, Danışman, Genel Müdür, CEO
25 Nisan 2021 00:11
462
A+
A-

Bir önceki gün, Cumhurbaşkanınımız sn; Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile bir telefon görüşmesi yaptı.

Joe Biden,ABD Başkanı sıfatıyla göreve başlamasından üç ay sonra, Recep Tayyip Erdoğan ile ilk kez görüştü. Görüşme hakkında bir açıklama yapan sn; Erdoğan; “Sayın Biden ile ikili ilişkilerin stratejik doğası ve karşılıklı çıkar ilişkileri temelinde iş birliğinin genişletilmesi amacıyla birlikte çalışmanın önemi hususlarında mutabık kaldık” dedi.

Joe Biden’ın Cumhurbaşkanı sn;Recep Tayyip Erdoğan ile bugüne kadar niye görüşmediğini anlamış değiliz. Çok şükür, iki başkan arasında bir süredir beklenen telefon görüşmesi gerçekleşti.

Bu görüşmenin ardından, Beyaz Saray’dan yazılı açıklama yapıldı.Bu açıklamada şöyle bir ifadeye yer verildi; “Başkan Biden bugün Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüştü; daha geniş işbirliği alanlarıyla ve uzlaşmazlıkların etkili bir şekilde idare edileceği yapıcı ikili ilişkilere verdiği önemi iletti” denildi.

Bu nasıl bir yapıcılık ? Ayrıca, yapıcı ikili ilişkiler böyle mi olur? Tuhhh tüküreyim sizin ikili ilişkilerinizin içine. Ayrıca, yazıklar olsun inşallah Biden ve hükümetine… Boynunuz devrilsin inşallah…

ABD Başkanı Biden,1915 olaylarına ilişkin konuşmasında Ermeni soykırımı diyerek, soykırımı tanıdığını ifade etti.

Zaten,seçim sürecinde “Sözde Ermeni soykırımını tanıyacağım” diyerek seçim propagandası yapan Joe Biden , 24 Nisan’da bu sözünü tuttu.Bu açıklama sonrası “iki ülke ilişkilerine zarar verecek bir adım” olarak yorumlanabilir. Çünkü, bu açıklama çok yakışıksız ve mesnetsiz bir ifadeye dayanmaktadır.

Şöyle bir geçmişe dönelim ve Ermenilerin ülkemizdeki yaşantısına bir göz atalım;

Osmanlı Devleti kuruluş döneminde Ermeniler,genellikle Çukurova, Doğu Anadolu Bölgesi ile Kafkasya genellikle Çukurova, Doğu Anadolu Bölgesinde bulunan beylikler altında yaşadılar.

Bursa’nın başkent olduğu dönemde Ermeni ruhani reisliği başkente alınmıştır. İstanbul’un fethinden sonra da İstanbul’a taşınmış ve daha sonra da İstanbul Ermeni Patrikhanesi kurdurulmuştur. Refah ve huzur içinde yaşayan Ermeniler Anadolu’dan gelen göçlerle İstanbul’da büyük bir cemaat oluşturmuştur.

Osmanlı Devleti, Gülhane Hatt-ı Hümayunu ile yapmayı vadettiği ıslahatları ilân etmiş, ancak gayrimüslimler verilen yeni haklardan memnun kalmamışlardır. Tanzimat ile gayrimüslimlere askerlik mükellefiyeti getirilmiş, devlet memuriyetleriyle idari ve askeri okullara girmelerine izin verilmiştir.

Osmanlı yönetimindeki diğer gayrimüslim azınlıklar gibi, Ermeniler de askere gitmedikleri gibi, gerek bürokraside gerekse ticari hayatta kilit noktaları ele geçirmek suretiyle, toplum içinde ön plana çıkmışlardır.Bugün itibariyle ülkemizde bir çok Ermeni işadamı ve yüzlerce büyük şirketlere sahip Ermeni kökenli vatandaşlarımız vardır.

Eeee o zaman soykırım nerde?…
Türk vatandaşlarının sahip olduğu her hakka sahip olacaksınız, sonra Ermeni soykırımından bahsedeceksiniz.Yok öyle yağma…Hadi ordannnn be!!!

Joe Biden, sen tarih kitaplarında yazılan bilgileri okumadın mı? Özellikle Osmanlı Devleti ve Türkiye hakkında yazılan destanlar hakkında bilgi almadın mı?

Joe Biden, istersen Türkiye tarihine bir bak.Türk insanları geyik yapmaz.Asla savaştan ve düşmanlardan korkmaz. Konu devletimiz olduğunda,tehdit ve tehlike olduğunda,ayrıca ülkemize göz dikildiğinde gözü hiçbir şeyi görmez. Bunu asla unutmayın!!!

“Türkleri; Savaşarak, asker ve silah kullanarak asla yenemezsiniz. Türklerin sadece din adamlarını ele geçirip, onları kullanın. Onlar zaten devleti yıkarlar” Winston Churchill.

Eskiden olduğu gibi artık sahte dinciler yok. Devletini seven ,devleti için can veren,dini bütün bir ümmet var .Ve bu ümmetin karşısında kimse asla duramaz. Bunu asla unutmayın ey ecnebiler…

Askerlik görevimi NATO bünyesinde Türkiye ‘yi temsilen yerine getirdim. Ayrıca, uzun yıllar uluslararası yabancı sermayeli büyük şirketlerde yönetici olarak çalıştım. Şunu anladım ve gördüm; Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur. Artık, bunu anlamak lazım.

Joe Biden ,Ermeni soykırımını tanıması üzerine bazı vatan hainleri ve HDP bu olaya çok sevindi.Bu sevinçlerini sosyal medya üzerinden duyurdu.

Bu Mübarek Ramazan ayında duamız şudur;
Allahım!

Birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi koru.
İman verdin, dâim eyle,
İhsan verdin, kâim eyle.

Ülkemizin savunması için nöbet tutan ve ülkesi için canını feda eden tüm güvenlik güçlerimizi koru Allah’ım. Ordumuzu muzaffer eyle Allah’ımmm.

Türkiye yalnızca Türk’lerindir. Bu da böyle biline.

Saygılarımla!!!

Ayhan Yalçın

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.